Siirry pääsisältöön

Puudelointia ja toko x 3 karvaista

Apteekista hain shampoon ja jätettävän hoitoaineen kutisevalle iholle. Eka pesu turkin ajelun jälkeen, on voinut siitäkin jäädä jotain pikku karvaa tai sitten ei. Nyt on puhdas mustavalkoinen. Tuota suihketta voi laittaa useamman turkkiin. Vielä kyllä rapsutteli välillä ja kirputteli etujalkaa, tulee huomattua joka liike.
Matolääkkeen annoin myös varalta. Aamulla syötiin myös Keepers jauhetta enemmän ja Biotiini fortea + Nutrolin.
Viilipyttynä katseli muiden treeniä
Tokoa Ruusutorpan koululla, tavattiin klo 17 ja klo 18 siellä alkoikin jalkkistreenit. Onneksi saatiin nopeasti treenailtua. Häiriötä tuli ja tietää ainakin, että tuo kenttä on liian aktiivisella käytöllä. Osallistujina 2x tolleri, 2x kelpie, 2x bc. Kuvia Readystä.

Paikalla olo: Ruuti istui laidassa ja muut makasi, äiti vei Rampen riviin. Ei otettu aikaa. Ruuti istui ehkä minuutin ja alkoi rapsuttelemaan. Onneksi ehdin mennä puuttumaan siihen suoraan. Sillä on vaan liian tylsää siellä, en uskalla lelua/namiakaan jättää sinne kun voi tuoda ääntelyn paikallaoloihin.. Tätä ennen ei rapsuttanut kertaakaan penkillä tai muualla odottaessa ja ei myöskään sen jälkeen, kuin vasta kotona. 
Misty toimi sen ajan laadunvalvojana, naurettiin piilosta, kun se kävi katsellaan läpi edessä olevan koirarivin. :D
Ruutille vielä ensin äitin tekemänä paikalla olo häiriökäskyjä sivulta maahan. Ei ollut tarpeeksi vakuuttava. Sitten Mian käskyjä. Painokas ja matala maahan oli vaikea! Alkuun meni niistä kaikista. Sitten alkoi sujua. Vielä sivu ja sivulle- häiriökäskyillä maassa oloa. Alkuun meinasi myös nousta ja sitten pysyi. Tätä ei ole oikeastaan tarvinnut aiemmin treenata, kun Ruuti on vaan kisoissa oikeastaan saanut nousta ja maahanmeno ei ole ollut ongelma. Ja toisaalta nyt tosi monet treenit kaikki muut ottaa makuun ja mä istumisen + silloin jää tekemättä makuuta. 

Misty sai tehdä vähän ensin. Tehtiin seurausta. Se on niin eri tyyppinen kuin Ruutilla ja vaikka Raskin tekee väljemmin niin Misty tuntuu niin pieneltä. Tosi äkkiä se myös teki perusasennot. Oikeaan käännöksissä meinasi tulla lenkkiä. Palkkailin, kun tuli lähemmäksi. (Misty tuli tälle viikolle hoitoon eilen illalla)

Ready
Rasmuksen kanssa tehtiin merkin edessä (tai oikeassa rally kylttikohdassa) saksalainen täyskäännös ja sitten käsimerkillä sivusta seisomaan nousu. Ne oli ihan hyviä, en ottanut ympäri kiertämistä. Sen lisäksi eteentuloa seurauksesta ja sivulta. Seurauksessa kiersi (en näyttänyt käsimerkkiä) taas alkuun mut, sitten muistui. Tuli suoraan eteen, mutta pientä epävarmuutta, mikä kohta oli riittävä. 
Rasmus oli kyllä hieno ja innokas mies, luottokaveri <3 Se teki tällä kertaa ihan hiljaa ja niin täpäkästi. Olis mennyt pk-tuomariltakin ;) Se näyttää niin isolta, kun Ruuti on nyt niin kalju. Rampe sai myös kateuttaa toista tolleria, joka rellesti kapulan kanssa. Hyvin kelpasi ohjaajan vaihdos. 

Ne ketkä on tulossa Maailman Voittaja Näyttelyyn Messukeskukseen 9.-10.8 Rasmus esiintyy molempina päivinä rally-toko näytöksissä (15min), paikan päällä varmistuu onko kummassa päivän kahdesta näytöksestä tai molemmissa. Rampe on myös mukana Houkutusten Highway kisassa molempina päivinä. Hienoa päästä ketun kanssa esiintymään näytöksiin!


Ruuti teki ruutua, siellä lähellä oli pikku naperoita mihin ruudun pistin. En silloin osannut arvata. Löysin mun vaalean muovialustan, joka ruutuun. Otin merkin 2m päästä, aavistuksen vino, parempi kuin mitä tarjosi ihan merkin vierestä. Ruudussa oli oranssit kevyet merkit, muisti miten ärsyttäviä ne on lennellessään. Itse ruutu niin, että jätin merkille ja käskin lähempää lapsien takia. Hyvin löytyi paikka. Työtä on sitten opettaa, että hakisi paikan aina itse. Paikan hakua eri sivuista, käsimerkki + neliöön. Alkuun alustalla ja sitten ilman. 

zeta: aloitettiin istumisella, se ok. No seuraavalla sivulla istui seisomisen. Ja kun ekalla kertaa seisoi, liikkui takana kävelyssä. Ja maahanmenon sijaan istui. Milloinka Ruuti on tehty zeta kolmellä istumisella? Vähän hinkattua sitten sujui ja katsoin, ettei ennakoi seuraamaan lähtöä. Possu edisti myös zetassa!

tunnari: tunnarit ympyrässä ja joukossa oli noutokapula ja narupallo. Narupalloa mietti hetken, sitten jatkoi töitä. Tunnarit laitettiin kuulemma nakkikäsin. Olin vähän epävarma kun toi oman, mutta oli oikea. En osaa ajatella tunnareita kellotauluna, kestää ikuisuus että yhdistän. Vaikka käytänkin aina numeroimatonta rannekelloa, ehkä se on se kun ne viisarit pitäisi kuvitella. 

Treenaa: 
- zeta: i-s-m 
- seuraus edistys
- paikka istu
- paikkis häiriökäskyjä

Kirsikan kukkapuu
Lainahöyhenissä. Timangipannat by Helmi.

Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...