Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

21.8.2013

HSKH epiksissä kaksi rataa

Käytiin ensin möllimaxien radalla, ideana oli tulla treenaamaan lähinnä hyppyjä ja lähtöä. Palkatakin olisi voinut, mutta Ruutille toimii vain lelu lähdössä niin jätin käyttämättä. Sen jälkeen mentiin vielä startti kisaavien radalle. Halusin kaksi erilaista rataa ja olivat lähekkäin toisiaan kuten virallisissa.

Mölliradalla esteet oli 50cm eli ihanan matalat. Hyvä aloittaa niillä! Lähdössä sain käskeä muutamaan otteeseen istumaan ja juuri kun annoin luvan, takapuoli ehti nousta. Ei sentään hiippaillut. Menin ekan ja tokan esteen puoleen väliin eli pitemmistä matkoista vasta unelmoidaan.. toki sinne pääsee mutta tulee lähemmäksi rimaa. 3 hypyn irtoaminen ja putkeen, putkesta kaaressa 3 hyppyä ja A:lle. A:lla koski n. 5cm yläreunasta, mutta otettiin uusiksi ja nyt paljon selkeämmin koski. Keskityin kai kontaktiin, että oliko hyvä ja unohdin seurata kolme edessäpäin olevaa hyppyä ja Ruu ehti jo mun viereen niin skipattiin ne ja mentiin suoraan putkeen. Siinä en ehtinyt persjättöä ja jouduin vähän poimimaan Ruutia oikealle puolelle. Puomilla odotin, että jalat tuli maahan, siitä vapautus. Tuli seuraavan hypyn ohi, jatkettiin välittämättä vikaan suoraan putkeen ja siitä eteen hyppy. Yhtään rimaa ei tippunut, ei tosin ollut vaikeita käännöksiäkään, mutta olen tyytyväinen lähdöstä ja korjasin A:n.

Kisaavien rata
Kisaavien rata oli aika vaikea! Kolmosluokan tasoa. Lähtö onnistui, ehkä viidesti käskytin istumaan ja jes totteli käsimerkkiä. Pysyi istumassa kun pidin käden ylhäällä ja sivuttain peruutin. Hyppy, sitten oli kahdella hypyllä välistäveto. Aika hipoen meni ja hirveän lujaa, mutta rimat pysyi. Keinulle ja valssasin eteen, vähän roistoili sieltä. Tyhmä minä en tajunnut korjata! Ennen rataa pysyi, pitää tehdä kuumentaen treenejä ja että pitää pysyä kontaktilla..
Pituus, hyppy ja kepeille (7), kepeille tultiin kovaa ja meni 2 väliin. Niiden korjaus. Sitten hyppy ja putkeen, saatoin liian vähän, rima tuli alas ja Ruu ei irronnut suoran putken (9) pimeään kulmaan. Korjasin niin, että tuli tippuneen riman hypyn (8) ja putkeen. Siitä hyppy, takaleikkaus ja muurille. Olisi ollut mua lähempi putken suu, mutta takaaleikkaus ei kääntänyt ja pinkoi sinne. :D Tyytyväinen oon, että rima (10) pysyi ennen putkea. A:lla hyvä kontakti, putkeen, rengas ja hypylle takaakierto (16). Täydellinen! Tässä putken suu houkutteli koiria. Lopun hypytkin oikein.

Lähtöriman pudotus on kyllä aina yhteydessä hiipimiseen, nyt rimat pysyi ja viime kisoissakin, kun Ruu pysyi lähdössä. Saatiin aika hyvä kisatreeni alle. Ruuti ei yhtään varonut rimoja, ehkä pidemmät estevälit just. Ja meni kyllä lujempaa kuin niissä kisoissa missä yhtään varoo. Hui nyt on paineita AST:n kisoihin, jospa radat sujuisi! Janne Karstunen on siellä harjoittelemassa, viimeksi oli vähän vaikeita ratoja.

Treenaa:
- lähtö
- Keinu radalla
- pituus, hyppy suoraan ja kepeille umpikulma (ei siis avo)

Tokoa on ollut vain kaukojen muodossa. Aamuruualla lähinnä s-i siirron hinkkausta. Välillä nappiosumat. Lenkillä eilen avustajan kanssa kaukoja niin että avustajan kädet takatassujen päällä. Hienot siirrot! Laitoin kepin vielä maahan eteen. Myös ilmankin ja niissä meinas liikahtaa vähän jalat mutta puhutaan senteistä. Tein ne normaalilla 15m matkalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!