Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

1.11.2015

Vuoden vikat paimennuspäivät

PAIMENNUS LILLGÅRDISSA LA & SU

Lauantai aamuna suunnattiin Lillgårdiin paimentamaan Gavan kanssa. Sama ohjelmanumero huomenna myös paitsi silloin Novakin tulee. Mukana Mithrandir tuonteja la Benji ja su Maico. Oli taukoa taas noin kuukausi ja itselle oli myös muistuttelua. 

- Kuvat launtailta (Penni, Gava, Jack, Benji, Olli, Simi, Joku) 
- Kuvat sunnuntailta (Penni, Gava, Maico, Iisi)
Kiitokset Gavan kuvista kuuluu la Päiville ja su Mialle. :) 

Gavan 1 kerta:
Pienemmässsä aitauksessa lyhyellä liinalla. Tehtiin ajamista, että kuljin sivulla tai jäljessä ja myös aidasta irrotuksia. Vähän meinaa aina vähän kiihtyä irrottaessa. Muistuteltiin myös pois -käskyä ja paristi heittokeppi jos tuli flankin liian lähelle. Ja kerran kun ei totellut maahanmenoa. 

Gavan 2 kerta: nyt isommassa aitauksessa. Käytiin hakemassa lampaat katoksesta. Tehtiin kuljetusta, flankkejä. Menin välillä myös lauman läpi ja vaihdettiin puoli. Lopetettiin siihen, että vein aitaan ja siitä laitoin flankille, ensin pois ja lupa flankkiin. Osa nättejä ja osassa kiihtyi.  

Sunnuntaina paimennuksessa oli vähän pilvisempi keli. Tuttua porukkaa mukana. Otettiin osaksi kuvia ja videota. Videita ei saa julkaista, mutta jos tuttua kiinnostaa voin henkilökohtaisesti näyttää. 

Gavan 1 kerta:
Isolla laitumella pikku aitauksen päässä, jossa ei ole kovin vaikeita kohtia. Tehtiin lyhyessä liinassa. Aitaelementeistä tehtiin kuja, joka oli toisesta päädystä kapeampi. Harjoiteltiin sen läpi viemestä. Hiljasta kuljetusta sitä ennen. Ekoilla kerroilla hidastin Gavaa laittamalla sen maahan. Sitten otettiinkin tavoitteeksi jos kävelen hitaampaa Gavakin hidastaa. Ja Gavan vastuulle pitää lauma kasassa. Tollaisessa kuljettamisessa ei käytetä käskyä vaan tekee maiskutuksella äänen, että saa jatkaa. Ja kehutaan, kun tekee hyvin. Leveämmästä päädystä lampaiden vienti sujui ihan hyvin. Ekalla kertaa Gava itse kiersi kujan. Seuraavilla meni sen itsekin. Kapeammasta puolesta alkuun saatiin vain pari lammasta, myöhemmin enemmän ohjattua. Gava teki tosi keskittyneesti ja rauhassa. Loppuun vielä rennompia flankkejä ja kuljetusta. Vietiin lampaat lopuksi pienempään aitaukseen, se sujui hyvin. Gava tajusi työstää mukaan myös yhden kauemmas jääneen lampaan. 

Gavan 2 kerta: 
Isolla laitumella, jossa iso kivi ja toisessa päädyssä pikku metsä. Haettiin lampaat ensin pikku metsästä ja sen jälkeen sinne vievä portti kiinni. Liina piti ottaa pois. Gava sai flankätä lampaat mua kohden ja mentiinkin portin ohi, vaikka vähän hidastelin. Tultiin 90 asteen kulmassa siihen nähden. Gava pääsi vähän jahtaamaan lampaita ja totteli kauempana  mennä maahan. Siitä sain käyttää pois-käskyä että sain ottamaan etäisyyttä ja flankki vasemmalle. Nyt onnistuttiin kuljettaa lampaat laitumelle. Siistiä! 

Lampaat olikin aika liikkuvaisia pikku mustia ja huomasi, että Gava oli kehittynyt siinä mielessä että osasi pitää lauman kasassa. Alkuun se vähän nauttikin juoksemisesta ja juoksi täysiä lampaita ympäri. Vietiin lampaat toiseen laitaan. Saatiin tehtäväksi viedä ne kivelle. Onnistui sen jälkeen kun Gava haki karanneen lammaslauman kiven takaa alamäen nurkan läheltä. Vähän teki mieli aukoa suuta, mutta toikin lampaat hyvin. Kiveltä Gava sai ajaa ne pois mun toiselta puolelta. Työsti lähellä lampaita ja aina en nähnytkään sitä. Lampaiden jalkojen välistä vain. :D hienosti nosti lampaat. Ja saatiin lauma kokoon senkin jälkeen. 

Sitten vielä tehtiin flankkejä aidan lähellä. Yhdestä heitin kepin. 

Hieno fiilis jäi! Sain ohjattua Gavaa tekemään uusiakin juttuja ja vain paristi pääsi kiihtymään että lauma hajosi. :) hyvillä mielin jäädään talvitaolle ja ens vuonna palataan taas paimennuksen pariin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!