Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

6.6.2018

Lotta Vuorelan agitreeneissä

Tiistaina tein Novan kanssa Lotan agilitytreeneissä.
En ollut ehtinyt katsoa kuin nopeasti alun ja sekin oli jo unohtunut, ratapiirroskin unohtui printteriin. Ja toisena piti mennä pika tutustumisella. Novan kanssa tehtiin ja tuntui, että olisi ikäviä viistokulmia, mutta yllättävän hyvin se meni! Hyvä, kun treenatessa vasta Lotta hyvin valisti, että alussa on ihan serpentiiniä helpotti heti eli mutkittelua hypyltä toiselle S muodossa. Tehtiin alku kahdesti. Toisella kertaa tein vähän edempänä valssin 2 hypylle ja uskalsin lähteä aiemmin. Nova lukitsi hyvin hypyn vaikken tehnyt valssia esteessä kiinni. Rimat tänään 55cm ja kaikki toimi!

Serpentiini: Käännöskäsky hypylle 4 ja sitten itse juosten eteenpäin. Aika paljon vielä ohjasin, joka hypyn. Ehdotti että olisin vielä ottanut saman minimaalisella ohjauksella, mutta jätetään se läksyksi ja siirryttiin jatkoon että ehtii tehdä kontaktit ja kepit. Samanhan viime kenttäkaudella saatiin samantyyliseen kohtaan, luottoa koiraan vain. Putkeen 8 takaaleikkaus.

8-10: ensin keinu yksinään. Oli ok. Sitten putken kautta ja taas hyvä, ehti vähän vilkaista mua. Vielä sama kahdesti niin, että Lotta palkkasi. Otin 7-10 ja 7 hypyllä laitoin seisomaan ja kun katsoi hyppyä lupa sinne ja putkeen irtoamalla.

11-13: eka keinun alastulolta, matkaa kun tuli yli 3m Nova yritti kahdesti tulla pois. Ekassa varmistelin takaakierto ja väärään putken päähän meni. Seuraava otettiin jättäen koira 11 hypyn taakse ja tein paremmin liikkuen takaakierron ja päällejuoksua putkeen. Se sujui! Nämä alkaa kivasti toimia Novan kanssa, kun vaan uskallan ohjata.

13-14: jätin etupalkan, mutta se tai aita edessä oli liikaa. Nova jätti 4 vikaa välistä. Toki se ei osaa luopua lelustakaan. Ei auttanut että kouluttajalla pallo. Otettin 4 vikaa ja 6 vikaa.

15: puomi, yksittäisenä, ekat kerrat ehti juosta putkeen. Sitten kun meni puomille kouluttajan seistessä putken edessä huomasi ylösmenolla toisen putken pään ja hyppäsi alas. Neljännellä kun menin vähän edemmäs sujui puomi. Oltiin alussa muistuteltu sivusta 2on-2offit puomille. Ja nyt koko puomilla juoksin etuviistoon ja sujui. Ilmeisesti se on helpoin, kun tuun vähän edelle. Oon ajatellut että silloin vasta juoksee liian lujaa, mutta jos oon liian takana juoksee alas että voi kääntyä mua kohti. Toinen onnistunut, siinä näytin ylösmenoa ja sitten se sujui. Nyt oli hyvä "hidas" vauhti puomilla ja saatiin onnistumisia. Palkkasin kaikki namit kädestä, kuitenkin puomin suuntaisesti.

15-17: puomille alasmenolle sivusta. Oliskohan siinä tullut korjaus.
Hyppy, A:lle ja sen jälkeen oli Lotta palkkaamassa. Hyvä juoksari! Sitten kokeiltiin ilman palkkaajaa radalla, vähän korkeammalle koski koska vilkaisi muhun. Enkä ehtinyt/uskaltanut työntää hypylle, joten palkka sitä ennen. Palkkaajaa kauemmaksi tms.. Ja omat vedätykset vielä treenattavana.

Välistävedot 18-20:
nämä olikin samassa ruodussa kuin aiemmin eli ei toimi radalla. Hypylle 18 käännöskäskyllä. Hyppy 19 käännöskäskyllä. Sitten taisin vain sanoa Nova tms ja ohjata välistä. Palkattiin kahdesti väliin. Tuli myöhemmin mieleen, että olisi voinut käyttää in-in käskyä tai joku tässä. Kun tuli välistä niin, sitten lähetin myös hypylle 20. Lotta palkkasin lelulla hypyn yli. Vikoissa hyvin näki, että Novalle tuli "ainiin siltä puolelta" eli korjasi itse toiselle puolelle vaikka meinasi viettää ensin väärinpäin.
Toinen ehkä helpompi Novalle olisi voinut olla tehdä työnnöt toiselle puolella, mutta näitäkin pitää treenata. :) Täytyy ottaa pihatreeniin!

27-28: lopuksi vielä putkeen 27 ja sieltä kepeille. Saatoi lähellä, mutta hienosti meni kepeille ja pujotteli ne loppuun. Keskittyi lähellä olevaan putkeen ja meni tasaista vauhtia. :D Lelu tuli yllätyksenä taskusta, kun oli jo putken imussa. Kiva nähdä, että kepit alkaa toimia (ainakin ilman palloa liian lähellä) ja ilman apuja. Nyt myös ei katsellut mua kepeillä. Onhan vielä hitaat, mutta parempi että keskittyy rytmiin. Sisäänmenoissa käynyt myös jotain ajatustyötä! Seuraava steppi sitten saada hakemaan mun ollessa kauempana, ellen ollut ihan turhaan lähellä, sen näkee kokeilemalla. :D

Treenaa Nova: 
- serpentiini vähin ohjauksin
- välistävedot
- A:n juoksari
- takaakierrot käskystä unohtuneet..
- puomilla putkihäiriö

Novalla tänään treenissä kaksi samanlaista palloa/narulelua, ja kun lähti yhden kanssa näytin toisen. Ideana, että tulisi vähän vähemmän kunnareita (juoksee ympäri kenttää). Vikoissa palkoissa jäi jo lähemmäs leikkimään ja vaihdettiinkin lelua. Olisi hyvä myös jos ei tietäisi tuleeko mun vai kouluttajan pallo.


Gavalle tein vain keppitreeniä toisella kentällä. Ensin keksin vauhdikkaan umpi ja avokulman (avokulma takaaleikaten). Ne mun sommittelemilla esteillä sujui hyvin. Sitten kokeilin tehdä meidän kisojen nollaradan tyylisen sisäänmenon, mutta en muistanut ihan miten hyppy oli sijoitettu että olisi sylkkärillä saanut kepeille. Se sujui mun laittamalla kohdalla. Sitten mietin samoilta esteiltä muita vaihtoehtoja. Saksalaisen kautta, missä oikeestaan pakotin koiran oikealle linjalle.
Paras treeni oli sitten, missä tultiin kovaa putkesta, mutkitellen kaksi hyppyä. Siitä kepeille ja itse taas tein takaaleikkauksen hypyllä. Ennen kun koira haki kepeille olin jo leikannut. Tässä koska itse leikkasin Gavakin lähti oikomaan ja meni ekan kepin ihan nuollen. Siitä taipui 2-3 väliin. Muissa harjoiteuksissa tuli vahingossa pieni lenkki tai Gavan oma pyöristys kepeille, kun en häirinnyt sitä liikkeellä ja olin helpommalla puolella. Tässä useampi väärä, pilkottiin yhteen tai kahteen hyppyyn. Ja sitten hoksasi korjata omaa linjaansa sisäänmenoon. Jätettiin onnistuneeseen. :)

Itse tulee keksittyä mukavia linjoja, mutta tuomaritkaan ei harvoin laske Gavan linjojen mukaan sisäänmenoja joten pitää keksiä niitäkin mitkä tuntuu itsestä ikäviltä, jotka on vaikeampia. :D Nyt tuli itse myös mentyä yleensä 5-7m päähän kepeistä koiran hakiessa sisään. Myös sellaisia, että oon 10-15m päässä ja koira menee kepeille. Ja erilaisia liikehäiriöitä, koska näissä missä ei ole kiire jatkoon kuten kaikki paitsi vika odotin rauhassa että hakee sisälle ja juoksin koiran kanssa. Kisoissa omat jarrutkaan ei aina toimi. :D Ihailen niitä koiria, jotka hakee kaukaa kepeille ja ohjaaja voi liikkua kaukana ennen kuin koira saavuttaa edes kepit. Tai kulmasta kuin kulmasta hakee esteviidakosta kepeille. Ansaesteet olisi myös yksi hyvä ja putkesta kepeille meno. Valssi keppien edessä unohtui taas. Ja jyrkät kulmat, nyt tehtiin vähän jyrkempää kuin 90 astetta.
Oma asenne vieläkin, on että kepit on huonot. No täytyy sanoa, että Gava alkaa yllämään yhä enemmän. Gava osaa enemmän kuin uskon, ajattelee myös paljon että kehittyy aina kun saa keksittyä sopivan haastavan harjoituksen esim nyt oli yksi vaikea mikä saatiin korjattua. Täytyy päästä omista tavoista irti ja liikkua rennommin kepeillä, harvoin kisoissa osaa olla niin rauhassa sisäänmenoissa.

Gava kepit:
- vaikeat linjat
- jyrkät kulmat
- ohjaajan häiriö
- etäisyys
- putkesta kovaa
- valssi edessä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!