Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

8.1.2018

Esineruutu, damia ja Villa Elfvik kuvia

Maanantaina päivälenkille ehdittiin valoisan aikaan äitin kanssa. Äiti teki Novan kanssa nomejuttuja ja mä Gavalle esineruudun (kangaspussukka ja muovinen numerotasku).

Nova, eteenmeno damille: Novan nähden vein damin 20m päähän. Sinne eteenlähetys polkua pitkin. Takaisin tuodessa tiputti damin maahan ja toi parilla käskyllä käteen, ei palkkaa. Tai toikohan loppuun asti vai kävinkö hakemassa damin pois. Tehtiin palautuksia parit kappaleet, niin että dami Novan ja äitin väliin. Näissä toi hyvin. Mutta vähän ehkä ruosteessa. Otettiin vielä uusiksi 20m, parempi muttei ihan täydellinen. Erikseen luovutus mistä palkka. Gava teki välissä. Sitten vein salaa muistikuvaa hyödyntäen damin paikalleen ja Nova lähetettiin sen jälkeen eteen. Hyvin juoksi. Luovutuskin lähes moitteeton, taisi kerran pyöräyttää damia suussa tai yksi käsky muistuttamaan.

Gava, esineruutu (nro 1): äiti mutkitteli Gavan nähden viemään esineet ("kaistaleen"). Pussukka 10m ja muovitasku 20-25m. Pussukka löytyi nopeasti. Palkkasin vahdista leluun. Sitten muovitaskulle Gava varmaankin jäljesti. :D Mutkitteli aika pitkään ja meni siksakkia. Mikä hyvä niin Gava ei yhtään kysellyt nostaako vai ei, esineitä. Lähti varmana tuomaan niitä heti. Tauon jälkeen (Nova teki kerran väliin), äiti vei taas Gavan nähden esineen vähän eri paikkaan n.20m ja tiputti sen näkyvästi. Nyt juoksi hyvin suoraan pitkälle ja paikansi pienen pyörimisen jälkeen numerotaskun. Gavan mielestä oli kiva juosta ja leikkiä. Esineiden viennit katsoi vapaana ja näytti rauhalliselta. Nova taas tärisi ihan vikassa viennissä kun luuli itse pääsevänsä. :D

Nova, piilotettu dami: Novalle treeni missä sen nähden piilotin damin noin 10m päähän ja ettei se näkynyt. Kävin huijauksena myös pari muuta kohtaa kauempana koskemassa. Haki hyvin damin ja sai hajun. Mutta napattuaan suuhun meni kuitenkin lenkityksen ja katseli vähän taakse, että jos olisi hakenut vielä vähän lisääkin. Sitten pillityksistä totteli tuoda damin. Taisi vähän liikuttaa myös palautuksessa damia (missä variksen siivet). Ei palkkaa. Yksi luovutus, missä dami jäi n. 7m matkalta koiran ja ohjaajan väliin, hyvä. Toinen piilotus yritettiin ainakin tehdä salaa. Vähän kauemmas dami, Nova juoksi takareunalle (30-40m?) ja sieltä lähti takaisin päin ja paikansi nopeasti damin. Nyt luovutuskin taisi olla ok. Novan ekoissa toistoissa näki vähän samaa ongelmaa kuin eilen oli ison merkin kanssa tokossa, eli lenkittää siinä kääntyessä ja bongailee muuta haettavaa. Puhetta oli myös, että parhaista voisi olla pallo yllätyspalkkana.
Ruuti ehti iskän kanssa lenkiltä tähän vikaan toistoon ja piti heittää sille parit namit etsittäväksi, kun aloitti haukkukonsertin kun Novaa oltiin sivulta lähettämässä johonkin. Ruuti ja huonot tavat.

Treenaa Nova: 

Luovutukset
- dami koiran ja ohjaajan välissä
- noudon mallisesti (koira hakee ohjaajasta poispäin)
- koira etsii damin n. 2-5m päästä. (häiriöksi käy itse kauempanakin muka piilottamassa dameja?) Voisi olla hyvä myös kuvata noita, menee niin nopeasti..
- sitten etsinnässä mukaan
- toinen koira tekee Novaa ennen, uusi paikka tai dami jo viety sen näkemättä

Treenaa Gava: esineruutu 40-50m näytettynä?

Kuvia sunnuntailta
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!