Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

16.6.2018

Blondia menoa metsässä?

Lauantai iltana samalla kaavalla treenattiin Teknopoliksessa ja samalla porukalla kuin viimeksi. Silloin ilmaisu oli aika hyvä tai hyviä näytölle lähtöjä niin ajattelin että lisätään matkaa.

1. pisto: tässä oli pressu yhden havupuskan päällä, Gava katsoi reunoista ja sitten käveli sen päällä. Vaati uuden lähetyksen, missä taisi taas miettiä pressua sitten lähti eteenpäin ja taisi löytää vähän jälkeäkin ja maalimiehelle. Oli tosin käynyt sitten vain kauempana ottamassa hajun ja näin sillä vain kiintorullan suussa osan matkaa. Otin näytölle ja kuulin, ettei ollut käynyt perillä.
Uusiksi pisto, nyt nopeasti otti hajua pressulta ja jatkoi matkaa. Metsässä vähän puita hakattu ja mutkitteli sopivia polkuja. Nyt tuli irtorulla ja palkka. Tässä oli haastetta.

2. pisto: maalimies olikin siellä 50-60m syvyydessä ja aika etukulmassa, lähetin alkuun varmaan kohdasta mistä ei eksynyt edes maalimiehelle. Etsi kahdesti pitkään ja tuli molemmista ilman rullaa. Otin vähän takaisin päin ja lähetin, sitten tuli jonkin ajan kuluttua rullan kanssa. Näytölle ihan hyvin. Mutta ehti mennä edellä ukolle ja sitten alkoi haukkua makaavaa maalimiestä. Kehotin mennä vain perille ja söi kyllä palkat. Sovittiin että jää lähemmäs niin, että on näköetäisyydellä. Gava alkoi olla jo läkähtynytkin kun oli lähemmäs 22-25 astetta.

3. pisto: tämä oli kivellä, sai hajun ohitettuaan ja kiersi kiven ympäri paikallistaen. Rulla oli kiven päällä, niin että sen yletti ottaa maasta kurottaen. Hyvä ilmaisu ja näytölle. Sanoin että riittää varmaan sille puolelle.

4. pisto: näkyvyyttä oli hyvin, maalimies ehkä 30-40m. Hetsasin ja villitsin ennen lähtöä. Gava mutkitteli menemään ja kun pääsi lähemmäksi alkoi mörköhaukkua ja ei uskaltanut mennä maalimiehelle hakemaan rullaa. Maalimiehen sadetakki oli kai kahahtanut ja nojaili puuhun huppupäässä. Menin sitten paikanpäälle kyykkyyn ja kun maalimies alkoi puhua ja otti hupun pois Gava unohti heti mörköilyn. Ehkä sillä oli vielä edellisen piston jännitys muistissa. Maalimies jäi Gavan nähden huppupäässä lähemmäs pieneen uraan. Mentiin kauemmaksi ja uusi lähetys. Nyt ei ongelmaa, rulla tuli hyvin. Mietti aavistuksen keskilinjan henkilöä. Kurotteli nameja maalimiehen yli eikä yhtään jännittänyt. Huomasin myös ekan lähetyksen jälkeen, että valjaiden vatsaosa oli etujalan toiselle puolella, Truelovet vähän vinksallaan.

Viime kerralla ei ollut mitään ongelmaa, matkat oli toki lyhyemmät ja silloin oli naamiointiverkko, nyt sadetakki. Viimeksi sujui niin hyvin ja nyt taas sitten ongelmia löytyi. Varmaan 2-3v sitten on kerran käynyt samalla tavoin leirillä, että Gava mörköhaukkui verkon takia. Gava oli treeneissä ekana ja ehti vähän nähdä ukkojen piiloille lähtöä. Motivaatio itsessään on ehkä huonompi kuin haamuilla tai ääniavuilla, toki sille vaikeata että lähtee ilman apuja ja ilmaisuketjukin ennen palkkaa. Ja hämäyspiilot tuoneet haastetta. Gava oli aika läkähtynyt treenin lopuksi, neljä pistoa mutta tuli extra lähetyksiä.

Treeneihin mennessä piipahdettiin Agi SM kisoissa, HAU:n mineille joukkue kultaa

Esineruudussa Gava oli vikana. Sai nähdä kun kauimmaisin esine jätettiin, oli muovinen vitamiiniaine pötkö ja toinen oli kynsiharja lähellä. Gava meni aika monesti samaan paikkaan kuin missä viime treeneissä oli kahdesti lompakko. Piilot oli myös lähellä risukkoja, mitä Gava myös vältteli. Meni siellä missä oli helpoin kävellä. Etsi jonkin aikaa eikä löytynyt. Ei mennyt takareunan esinettä etsimään oikealle puolelle risukasaa.
- Mentiin yhdessä katsomaan kynsiharjaa, oli maassa metri risukasasta. Gava ei tajunnut yhtään esinettä, katseli vain kaikkea muuta ja kokeili keppien nostoa. Lopulta kun osoitin suoraan tajusi esineen. Leikittiin vähän sillä. Heitin esineen ja sai etsiä uusiksi. Löysi taas kepin vierestä ja sitten esineen hetken aikaa etsittyä. Oli vaikeaa materiaalia, mutta saisi oppia.. Joskus Gava on vain sitä mieltä, että toi on roska eikä reagoi.
- Takaesineen kanssa menin lähemmäs, juoksi helppoja reittejä ja meni n. 2m päästä esineestä. Jonkin aikaa etsittyä meni oikeaa polkua, tosin esineen ohi. Sitten kun palasi ja kehuin kohdasta niin taisi tajuta. Haettiin kerran samasta kohtaa esine, minkä appari vei. Taas kesti ja ei mennyt heti sille polulle. Jätin vielä sen löydettyä nahkaesineen samalle polulle, senkin ohi Gava meni kerran ja tajusi jonkin aikaa etsittyään. Odotin aina että poimii ja lähtee tuomaan, josta vasta kehut.

Meinasi kyllä itsellä jo iskeä epätoivo, kun ei osaa mitään. Käveli tai ravaili myös aluetta. Ja vaikka välillä haki ilmavainua ei tajunnut noita läheltäkään mentyä. Sama hakkuupaikka kuin viimeksi alamäkeen. Tuntuu ehkä myös, ettei Gava tajua vielä että voi etsiä esineitä haun jälkeen.. Tai sitten väsyneenä menee avuttomaksi. Yksittäiset treenit juuri esineillä aloittaen ja jos on nähnyt vaikka koko viennin on mennyt hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!