Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

18.6.2018

Sm katselua ja agilitya

Sunnuntaina reilu 8h agilityn sm-kisoissa. Oltiin ennakkoon sovittu Annan kanssa treffit AST:n kentälle kisojen jälkeen, kerran oli vielä menossa niin minäkin. Veden tankkaus ja lennosta kentälle koirat hakien. Rata tai pätkät muotoutui Annan läksypätkän mukaan, keksittiin muitakin ansakohtia ja kääntymistä. Rakennettiin rataa pidempään kuin mitä jäi aikaa treenata n. 7min tai laskien lenkin.

1-7: Putken 2 päätyyn, sitten lähdin jo juoksemaan ja käskytin suoraan putkeen pitäen ohjauksen. Pituus ehkä 7m päässä. Siitä viistohyppy, välistäveto loivasti. Kaksi rinnakkaista hyppyä joista toinen "takaa" ihmisestä katsoen. Meillä nurkassa oli putkiansa, sinne meni molemmat bc:t. Välistävedon takia ei ehtinyt niin pitkälle ja varsinaisella radalla ainakaan kun vauhti suora sinne. Otin osan kerroista takaakiertona välistäveto kohtaan. Tai jätin koiran laskeutumiseen, välistäveto ja hyppyjen ohjaus.

(5) 6-9: Edeltävillä hypyillä oli kiire, koska piti ehtiä jatkoon. Persjättö seuraavalla hypyllä ja pakkovalssi. Yritin siihen japsia (takaakierto persjätöllä eli ei valssia joka olisi pakkovalssi) ja joku kerta meni melkein in-in käännöksenä, mutta en käskyttänyt. Olisi kyllä paljon helpompi oman liikkumisen kannalta juosta vain yhteen suuntaan. Tosin Gavan kanssa oli ongelmana jos en ajoissa vaihtanut kurssia ja tehnyt persjättöä se lenkitti puomille ja lähti kaarelle. En voinut siis tehdä peruskäännöstä "takaakierto" hypyllä. Tosi hyvä kohtana meille! Gavalle vaikeita ne missä hyppy ei käännä valmiiksi oikeaan suuntaan. Rimoja 55cm tippui vähän kaikissa koska Gava ei tykännyt kun se jätettiin tekemään. Keskimmäinen hyppy meni aika pimennossa eikä ehtinyt sitä varmistamaan. Pitäisikin luottaa koiraan. 

Alkuperäisellä radalla kohdassa oli ollut 2 hyppyä ennen pakkovalssia tai japsia, yksi oli jo meille haastava. :0 Gavan pitää ensinnäkin erotella käännytäänkö hypylle vai mennäänkö putkeen. Ja kaikkiin välistävetoihin ei hirveästi ehtisi pysähtyä. Putkiansoja pitää kyllä viljellä!A:lla hyvä kontakti. Siitä putkeen 11. Putkesta koira haltuun, oli pakko jarruttaa muuten koira kepeillä mihin syötti (sekin testattiin). Takaaohjaten hyppy ja putkesta putkeen. Piirroksesta poiketen 11-13 oli A:n puolella hyvin tilaa juosta. Putkesta tultua hyppyjen välistä seuraavalle hypylle 15. Sujui niin että valssasin flankin suuntaan. Takaakiertoon olisi ollut vaikea. Tosin putken puolelle sain Gavan kerran. 

Keinulta otin etumatkaa (tehtiin keinusta oma pätkä, kun linja ei ollut hyvä hypyltä. Muurilla käännös, koiran piti tulla ohjaajan puolelta hypylle takaakiertoon, in-in tapaan. Kepit taas esti omaa liikettä, että joutui olla suht lähellä koiraa. Ekassa taisi mennä hypyn sijaan putkeen joka 4m takana. Saatiin sitten myös onnistumaan.

Kepeille 20 sylkkärillä kauemmasta päädystä vähän loivaan kulmaan kyllä (kisoissa 90). Sujui ekalla tai tokalla? Leikkasin takaa ja pakkovalssia hypylle sivussa.
Terävään umpikulmaan putkesta. Ok törkkäyksellä. Takaaleikkauksessa/poispäinkäännöllä 2-3 väli. Sisäpuolelta sujui jos ehti työntämään.

Sm- kisoista jäi käteen vauhdikkuus, viistohypyt, koiraa voi jättää tekemään, koira tulee hyvin ohjauksiin, ohittaa ansat, tulee välistävetoihin liikkeen kanssa, hakee kepit putkesta. Putki kontakti erottelut. Kohdat piti tehdä valssilla tai persjätöllä, että ehti jatkoon. Kostautui jos ei ehtinyt. Jonkin verran takaakierto päällejuoksua tai takaakiertoja mm. medien karsintaradalla putki, pituus ja takaakiertoon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!