Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

19.5.2014

Toko ukkoja vai ukkos tokoa? Naisten leikittäjä Ruuti

Tänään oli luvattu ukkosta illaksi, onneksi sentään vesisadepilvet ei tullut tokotreenejen päälle. Muutamaan otteeseen jyrisi. Jännä, ettei Ruuti ukkoseen reagoi mitenkään, mutta ilotulituksia ja laukauksia pelätään.
 Mukana oli Eva-Lotta & bc Hilla + sheltti Hilda, Salla & bc Jasu, Josefina & tolleri Mauri sekä Hanna-Leena & bc pojat Humppa + Repe.

Suunnitelmana oli tehdä kisamaisen ajatuksella, mutta palkkaakin välissä. Oli vähän "läpinäkyvä idea" varmaan laittaa pallo hupparin taskuun. Ja jättää treenitasku kisamaisen tavoin. Ehkä seuraavalla kerralla annan toisen pallon aluksi liikkurille ja voin tehdä ihan kuin kisoissa. Haluan, ettei se aina ole kehän laidalla vaikka kisamaiselta näyttää.

- Pallon heittelyä
- Paikka istuminen: Ensin kehääntulotarkastus. Ruuti Jasun vieressä. Istui nätisti.
- Paikka makuu: kurkin vähän piilosta, mutta oli 2min kohdalla noussut istumaan, mur. Kun liikkuri oli ekan kerran kiertänyt koirat. Mutta luulen, että johtuu siitä että paikka istumistakin tehdään aina 2min. Ehkä 3min kohdala huomasin kun kurkkasin. Kävin laittamassa maahan. Sitten ehti vielä makoilla. Vaan kehut ei palkkaa. Näissä paikkiksilla oli häiriötä nuorista ja jalkkistelijoista.

Liikkuroin välissä ja alemman luokan koirien 3min paikka makuu. Ruuti siihen mukaan. Sanoin eka saman käskyn kuin viereinen eli maahan. Sitten down ja totteli vasta toisella käskyllä! murr. Mentiin häiriöttömämpään suuntaan ja piti kyykistellä ruohojen takana, vähän varmaan näyttiin. Nyt makasi hyvin ja namilla palkka maahan.

Huomenna tulee ja ke vielä treenattua näitä! Toivotaan, että saataisiin vielä onnistuneita alle. Ärsyttävä ottaa nolla heti alussa.

Aika lennosta sitten treenaamaan pikku taon jälkeen.

ohjattu: hyvä siirtyminen (10m). Tehtiin oikea minkä seuralla pari merkkiäkin. Merkki vähän vino? Oikean haki vähän lenkille, pikkusen miettiliäästi.
seuraus: siirtyminen. Siitä palkka. Seurauksen alussa vähän ääntä, sitten hiljeni. Mä itse sekoilin käännöksissä, meinasin aina kääntyä väärään suuntaan ja Ruuti tietty ehti reagoida. Muuten ihan kivasti teki. Palkkasin kun oli mennyt hidasta, juoksua ja käännöksiä. Juoksusta pysähdykset oli tosi huonoja, eka oli edessä, sitten tuli taas huono, sitten vasta parempi.

luoksetulo: molemmilla stopeilla. Seisominen suorempi kuin viime kerralla. Ruuti herra keksi sitten tulla lopun sivulle tulon kiertämällä mut takaa. Mutta suoraan. :D Meinasin unohtaa sanoa, että suulliset, mutta liikkuri kysyi.
liikkeestä istu: siirtymä ok. zetan malliin. Kauhealla edistyksellä lähti. Keksinyt sen zetaan! Edisti ja jäi seisomaan. Toistolla tein pysähdyksen ja sitten seurausta, sen jälkeen istu. Nyt istui. Siitä siirtymää ja kontaktista palkka.

Tänään hiljaiset siirtymät! Ei saanut sellaista kisavirettä kuin teki viimeksi Ojangossa.

Tauon jälkeen itsenäisesti.
ruutu: merkki vino. Lähti luoksetulonmerkeille. Hetken mietti ja korjasi ruutuun. Toistolla taas pientä lenkkiä, mutta oikealta sivulta ruutuun.
merkki: tehtiin merkki uusiksi ja käskin korjaamaan. Palkka. Sitten kaksi muuta merkkiä pidemmiltä matkoilta. Odotin, että suoristi.
metsku: pitkältä matkalta. Haki hyvin ja toi sivulle.
Tokoilin ohessa päästin kahdesti viereiseen puroon, oli sen verran kuuma!

Treenaa:
- paikka makuu
- ruutu, lenkittää
- merkki vino
- zeta edistää
- seuraus juoksusta seis
- kisamaisessa liikkurilta pallo

Käveltiin samaa matkaa Eva-Lotan kanssa ja Ruuti leikki bc Hillan kanssa. On siitä kyllä tullut kastraation jälkeen leikkisämpi. Olis halunnut su aksailuissakin leikkiä parson Adan kanssa. Ruutilta loppui ekana kunto. Onneksi pystyi joessa viilentyä! Lenkki kuvat.
Välillä jäi jyrän alle
Meni hermo jäädä tallatuksi!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!