Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

29.1.2018

Saksalainen tarkastelussa

MA AGILITY
Gavan kanssa tuuraamassa Katin treeneissä pikkupuolella mölliryhmässä. Täydellisesti treenin aiheena oli yllätys saksalainen, jopa niiden radassakin niin en ihan sekoittanut muuta keksimällä itse tai Kati jotain variaatioita. Alkuun melkein olin harmissani, ettei saatu mitään virhettä aikaiseksi (hassua kun pitäisi olla tyytyväinen puhtaasta menosta pätkissä). Tein taas uusia havaintoja!

valk 5-6: putkeen ja hypylle saksalainen, radan keskipuolelta eli oikean kautta. Heti putkesta tultua kontakti ja ohjaustaakse, putki syötti aika suoraan hypylle. Sitten heti oma liike eteen päin. Tutustumisessa mietin askeleen sivuun, käsialhaalla mutta niin että pääsen ponnistamaan päkiällä pois alta. Ja että miten saan ajoissa vastakkaisen käden esille. Melkein se on helpoin ajallisestikin heti takaakierto käden jälkeen ottaa mukaan tai jopa näyttää sen avustamana kiertoon ohjaus. Yleensä otan käden käyttöön, kun koiran pitäisi ponnistaa esteen yli.
Ekat palkat pariin otteeseen tuli kun koira laskeutui saksalaisesta. Katsoin alkeistreenejä ohjauksesta ja siinä tehtiin pelkkää hypylle tuloa (ilman takaakiertoa, mutta me otettiin se mukaan) ja ohjaajan liikettä siitä kohti koiraa (pitäen katseen laskeutumisessa) niin että tiputettiin lelu tai se oli valmiina. Tämä vaikutti tosi hyvältä, koska Gavalla on kiire perään ja näin se joutuu jäädä ottamaan lelun. Näissä mun tavoite oli vain suorittaa ohjaus.

mustat 1-5: pakkovalssi 2. Peruslähetys 2 hypylle ja meni aika kaarelle. Takaakiertoon 5 vähän vaikeammat asemat mutta onnistuin! Päällejuoksuna otin kohti putkea ja sitten tuli lelu.

Käännös 2/3/8 hypyllä venyi kaikissa. Tähän vastakäännös, en katsonut niin koiraa, tein sen nopeasti ja jatkoin matkaa. Ei vaikutusta koiraan, en huomannut kun oli seläntakana. Palkattiin kääntymistä ja sain vähän pidemmän viiveen tehdä lähetystä. Sitten myös pitkitetyllä päänkäännöllä. Tämä sellainen vaikea kulma noin 90 astetta tai vähän tiukempi ja kun siihen yhdistetään mun liike ja kova vauhti. Kerran testinä, että jatkoin vastakäännöksestä sinne mistä koira tuli eli 1, 2 vastakäännös niin juoksin 1 hypyn taakse. Tämä paljon tiiviimpi. Gavalle merkkaa niin paljon mihin mun liike jatkuu..

Lisää haastetta valkoisen pallon 6 saksalaiseen, sillä että yhdistettiin siihen pakkovalssi 7 hypylle, mikä se onkin kuvassakin. Tässä oikeesti tuli näkyviin sitten riman pudotuksia, koska mulla on kiire ja koiralle tuli kiire. Eka taisi onnistua. Sitten Gava hätiköi hypyssäkin. Muistaa pitää katse laskeutumiseen vaikka lähtee sieltä. Kerran huomasin, että käänsin katsetta. Kun lähdin varovaisemmin niin rima pysyi. Näissä ei myös palkattu alastuloon. Tällaisia lisää palkaten laskeutumiseen? Ja nämä on niitä mitkä kiireisillä radoilla sitten tökkii rimapudotuksina, se kiire. Nyt tajuaa viime vuodelta myös konkreettisesti mikä oli Janitan kommentti, että kaikista ohjauksista pitäisi päästä 5-10m koiran edelle kunnes voi sanoa että ne on valmiita. Ehdin pakkovalssiin, mutta menin sinne kääntymään ja jäi lukitus hypylle tekemättä eli jätin kiireen takia vähän puolitiehen ohjauksen. Tuollaisia kiireen tuntuisia ohjauksia pitää myös tehdä ja että taistelen ne läpi, enkä tee sinnepäin.

Saksalainen myös ottaen putki ja yksi hyppy suoraan ja seuraava takaa. Eli toiseen suuntaan 5, 4, ja 3 takaa. Tässä sai olla ajoissa työntämässä takaakiertoon, laitoin oikean kautta. Nämä on aika pelottavia, koska koira tulee kovaa kohti ja pitää osata ajoissa näyttää merkki. Ei riitä silloin kun koira laskeutuu, vaan aiemmin. Tässä ehdin sinne ajoissa. Mutta on niitäkin kohtia missä menee vähän kilpajuoksuksi, nekin treeniin.

Treenaa: 
- saksalainen+ mulle kiire seuraavalle esteelle
- saksalainen pakkausta laskeutumiseen
- saksalainen molemmat juoksee suht samaan aikaan esteelle ja kiertoon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!