Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

22.6.2018

Hyvää juhannusta! Ja tokoa

Hyvää juhannusta, suunnataan mökille team Gava & Nova mutta vielä raportoitavaa. :)TO TOKOT nurtsilla Gava & Nova

Koska aamulla tuli mietittyä "jaksaisiko". Harvemmin sitä edes muistaa tokon olemassaoloa. :D Niin piti ottaa kassiin ruutukamat, leluja (4) ja kapulat, joita ei sitten tarvittu.

Novan kanssa (3 treeniä)

 • ruutu: ensin kosketusalustaa läheltä, laitoin namit sen päälle. Pari toistoa alustalle. Sitten alusta pois. Jes:sasin oikean kohdan ja toin namin? Sitten seuraavalla alusta. Ja seuraava ilman. Taisin heittää lelun taakse. Ei tarvinnut kuin kaksi tällaista niin, kun huusin jes koira pyörii ympyrää ja valuu ulos ruudusta.. joten muistuteltiin taas alustalla seisomista. Novalle pallopalkan pitäisi tulla ilmaisesti myös siihen "täydelliseen paikkaan". Ja toisaalta kun opettaa uutta niin voisi olla paras pysyä nameissa ja paremmassa opetteluvireessä. Caniksen artikkelista luin, että ulkomaisen kouluttajan mielestä koirat miettii vain alustan etsimistä, no sehän se idea taitaakin olla mutta täytyy työstää myös sen häivytystä. 
 • puunkierto ja stoppi: ensin pari pelkästä peruutuksesta, käsimerkki ja sitten nami. Kierrosta n.7m matkalta. Odotin aina että ehtii mun lähelle. Sitten vähän lisää matkaa. Peruuttelin aina kun koira tuli kierrosta ja kun sanoin stopin otin askeleen kohti + käsimerkki ja käsky (s)top. Lähellä ohjaajaa sujui! Kerran tai kaksi myös pallon heitto taakse. 
 • täyskäännös oikeaan: pallo roikkui vasemmassa kädessä. Ekassa meni väljästi ja hätkähti kun pallo osui. Ei palkkaa. Seuraavat parempia ja sai leikkiä. Saisi vielä aktiivisemminkin hakeutua sivulle kääntyessä.. Näitä eri pituiselta matkalta jatkossa. 
 • kaukot: maahanmenot sivulta huonoja. Täytyyköhän ottaa taas etupalkka. Palkkasin istumaan nousut 2kpl heittämällä lelun. Keskimmäistä en kelpuuttanut. Yksi läheltä joka vauhdikas ja siitä kehut. Vikaa toistoa ennen, hetsasin, laitoin edestä maahan, kävelin jännittyneesti kauemmas, odotin hetken ja käsky. Menin aina 5-8m. Vika vauhdikas ja ekaa kertaa noin kaukaa pomppuna! 

Gavalle tokoa

 • eteenmenot 3kpl: valmiit lelut. Eka vaikea, kun ruutu oli 10m päässä sivussa. Lähti sinne ekalla. Seuraava onnistui. Toinen oli tolpan luona, lähti kiertämään ja sai palkan kierrosta. Ekan meni vinoon ja kutsuin takaisin, yritti myös kysellä apuja. Kolmas oli oikeassa kohtaa ruutuun nähden. Juoksi sen 3-4m vinoksi. Näytin käsimerkillä suunnan ja olikohan käsky "tuo" tai eteen. Siirtyi oikein ja löysi lelun. Uudestaan ja nyt sujui. 
 • ruutuun lähetys, juoksi eteenmeno paikkaan vaikka yritin viritellä stoppipaikalla ruutuun, mutta en osoittanut ruutua. Ruudussa ehti valua takareunan yli. Samaa paikkaa haki läheltä. Ei ollut alustaa apuna. Toki parempi noinpäin, kun stopataan kumminkin. Gava oli kyllä sitä mieltä, että mene itse kun huomasi tekevänsä väärin ja olisi halunnut lopettaa treenin siihen. Näytin paikan mihin kuuluu mennä ja hihkaisin "jes" ajoissa että saatiin onnistunut. 

Gavalle tottista 

 • seuraus 50m, 40m jälkeen vähän herpaantui, palkkasin kun petrasi ja leikittiin. Jätettiin lelu sinne. 
 • liikkeestä istuminen, sujui hyvin, matkat ehkä lyhyempiä.
 • liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo. Sanoin Novan käskyn eli "maahan" sujui niinkin. 
 • eteenmeno: juoksi sen 40m hyvin ja sitten pysähtyi. Lähti käskystä vinoon, korjasin käsimerkillä. Lelu löytyi. Eteenmeno 2, vietiin lelu ruudun lähellä olevaan kohtaan. Sitten 40m matka ja koira sai juosta kentän reunaan eli puskan reunalle asti. Ekassa suunnassa oli lelu keskellä nurtsia. Eteenmenoja siis lisää, että sujuisi sokkonakin.. Voisin lenkillä hyödyntää muistikuvaa noissa paikoissa. Täytyy laskea myös askelia ja opettaa kentän reunaan juoksemista. 
 • Hyppyä voisi taas tehdä rimallisella.. 

On se niin mukavaa näiden junioreiden kanssa treenailu. Toinen odotti aina vapaana treenikassin luona. Novalle tosin piti paristi huutaa, että menisi maahan, nousi istumaan että näkisi lelut. Ja haastetta, kun Gava leikki kaikki palkkaukset. Ruuti ei osaisi olla hiljaa eteenmenoissa tai ruudussa.


ROKOTUKSET @ LIVET

Torstaina päivällä Gava ja Nova sai lenkin 2,1km + 2,7km Mankkaan Sinimäentie 6 Eläinklinikka Livet:tiin ja käytiin rokotuksille. Käveltiin porukoilta sinne ja katsoin että keli näyttää sumuiselta, vesisadettahan se ja menin kahden kuraisen koiran kanssa perille ja lähdettiin kiireellä. :D Kotiinpäin satoi vähemmän. Hyvät parkkikset olisi myös eläinlääkärin edessä ja lähellä on "veksi" supermarket ja Mankkaan Musti&Mirri.

Eläinlääkäriasema oli remontoitu ja rauhallinen. Ajanvarasin netistä. Ei kuulu myöskään ketjuihin. Rokotuksille Gavalle molemmilla rokotteilla tuli maksamaan 69e ja Novalle kennelyskä n. 50e. Poliklinikkamaksu vain toisesta. Vähän enemmän kuin ketjulla, mutta säästin bensat ja kivempi tukea pienempää asemaa. Lähitapiolan suorakorvauskin toimii, jos joskus tulee sille käyttöä.
Gavan paino 14.1kg ja Novan 20,9kg. On niillä hiukan eroa. :D Gava tosin voisi vähän lihotakin. Haku tekee hyvää, kun sieltä saa extraruokaa, muuten palkkaankin eniten lelulla..
Nova meni mutkitta uuteen paikkaan, Gavaa vähän epäilytti sirunlukija ja hoitohuone aluksi. Hoitopöytä oli sähköinen ja koirat sai nousta siihen itse 30cm korkeudelta, ei tarvinnut nostella (hyvä koska kuraisia!). Mukava eläinlääkäri ja hoitaja (puolituttu).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!