Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

10.6.2018

Haussa hämäyspiilo ja valeilmaisu

Sunnuntaina Gavan hakutreenit Korson puomilla. Gavalle erotteluharjoitus piilon kanssa, että milloin ilmaistaan ja milloin ei. 

Ensimmäiseen pistoon ehkä 1-2 korjausta, lähti ensin liikaa etuviistoon. Lähetin vähän eri kohdasta. Odotin normaalia pidempään, että uppoaa kun meni vähän epävarmemman näköisenä. Ehti siinä mennä myös vähän eteenpäin radalla, sai hajun ja palasi vähän taaksepäin. Maalimies oli kevythäkissä, kun laittoi kuonoa sisään sai rullan (joka nyt letkun pätkä). Kun oli tuomassa sitä (maalimieheltä tuli hälytys puhelimesta huusin täälläpäin). Kun suuntasi aina lähetyskohtaan takaisin. Näytölle menossa oli taas epävarma, sanoin lähempää että voi kehua. Rullan luovutus sivulla ok ja hihnan laitto. Sai juosta hihna perässä, en pitänyt siitä kiinni. 

Toiseen pistoon koira meni vähäksi aikaa näkyvistä. Ekassa Gava kääntyi liian aikaisin, maalimies oli maakuopassa. Toistolla kesti, mutta löysi sitten maalimiehen vähän mutkitellen. Rullan tuonnissa huutelin taas että tietää missä olen. Luovutus ok, mutta taisi vähän seistä vinossa. Lähti näytölle vähän keskilinjaa pitkin ja mietti vähän keskilinjan ihmistä. Kuopasta huudot ei oikein kuuluneet mutta meni rauhassa maalimiehelle. Itse juoksin mukana ja innostin menemään. Täytyy tehdä nyt lyhyemmällä matkalla, että maalimies kutsuu. Ehkä sekin voisi hetsata jos ennen "näytä" käskyä kuuluisi jo huudot.. Ehkä etenen myös liikaa keskilinjalla ja on vaikeampi mennä näytölle? Tai sitten Gava ottaa häiriötä mun mukaan tulosta. Kentällä on joskus juossut eka maalimiehelle ja sitten tulen vasta itse. Tai tehdä myös niitä missä en kytke ja päästän nopeasti.. 

Numerotkin unohtui näistä, alkaa siis alhaalta. 5. lähetys myös niin saatiin ehjä toisto. 

Kolmannella pistolla tulikin haastetta. Häkki oli siellä tyhjillään ja maalimies istui 7-10m siitä eteenpäin. Ekassa Gava otti kiintorullan ja toi sen. Tuli testattua ekaa kertaa pannassa oleva rulla. Menin kiertäen katsomaan Gavan kanssa piiloa, katsottiin sisään ja todettiin ettei siellä ollut ketään. Sitten lähetin häkistä noin 15m päästä, kävi taas häkillä, sitten alkoi katsella ympärilleen ja kun näki maalimiehen alkoi se jo kehua ja suorapalkka. Kuitenkin toisella kerralla tajusi miettiä vaihtoehtoista tapaa. Toki tällaisen miettiminenkin voi tuoda epävarmuutta näytölle.

Neljännellä pistolla otettiin ääniapu ja suorapalkka. Tämä oli helppo ja löytyi nopeasti.

Viidennellä pistolla lyhyempi matka kuin edellisessä. Oli taas häkki tyhjänä ja maalimies lähi kuusen takana. Gava katsoi häkin ja sitten löysi lähellä olevan maalimiehen. Ei ottanut rullaa. Suorapalkka siihenkin.

Kerran yritti valeilmaista ja sitten tajusi tehdä oikein. Näitä voisi helpommin tehdä niin että laittaa ylimääräisen pressun johonkin paikkaan mutta siellä ei ole maalimiestä kertaakaan. Mutta seuraavilla kerroilla tehdään helppoa ja kivaa. Haamu ja äänet nostattaa vähän ja on helppoja ainakin. Tai jos näkee maalimiehen piiloon menon. Tänään ei muuten ollut sitä, aiemmat kerrat on ollut tallaamassa tai on nähnyt keskilinjalla maalimiehiä. Toinenkin koira meinasi pistoilla kääntyä vähän eteenpäin, kuten Gava. Tänään tuli myös "tyhjiä" koska ekoissa kääntyi vähän liikaa, toistoja siis normaalia enemmän. Ja tämä oli nyt toinen tai kolmas kerta, kun rullat on metsässä.

Treenaa: 
- valepressu
- helppo treeni seuraavaksi
- näytöllä kehut maalimieheltä
- myös 60-70m pistoja..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!