Siirry pääsisältöön

Pätevät kenraalikimppatokot

Ennen agilityn kouluttamista tapasin kaksi tokoilijaa, ei olla aiemmin tokoiltu yhdessä eli uudet tokotreenikaverit. Ruuti oli toisen nähnyt ehkä 2 vuotiaana eli ei varmaan muista. ;) Päivi S & bc:t Senna + Into sekä Tuisku & mudi Yrtti + x Sysi. Paikkana tutut Puolarmetsän nurtsit. Nurmikko oli paikoittain vähän korkeampaa siitä mm. ohjattuun haastetta.

Paikalla istuminen 2min: Hyvin!

Paikalla makuu 4min: Kaksoiskäskyllä maahan, näissä tarkkana! Voimakkaampi ja painokkaampi käsky ja jos saan jonkun tekemään muutamat tällaiset. Yksi häiriökävely koirien takaa. Hyvin ja levollisesti makaili, tarkkailin asuntovaunun lasista. Ekalla ylös. Maahan jättäessä ei reagoinut ekana käskeneeseen.

Ruuti sai aloittaa, ehkä se ei siksikään kerännyt niin kierroksia. Vähän heittelin palloa, jossa fleecevarsi. Voi olla, että pitäisi olla vielä siistimpi pallo (on olemassa). Säästin kivoimman pallon apparille, jolle annoin se salaa. Mutta Ruutilla ei ollut mitään pahaa magneettia treeniliiville, jonka jätin kentän laidalle. Voisinkin kisoissa palkata, tolla ei kaikkein siistimmällä narulelulla, ettei mene liian kierroksille tosi kivasta pallosta. Koska keskenään treenatessa on myös narupallo (ja ne treenit mennyt hyvin).

Kisamainen (Päivi liikkuroi)
Kehääntulo tarkastuksella. Peace of cake. Hyvä siirtymä ekaan liikkeeseen.
Zeta: järkkä kuultiin juuri ennen liikettä. S, M, I. Kaikki asennot hyvinä ja ei edistänyt! Vähän reippaammin voisi tulla seuraamaan.
Siirtymä ohjattuun, hienosti! Kehuissa tuli pientä ininää. Hiljaa siirtymä.
Ohjattu: suora merkki. Ruohosta huolimatta tuli hyvin vasen. Oli huono ote ja kapula tippui 2m ennen mua. Poimi uudestaan ja toi sivulle. Aika suoraan.
Siirtymä tunnarin aloitukseen ja siitä vapaa ja pallo apparilta. Pari heittoa.
Tunnari: Vähän epävarma ja katseli onko kapuloita lisää muualla. Oma kuitenkin tuli. Vähän edessä sivulla. Epäilin jo ettei tule. Kokeessa en saisi epäillä! Heitin pallon taakse, joka toi vähän huonoa takapalkan tuntua liikkeeseen.
Juostiin treeniliiville nameille.

Erillisenä tauon jälkeen vielä vieras pikkumetalli tasamaannoutona, hyvin haki!

Kotisivut on edelleen tekeillään. Ulkoasu on valmis, mutta niin paljon muuta remontoitavaa. :D Ja joka päivä jää pieni aika niihin panostaa.

Arjesta niin Ruuti jaksaa vieläkin perätä rapun portaita (liukkaat kierreportaat ja 3krs) Mistyn hoidon jälkeen. Ikävä pelkojen matkija. :(

Acanaa lähti tilaukseen (2kpl hintaan 51e, ilmainen toimitus Siwaan) Lemmikkitalo.fi, BlackBullista. Ruuti pisti taas visan vinkumaan. ;) Ruutin rapsuttelu/kutina on kuitenkin nyt melkeimpä loppunut. :) En oo nähnyt sitä rapsuttamassa että muistaisin. Ja siinä yhdessä vaiheessa se oli kokoajan. Nyt on syöty Keepersjauhoa suurempana annoksena kerran päivässä, biotiinia (sen vaihdoin ylläpitoannokseksi). Öljy oli Nutrolinia vajaa, sitten neitsyt oliiviöljy (3x eri omegaa... 3,6,x). Nyt on luomu kylmäpuristettu rypsiöljy, jossa Omega 3 ja E-vitamiini. Paristi oon suihkassut turkkiin lenkille lähdössä tota turkkiin jätettävää suihketta, kerran se tuli hommattua. Ehkäpä toi kutina olisi silloin korjautunut vain uudella pesulla.


Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...