Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

24.9.2016

Hieno hylly ja upea hakurata!

Vautsi on mulla hieno prinsessa! Gavan kanssa tänään kisattiin agilityssa ja sitten hakutreenit, molemmissa onnistumisia. Agilityssa vika rata oli yhtä ekstra estettä lukuunottamatta nappirata ja haussa tehtiin rata ilman apuja tosi upeasti. :) Miettii myös usein, että ikää on se 2,5 vuotta vasta.


AGILITYKISAT @ KKK-halli 

Gavan neljännet agilitykisat ykkösissä. Tuomarina oli Tomas Berglund, kivoja ratoja pikku koirille tai hitaille. Mutta myös joitakin aika vaikeitakin kohtia sekä ansaesteitä. U-putkesta johon tultiin kovaa oli minimatkalta 5m päässä kepit ihan kohti suoraan kahdella radalla. Sekä ekalla radalla nopeille makseille paljon vaarallisia lähestymisiä kontakteille. Ei mitkään parhaat fiilikset ollut, kun katseli ekaa rataa.

Videolla ekana meidän vikarata eli hyppäri. Sitten on keskimmäinen radoista.

Ekalla radalla virheiksi koitui lähtörima ja keppivirhe eli 10vp, mutta suoritukselta tämä oli kamalin. Sain pelasteltua kaikki huonot linjat kontakteille tai hypyille. Lähtörimalla jätinköhän sitten vähän normaalia lähemmäs, ei normaalia meille. Menin 3 esteen eteen kutsumaan ja tein pakkovalssin siitä paikaltaan. Kontaktit oli hyvät, pysäytykset katsoin että pysähtyi nopeasti. Olisin voinut tajuta virheiden kanssa seisottaakin hetken.. 

Toisella radalla myöskin agirata. Virheinä keppivirhe ja hyppy väärään suuntaan eli hyl. Lähtö oli viistosti putkeen, joka takaviistossa. Menin kutsumaan kohdasta mistä näin koiran hypyn ohi, mutta Gava kun osaa hakea sen edessä olevan hypyn. Testattiin lämppähypyillä ja toimi kuten opetettu. Kepeillä oli täsmälleen sama kohta eikä onnistunut ekalla vaikka olin lähempänä putkea. Seuraava linja kohti seinää oli hankalia, en kepeillä oikein uskalla vedättää ja en ehtinyt työntämään vikalle hypylle. En oikeastaan niin tarkaan sitä tajunnut miettiä. Gava meni hypyn takaa minne linja vietti. Keinulla lähti ennen lupaa pois ja tosi pikainen pysähdys. Täytyy treenata tuollaista missä juoksen pidemmän reitin edestä. Korjasin takaisin, kun tuntui omaan silmään lentokeinulta. Ollaan aika vähän tehty myös ton tyyppistä että olisin keinun lopussa vastassa.. Muuten menikin hyvin ja putken 2 päätyyn tuli yllättävän hyvä linja. Kahta virhettä lukuunottamatta ihan kivaa rataa. Gava tuntui vähän hätäsemmältä kontakteilla eikä A:n vedätyksessä malttanut jäädä paikalleen 2on-2offiin vaikka tulikin tosi nätisti alas asti. :D 

Vikalla hyppyradalla oli pienestä kiinni, kun tehtiin yksi ekstra hyppy mihin kuulemma moni muu nopea koira hakeutui. Alku oli meille helppo, suora missä menin kutsumaan vikan esteen alkuun eli hyppy, pituus, suoraputki ja suoraputki. Putkesta putkeen ohjaus ei onnistunut, edessä oli hyppy jolta oltiin juuri tultu ja Gava meni sen myös. Toki sen otti merkille tutustuessa, mutta ajattelin että paikallaan olo riittäisi. Olis ehkä pitänyt mennä lähemmäs ottamaan haltuun. Treeniin! Ykkösen kisoiksi aika ansa! Loppu rata meni aikas hyvin. Kepit takaaleikkauksella hyvät ja nyt ei syöttänyt niin suoraan putkesta. Renkaalla vähän kolautti, muttei hajonnut. Irtoamiset sujui tänään tosi hyvin, jossain muussa kisassa ei irronnut yhtä hyvin kuin treeneissä. 

Kiitos vieraalle agiradan kuvaamisesta ja seuralaiselle hyppyradan kuvauksesta! Itse saisin kyllä juosta lujempaakin. :D

Keppikiellolla ja rimallaHAKUTREENIT @ TEKNOPOLIS

Lähdettiin vielä päivällä hakutreeneihin, saatiin kasaan neljän hengen hakutreenit niin yksi jouti olemaan keskilinjallakin. Jäipä super fiilis näistä!
- ekaa kertaa Gava teki radan ilman apuja
- ekaa kertaa 6 pistoa
- ekaa kertaa hienon (vahinko)tyhjän
- pistot suoria

Gava sai tehdä vikana aksakisojen takia. Jaksoi tehdä ihan normaalisti hommia. Päätin testata tutussa maastossa (vaikka keväällä tuolla käyty) tehdä ilman apuja. Tarvittaessa sitten ottaa niitä mukaan.

Ekaa kertaa tehtiin ilmoittautuminen. Perusasennosta seuraamaan. Kerran lisäkäsky kun tultiin eteen. Muuten hyvin pysyi kontaktissa kättelyn ajan, vaikkei tota olla treenattu. En ole koskaan palkannut metsässä siirtymisistä, vois palkatakin. :D

Otettiin myös uusi juttu eli maalimies kuljetti koiraa eteenpäin keskilinjalla, jonka jälkeen pysähdyttyä kutsuin Gavan keskilinjalle. Nämä sujui tosi hyvin kun ekan jälkeen Gava hoksasi sekä saatiin hyvät kohdat kutsumiselle. Vältin näin myös suoalueella kävelyn. ;)

Kahdelle oltiin suunniteltu tyhjälle paikka, mutta ajattelin sen olevan vielä liian vaikeata. No toisella pistolla Gava upposi tosi hienosti suoraan pistolle ja kääntyi eteenpäin radalla. Kutsuin sieltä kehuen. Eka mielessä kävi lähettää uudestaan, mutta sitten muistin sen jos pisto on hyväksyttävä voi ottaa hyvin vahinkotyhjän treenin muodossa. Ja se oli hieno. Näin edellisen koiran kanssa keskilinjalla ollessa, että maalimiehen piti tulla näyttäytymään radalla eteenpäin ja tiesin maalimiehen paikan, Gava juoksi ehkä 10-20m päästä varmaan sitten eri puolelta tuulta kun ei saanut hajua ja maalimies jäi radalla taaksepäin.

Ekalla pistolla tuuli keskilinjan suuntaisesti ja taisi tulla vähän hajua ekasta maalimiehestä. Gava yritti 2 ekaa lähetystä lähteä melkein keskilinjan suuntaisesti pistolle eli tosi vinoon. Sitten vähän loivemmin mutta vinoon ja kutsuin pois. Vikalla sitten menin pari metriä lähemmäs ja nyt lähti suoraan. Tarkisti hyvin etukulman ja sieltä löytyi maalimies. Varmaan oli hankala jos maalimiehen haju tuoksui paljon edempänä rataa. Hyvä harjoitus siihenkin, että on mentävä silti suoraan. Aika usein ollaan otettu myös ekaan apu..

Seuraava 2 pisto tuli siis vahinkotyhjä. Seuraava 3 pisto oli polun tapaista pitkin ja maalimies oli kanervikossa kallion toisella puolen. Löytyi aika hyvin, mitä näki koiraa. Seuraava 4 pisto oli kalliolta alas, suoalueen läpi ja Gava pinkoi tosi hienosti suoraan maalimiehelle! Viime treeneissä toi puoli on ollut vaikea (eli useampi kuukausi sitten) ja maalimiehet on ollut puolessa välin tota matkaa. Gava tuli taas hyvin mun huuteluihin. Pisto 5 oli kalliota pitkin, alas ja sitten pusikon keskellä. Nyt sai hyvin useamman piilon mitkä ei ole minkään ison kuusen tai kiven takana. Tämäkin löytyi nopeasti. Vika piilo 6 oli pieni kompostikehikko lyhyellä matkaa 30m. Gava tuntui bongaavan sen heti lähetyksessä ja meni suoraan sinne. Melkeimpä häntä alkoi heilua lähestyessä.

Olipa hieno haku Gava! Lähetykset oli aika minimi avuin. Ehkä vähän liikaa meen keskilinjalta maaston reunaan? Parissa lähetyksessä nyt tuntui, että tarvisi kättä suuntaamaan. Viimeksi en aina käyttänyt sitä. Osan kutsutuista lähetin aika nopeasti pysähdyksestä. En uskaltanut vielä kokeilla lentävää lähetystä tai missä heitetään koira vain yli. Nämä kaikki siis suorapalkoilla. Etäisyydet oli useimmiten 60-70m. Gava ei epäröinyt pistojen syvyyden kanssa. Ja ne oli tosi suoriakin. Tuo maasto myös ei ole helppo, kun vaihtelee paljon kalliosta varpuihin. Keskilinja on hyvässä paikkaa, kun näkee hyvin koiran menon.

Erikseen on treenattavaa ilmaisussa, että saadaan siitä varmaa. Itse hakutyöskentelyyn lisää tyhjiä, välillä avuilla että pysyy suoruus pistoissa, L-pistoja, radalla kuljettamisen jälkeen tuli hyvin mukaan.

Tietty myös tottista pitäisi edistää, viimeistään ens vuonna. Ja esineitä. Tottiksessa esteet on treenaamatta ja lisää draivia pitkiin seuruutuksiin.


Hieman jännitystä oli ennen treeniä, kun paikalla oli poliisiautoja. Sitten metsästä vähän kauempaa hakuradasta (ei oltu tehty vielä rataa) tuotiin paareilla peitetty hahmo. Olispa ollut järkyttävää tehdä itse löytö. :0 Lähellä oli korkeat kalliot ainakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!