Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

29.5.2014

Tokoa kelistä huolimatta

Tokoiltiin Heinin & Lieska bc:n kanssa sateesta ja tuulesta huolimatta. Eri Puolarin nurtsilla kuin aiemmin.

Kehääntulot 2kpl:
Mentiin lähetysmerkille. Tehtiin tunnarin kapulalla "ohjatun suunnan arpominen". Ekalla kertaa Ruuti juoksi kohti kassia siinä. Ja lopussa vapautin pallolle. Toisto oli hyvää siirtymää ja pysähdyttiin arpomiseen. Hyvin hallittu. Kokeessa on vaan se yksi mahdollisuus. :D Mutta hyvä tehdä näitä! + nyt on peräkkäin kahdet normitreenit kehääntuloilla niin useamman liikkeen ketjutustakin kisamaisena..

Viritin myös kehänauhaa ruudun lähettyville maasta irti. Huomasin, vain ruudun ja nauhat laitettua, että lähetyskohdasta ei paljoa ruutua nähnyt, kun maa venkuili. Testasin ensin ja sitten siirrettiin ruudun verran eteenpäin. Ruoho oli myös pitkää, että kartioista näkyi vain puolet. Treenikassi oli musta n. 3m päässä. Alkuun Ruuti meinasi juosta sille, kun ei muuta huomannut. Sitten menin lähelle ja useammalla käskyllä sain juoksemaan niin että huomasi ruudun merkit. Sivusta sisään ja palkka, kävi sekin kun oli vaikea.

Ruutu helpommassa sijainnissa, Ruuti vielä yritti lähteä väärään suuntaan. Sitten saatiin kaksi hyvää suoritusta. Ei siis ole ihan varmaa juosta mun näyttämään suuntaan, jos ei bongaa ruutua.. Tässä oli vielä nurtsin laitaa myöten ruutu, ei ollut keskellä nurmea. Ruudun rakennuksen ajaksi jätin Ruutin myös vähän kauemmas ettei niin hyvin näe sijaintia.

seuraus: Heini jo aiemmin ehdotti, etten lähtisi samaan aikaan kun sanon seuraa (viime tokokokeessa pari huonoa seuraamaan lähtöä). Testattiin sitten niin, kerran itse mokasin ja lähdin liian nopeasti. Ruuti meinasi vähän ääntää, varmaan epävarmuutta kun ei heti lähdettykään. Hiljemmin oli jos lähdin nopeammin. Mutta koitin myös palkata kun hiljenee sivulla (seuruu käskyn jälkeen) ja sitten palkan jälkeen liikkeelle.
Nyt palkkasin myös namilla. Olisi pitänyt pitää lelun heittely taukoakin.. Tai tuli mieleen, jos juoksuttaisi kiertämään tolpan tai merkin ja seuraamaan..

tunnari (1 väärä, 1 oikea):
Korkean heinän kohdalla. En itse nähnyt mitään kapuloita. Nyt katsoi, mihin liikkuri ne laittoi. Unohdin laittaa merkin samalla linjalle häiriöksi. Tehtiin rivi ja tuuli rivin suuntaisesti. Ruuti nuuskutteli ja toi sitten oman viereisen, tuuli toi hajun. Sama moka myös ma treeneissä! Lisää tuulensuuntaan tunnareita siis! Toinen oli vähän helpompi, että tuuli tuli vain yhden väärän päälle. Nyt tarkistelee vähemmän, mutta erehtynytkin. :/ Toistolla löysi heti omalle.

Treenaa: 
- Ruutu vaikeampiin kohtiin ja välillä taas helppo.
- tunnari tuulessa
- seuraus, muista 1-3 ennen liikkeelle lähtöä. Muista antaa purkaa painetta.

Sade ei haitannut ollenkaan meidän työmyyrä bortsuja. Ruutiltakin yritystä löytyi vaikka vähän vaikeammat treenit.


Päivällä jumpattiin Rampen ja Ruutin voimin. Ristikkäisiä nostoja 10kpl per 2 jalkaa. Rasmus oli selvästi huojuvampi. Rasmus asettui nukkumaan mun jalkoihin, kun rapsuttelin. (Valmistujais järjestelyjä porukoilla) Ja vaihdoin pehmoisemman pörröpannan kauluriin.

Illalla koulutin agilitya. Siisteimmät fiilikset jäi, kun testattiin että Ruuti teki ensin lainakoirana koulutettavan kanssa ja hetsasin hänen tolleria ja katsottiin helppoa ratapätkää. Sitten koiran vaihto ja olipas lisää vauhtia! Sitten kun sai vielä oikealla dravilla vietyä niin jopas sitä vauhtia löytyi! Muistaa niin, kun löysi Rasmuksesta sen toisen vaihteen. Mulla on ilo kouluttaa kahta tolleria ryhmässä.

Eilen Ruuti ensin agilityssa hihnassa ärähti tolleri nartulle, että menes pois. Sitten jäähkälenkillä taas juoksi sen kanssa rallia. Ihana, kun pyytää nykyään kaikkia treenikavereita tuolla nurtseilla leikkimään.

Kotisivuista enään 9 sivua vailla uudistusta (6 takana). Sain korjattua myös ääkkösongelman. Hitaasti, mutta varmasti!


 


Tänään tehty avainnauha, turvalukolla. Eka itselle tekemä! 
"Kaulan ympärys 67cm ja helmet + lukko 9cm.
Solmut oli se vaikein juttu. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!