Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

15.5.2014

Kisamaista tokoa Ojangossa

Vähän extemporee kyselin treenikaveria HSKH:n kentälle tokoilemaan ja mentiin kerran Leppävaarassa tavatun Sallan ja bc Jasun kanssa. Tehtiin koemaiset treenit ja loppuun sitten palkattunakin vähän. Oon ollut vuoden alusta jäsenenä ja ekaa kertaa sai hyödynnettyä kentän käyttö mahdollisuutta. Agissa ja toko epiksissä vaan kisattu kentällä sekä hallissa tokon virallisia. To 5.6 on kisat HSKH:n järkkäämänä. Hyvä, kun kentällä oli käytettävissä oranssit tötsät ja este. Rakennettiin kenttä Ruuti näkösuojan takana, vielä kisamaisempi!

Paikalla istuminen 2,5min, "9-10": Hyvin molemmat oli.

Paikalla makuu 4min, "0": Ei reagoinut mun ekaan "down käskyyn", se riitti ja sanoin käskyn ja niskasta alas ja pikku ärähdys. Viime kokeessakin meni vasta toisella. Päätettiin tehdä pitkänä. Vähän ajattelin pitäiskö kurkata keskivälillä kuin istumisessa tein. No Ruuti sitten oli istumassa kun 4min koitti. Siitä vihainen maahan laitto ja olin hetken aikaa piilossa. Kävelin vaan sivulle ja kutsuin mukaan ja "käy siihen" käskyn kanssa odottamaan. Lisää 4min paikka makuita siis!

Ruuti oli Jasun ajan näkösuojassa (katoksen takana), paitsi vähän sieltä hiipparoi niin, että näki.

Pallon heittelyä ennen vuoroa. Ehkä 10 heittoa?

Ihan alussa liikesiirtymässä yksi nami. Sitten piti vähän pysähdellä, kun meinas lähteä yli metrin edelle.
Zeta "8": pidemmällä siirtymällä. Järkkä istu, seiso, maahan. Istumisessa ei ollut niin hereillä. Viime treeneissäkin, sentään istui. Seuraamaan tulo vähän hidas ja ehti katsoa merkin. Muuten vähän hektisen tuntuista, vaikka teki asennot. Tein pari pysähdystä, kun tuntui ettei oo hereillä.

Ruutu "8-9": virittelyssä katsoi vaan merkkiä ei ruutua. Merkki ok. Ruutuun lähti eka liian keskelle ja sitten korjasi ruutuun. Tosi loivan V:n muotoisesti. Joku jumitus, kun unohdin että mä käsken koiran seisomasta maahan. Tulipahan tehtyä viiveellä. Kerran palkka ruutuun, kun liikkuri oli sanonut käsken kutsua koira. Sitten kutsuin sieltä, pysähdyin heti kun tuli sivulle.

Metallinouto "9": Hypyn yli. Kyttäsin, että ääntääkö. Koska varasuunnitelma oli vielä extra liikkeeksi. Löysin keskikokoisen vieras metallin, jolla nouto. Haki hiljaa, ei ällötellyt vierasta ja toi sen nätisti sivulle. Jee! Pois kehästä ja pallon heittoa.

Siirtymät "5": Muistin kehut. Mietin vaan voisko ne olla vähän hillitymmät. Ainut missä Ruuti nyt ääntelee on noi liikkeiden välit. (tosin varmaan olis seurauksenkin ääntänyt) Oon nyt näissä kisamaisissa jättänyt treeniliivin pois. Kisoissa se on ollut ehkä autossa tai salaa jätetty.
Vapautuksesta, Ruuti meinas välillä lähteä palkalle päin. Ja joskus se tuo ongelmia, ettei se loppu kokeessa suostu odottaa jos tuun kaukoista esim sivulle. Namirasialla oli sama ongelma ja vielä pahempi. Mietin, jos joskus olisi ylläri pallo taskussa, kentän laidalla olevan lisäksi. (tietää että pallo on treeniliivin taskussa) Sillä sais palkan jostain liikkeestä tai hiljaisesta siirtymästä. Moni tuomari ei tykkää jos se noissa väleissä ääntää.

Toki niitä pitää treenata paljon ja hyvä, jos Ruu osaisi tarjotakin siihen tulemista. Tai sitten treeneissä voisi kehua vaan treenattavan liikkeen, ottaa siirtymän ja vasta sitten palkka. Se on vaan niin paljon vähempi arvoista, koska vähiten palkkaa.

Treenauksena loppuun liikesiirtymiä: Merkeiltä merkeille. Palkkasin kun tuli hyvä kontakti. Välillä alussa, välillä ihan ohjatussa paikassa. Ruutuun ohjauskohta oli vaikea, kontakti tuli kun olin mennyt metrin merkin ohi. Nyt ne meni ihan ok, mutta treenin alussa vaikein. Niillä siis aloittamaan treenejä! En tiedä olisko selvin, että palataan aina lähtöpisteeseen, jos eksyy kauemmas. Sanoisin vaan oho.

Ruutu: vielä pallo vieden ruutuun yksi toisto. Nyt suoraan merkiltä ruutuun. Siihen jätettiin.

Aiemmista treeneistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!