Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

8.6.2018

Komeat kolmoset

Torstaina HAU:n 3lk kisoissa ulkokentillä. Sain vaihdettua 2lk kisat näihin. Tuomarina Jari Suomalainen ja radoilla oli pituutta vähän yli 200m. Olipas kivaa päästä uuteen luokkaan, nähdä tuttuja mihin ei ole muuten törmännyt ja saada vähän fiilistä mikä muilla on ennen isoja kisoja. Kiva oli päästä myös Suomalaisen radoille. Tavoitteeksi laitoin, että muistaa radan = katsoa ennen tutustumista niin hyvin kuin ehtii, miettiä linjoja ja ohjauksia, valita meille parhaat. Toki osassa jäi vähän auki kumman nyt tekisin. Tultiin hakemaan myös treeni-ideoita. Ja huippua ratapiirrokset löytyi netistä!


Eka agilityrata, hyl: 
Alussa lähetys toiseen suuntaan. Ohjasin putken puolelta, takaaleikkaus 3, työntö taakse ja valssilla pois alta. Lähetys putkeen ja leijeröin hypyn 2 ja heti kun tuli putkesta käsi alas "tähän" ja kepeille. Gava taisi ehtiä käydä kädessä ja siitä kepeille, ei kaunis mutta kepit sujui. :D Mietin myös toiselta puolen hyppyä menoa, mutta siinä tultiin niin vierekkäin koiran kanssa jos työntäisi vahingossa väärin sisälle tai jos olisi myöhässä  itse kiertämässä hyppyä..

Mietin keppien jatkoa, valssia moni teki mutta testasin sen kulmaa ja todennäköisyyttä miten kauas pääsen valssaamaan niin tuntui, että Gava saa tulla ihan kädessä kiinni että onnistuisi tulemaan oikealta puolelta. Ehkä putki olisi pitänyt mun lähellä muutenkin mutta hakee myös takaakiertoja jos yhtään valintatehtävä. Päätin sitten pysyä samalla puolella ja tehdä takaaleikkauksen/viskileikkauksen hypylle 7. Eka putken ohitus hyvin, sitten luovutin vähän ja ohjasin jatkoa no luki toiseen päähän putkeen. Mun kroppakin sinne näytti enkä enään pitänyt hallussa. Puoliksi ohjattu. :D Kuitenkin pahin putken suu ohitettiin. :D 7m matka oli myös pitkä ja hyppy piilossa, saatoin myös peittää liikaa hyppyä...

Jatko oli siisti, pituus, lähetys hypylle melkein pysähtyneenä. Samalla otin käskytin haltuun ja liikuin siitä suoraan keinun eteen. Ajattelin etten ehtisi valssaamaan ja valssissa keinu oli aina väärässä kulmassa. Ja myöhässä tehden lähtisi A:ta kohden. Hyvä keinu. Takaakiertoon lähetys aika kaukaa ja Gavalle pointsit, koska ei en yhtään änkenyt kiertoon ja laitoin sinne kaukaa. Paikaltaan lähetettynä siis toimii kauempaakin.
Sitten olikin pitkä suora, A:lla Gava koski muttei jäänyt 2on-2offiin odottamaan, en jäänyt minäkään. Putkeen ja hypylle, mistä kääntyi oikealle, varmaan ainut koira joka meni niin. Sain siitä puomille, mutta kesti pidempään. Puomin 2on-2offissa pikaisesti käydessä ehti jo lukita putkia. Tuli kuitenkin niiden ohi, mutta isolla kaarella että hyppäsi 17 hypyn takaakiertona? Siellä meni omatkin ohjaukset sekaisin, kun koira oli ihan väärissä paikoissa, venähti pitkäksi 18, muurilta meni myös pitkäksi ja kohti väärää putken päätä. Puomilla totteli odottaa.

Mentiin tällä radalla siis 6 estettä nollana ja jos unohtaisi että yksi este jäi välistä niin olisi 17 estettä. Puomin jälkeen tuntui jo jaloissa juokseminen ja hiekka raskaalta juosta. Varsinkin, kun piti ylimääräiset stopit tehdä radalla.


Toinen agirata, hyl: 
Tässä samantyylinen alku, ohjasin samalla tavalla putken puolelta. Ajatus oli kääntää hypyllä 3 muhun päin, mutta tultiin kilpajuoksua ja hyppäsi ristiin tai niin pitkäksi mutta tuli sieltä ohjaukseen mun puolelle. Takaakiertoon ja putkeen. Sitten en uskaltanutkaan yrittää mennä keinun toiselle puolelle. Tein takaaleikkauksen renkaalla. Hyvin putkeen. Leijeröin hypyn 8. Sitten en muista mihin ehdin ennen takaakiertoa, mutta sanoin pituuden jälkeen vasta "out-out" käskyä ja Gava oli jo lukinnut hypyn suoraan enkä ollut työntämässä. Gava varmaan tuli myös sopivasti kurvilla putkesta, että oikein syötti hypylle. Tämä treeniin ja niin ettei itse ehdi tönäisemään koiraa. Jatkettiin siitä, A:lla sai juosta itse kauempana, ihan nätisti meni. Ei pysähtynyt mutta jarrutti. Kepeille sitten juoksi 3-5 väliin mihin moni muu. Siinä ajassa olin 2 kepin luona ja Gava pyörähti mun ympäri ja oikein kepeille. Valssi ja vastakäännöksellä 15. Hyppy 16 silti venähti ja Gava ehti juosta jo kohti putkea, sain käskettyä hypylle. Putket imee kyllä jonkin verran kisatilanteessa ja pitkillä väleillä ja seuraava hyppy ollut myös vähän piilossa.. Putkeen, puomille ja takaakiertoon. Siihen lähti kivasti, ehdin tekemään lähetyksen 3m päähän. Putkeen ja valssilla kalastelin hypylle 21 ja vika hyppy.

Tässä oli jo 10 estettä nollana. Yksi väärään suuntaan hypätty hyppy ja keppivirhe. Tosi hyvä mieli jäi, vaikkei ole meidän ratoja missä saa juosta täysiä. Hyvällä fiiliksellä kuitenkin mentiin ja yritettiin parhaamme. Vähän liikaa varmistelua ja jos yksi kohta ei suju niin kostautuu jatkoon, kerran oli noin vauhdikasta.

Jännitti vähän ennen kisoja, lueskelin materiaaleja ja oli positiivinen asenne kisoissa ja mukavaa!

Treenaa: 
- jyrkkä avokulma itsenäisesti.. 90 astettakaan ilman linjausta ei suju
- A:n kontakti ohi juosten, muistutus
- keppien jälkeen ansaputki, ja kauempana hyppy mihin mennään (ekan radan 6-8)
- putki-pituus ja takaakiertoon (tokan 9-11)
- kepit ja hypyt ansaputkella (tokan 14-17)
- vaikeat ansojen ohitukset, mm putket ja ahtaat kuljetukset


PE PIHA VÄLISTÄVEDOT

Novalle perjantaina kotipihassa 2 siivekkeettömällä (kauhea sana!) hypyllä välistävetoja. Nämä nyt kolmannet treenit välistävetoa kenttäkaudella (1 kentällä, 2 kotona). Lelun kanssa lisää häiriötä. Jää kyllä kiinni leluun ja menee aika tasan sinne, minne juuri satun kädellä näyttämään. Aika samalta tosin näytti lelu maassa kuin kädessä (kunhan ei koiran puoleinen). Toki hypyn jälkeen katsoo muhun. Hypyissä väliä 3m.

Ajatus oli tehdä mun puolelta hyppäämistä eli in-in käskyä. Joko ekaan hyppyyn käännöskäsky tai sitten kaksi in-in hyppyä. Tehtiin joko yhdellä välistävedolla. Tai kahdella niin, että otin ekalle hypylle koiran "välistävetona". Viisto alku on vaikea, kun tulee vauhtia paljon mutta niin kaksikin peräkkäin. Tähän asti tuntui, että oliko mitään aivoja matkassa.

Lopussa myös kokeilin, missä vaiheesa merkkauksesta voin lähteä liikkeelle. En oikein missään eli onnistui, kun koira oli jo kuono hypyn oikealla puolella. Lelun tiputtaen merkkauskohtaan voisi tehdä myös liikehäiriötä. Ja koittaen pikku hiljaa vaikeuttaa. Vaikea päästä olemaan, joko edellä tai jäljessä kun menee niin kädessä kiinni.

Kerran yllätti tosi hienon välistävedon, joita voi unelmoida lisää ja mikä olisi tavoitteena. Että voin juosta edellä tai jäljessä ja osaa suorittaa esteet. Nyt ne missä juoksin rinnalle piti olla täydellinen ohjaus sujuakseen, liian aikaisin lähetys niin meni väärälle puolen tai liian myöhään tuli hypyn ohi. Täytyy muistaa, että tollaiset kulmat on kyllä kaikille "mölleille" vaikeita. Ja välistäveto itsessäänkin. Gavakin saa harjoitella lepopäivän jälkeen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!