Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

6.2.2016

Gavan rally-toko debyytti!

Lauantai aamuna matkattiin Lahteen Mian ja bc poikien Kion ja Maicon kanssa sekä mulla Gava & Nova matkassa. Gavalla ja Kiolla oli ekat rallykisat, joten paikalle saavuttua mentiin täyttämään kisakirjat ja mittaukseen (molemmat yli 50cm). Ehti lenkittää välissä, rataantutustumisessa oltiin lähes loppuun asti. :D Tuomarina oli kiva Pia Heikkinen, joka on kivan rento. Alokasluokkia oli kolme eri ryhmää eli tavallista enemmän, jokaisessa 20kpl. Kio oli numerolla 12 ja Gava 18. Tykkään kyllä, jos vuoro menisi nopeammin ohi. :D Treenattiin Gavan kanssa kylttejä vähän ennen rataantutustumista, sitten häkkiin, vielä tutustumisen jälkeen paria kylttiä liikkeestä maahan, koira eteen & oikealta sivulle sekä ohjaajan peruuttelukylttiä. Sitten Gava olikin häkissä ja otin noin 4 koiraa ennen meitä pois. Silti jäi vähän odoteltavaakin. 


Kio & Gava

Gavan rallyradan video (vertailuksi voi katsoa Gavan rallyvideon viime kesältä)


Gavan kanssa tultiin lähtökyltille seuraten lyhyempi matka. 
1. koira eteen ja oikealta sivulle: tätä vähän jännitin ja tuli 3m matkalta lähdöstä. Hyvin kuitenkin sujui. 
3. vasempaan käännös, tämä tuli jotenkin nopeasti ja ajauduin melkein liian lähelle kylttiä, Gava onneksi kääntyi hyvin. 
Tässä ekalla suoralla näyttää, että Gava poikittaa vähän ulospäin. Täytyy tokotreeneissä pyytää jotakin katsomaan.. 
Spiraalit ja pujottelut meni hyvin sekä liikkeestä maahan, Gava oikein putosi jaloiltaan. 
9. 270 asteen käännös vasempaan, Gava vilkaisi kylttiä edessä enkä taas ennakoinut ehkä tarpeeksi kääntymistä. Joutui huonoon kohtaan kääntymistä ajatellen ja ehti selkeästi kääntyä yli 45 astetta vinoksi sivulle, joten saatiin siitä -1p (vino). 
10. Koira eteen ja 1,2,3 askelta peruutusta: tässä Gava jäi vinoon eteen, mutten ajatellut että olisi yli 45 astetta. Saatiin siitä kuitenkin -1+ (vino). Yllättävän tiukkaa oli.. Tuomari oli myös meitä nähden sivussa. 2 askelta peruuttaessa (minä peruutan ja koira tulee suoraan) Gava lähti ehkä mun käsiavun mukana vähän tekemään lenkkiä sivuun ja tuli kyllä siitä suoraan eteen, mutta luulen että tästä tuli -1p kontrollinpuute. Nämä kuitenkin kaikki niin vähäisiä virheitä, ettei näitä olisi voinut uusia (-3p). 

-> 97/100p ja hyväksytty tulos. Nova pääsi myöhemmin halliin (kuvia). Koirien ohittamiset oli taas vaikeita, olis halunnut seurustelemaan tai leikkimään. Hihnassa meinasi välillä myös kiskoa. Mentiin rauhalliselle alueelle, täydellinen tila vain mulle ja Mialle (Maicon kanssa) treenata. Alkuun vähän samaa aikaa ja sitten molemmat yksitellen ja toinen otti kuvia. Nova sillä aikaa rauhoittui tosi hienosti, vaikka toinen koira leikkikin tai käveli kohti. Palkkailin, kun tarjosi makuuta ja useasti maatessakin. Kävin myös kuvaa varten kauempana ja tulin palkkaamaan.


Seuraus: tehtiin namikädessä sivulletuloja. Välillä kääntää päätä oudosti nojaten muhun, en välittänyt niistä ja palkkaa oikeista. Seurausta 1-2 askeleen pätkissä. Niin, että tuli heti perusasentoon. Näin sujui namikäsi ylempänä. Imutuksella olis voinut tehdä käännöksiä.Maahanmenoja: Näitä namikäsi maahan ja ekana tehtiin namipalkalla. Toisessa sessiossa taas lelupalkalla. Maahanmenoissa hyvä tekniikka nyt etupää edellä, hitautta löytyy ja käsi pitää laittaa ihan maahan ja odottaakin hetki. Näitä edessä ja sivulla.Luoksetulo: tässä ensin palkaten odottamisesta kahdesti. Heilutin lelua pois kävellessä. Tulin sivulle vapauttamaan leikkimään. Sitten kolmannella kerralla kutsuin luokse ja lelulla leikkimään.Nova oli niin pätevä pieni <3 Keskittyy hienosti ja tekee parhaansa. Gavan lelutkin kelpaa mukisematta :D


Irti käskyä pitäis harjoitella, se ei toiminut. ;) Ja lelun tuomista..
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!