Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

18.5.2014

nASTa cup kisaavien rataa

Käytiin AST:läisen Virpin & parson Adan kanssa kentällä. Voi elämä noiden kahden kuoroa autossa, kun Ruuti aloitti. Noi olisi huutaessaan kauhukaksikko. Ruutin mielestä agilitykaverit on ihan jees, mutta ajatteleppa niitä remmilenkillä nähtäviä alaluokan koiria, jotka ei opiskele edes agilitya tai tokoa! Niiden katsominenkin inhottaa.


Aamulla siis agikentälle tekemään mun tuomaroivaa kisaavien rataa. Eilis illalla olo oli taas niin flunssan uuvuttama, niin ajattelin tehdä namialustalle irtoamisia. Pätkissä siis ja vähän sai juosta, muttei tarvinnut täysiä. Lähtö kerran palkattuna (jämä juustot mukana!), pysyi nätisti. Kurrea ei meinannut tehdä alkuun, sitten tassun nostona lintsattuna (oon sallinut vähän pienemmän kropan kohotuksen, kunhan toinen jalka nousee). 

Puomilla stopit. Kerran testasin käskyttämällä, eteen eteen ja meni yli. Sitten taas stopilla. Rengas laitettiin muurinpaikalle (3). Ekaa kertaa renkaan tehdessä läväytti päälle ja onneksi on hajoava rengas! 

Hyppy 4 ja 5 oli lähes samassa linjassa radalla. Ensin palkka oli hypyn 4 takana, josta sai suoran linjan alastulo-rengas-hyppy. Sitten vielä sellainen, että 5 hypyn edessä rasia. Keinun teki nätisti joka kerta, jee! Sitten namirasia putken 8 eteen ja keinulta irrotus sinne. Piti vähän saattaa, ettei mene A:lle. Pätkä putki 8 ja hypyn 9 eteen rasia ja valssailin kauempana. Kerran toistolla tiputettiin rima 10 ennen putkea. Putkesta 11 kääntyi super tiukkaan! Kepeille hienosti ja olin jättänyt reilun metrin päähän lopusta ylläripallon! Siitä seurasikin tauko. Ruuti olis kyllä tarjonnut pallon heittoa Virpille varjon sijaan. Keli oli ihan toppikeliä! 

Toiselle osiolla putki 11 ja A:lle asti. Pystyin leijeröidä hypyn 10, kun kisoissa taas jotkut koirat tuli saatettunakin ohi A:n. A:ta pari kertaa lelupalkalla, heitin vierivän pallon. Eka vähän myöhässä ja sitten paremmalla ajoituksella. Hyviä kaikki! Loppuun vielä putki 15, A, persjättö ja lopun kieputukset. Hienosti män! Virpi sanoi, että koski myös nätisti alastulon. Ei toi pätkissä niin pahalta tuntunut, muttei kovin suurta nollamäärää ainakaan medit ja maxit saanut! Hyvin menneet treenit, vaikka aika helposti noita tehtiinkin, vaikkakin itsenäisesti/irroten. Seuraava kerta voisi olla hyppytekniikkaa. Ja muistan aina koiran jumppaamisen kun se ei ole lämpätty!


Tuomaroin ast:n epävirallisessa agilityn nASTa cupissa siis ekaa kertaa. Jännitti hieman! Kontaktin oisin voinut sijoittaa niin ettei tarvitse liikkua niin paljon. Keinulla piti myös muistaa kaikenlaisia sääntöjä ja renkaalla! Ja joskus unohdin näyttää, jonkun mutta vuoron loppuun mennessä muistin. Kaikki loppujen lopuksi merkittiin oikein tuloksin. Yhdelle koiralle ylösmeno virhe, parit alastulot tultiin reilusti yli ja yksi rajalta. En viilannut pilkkua 2on2offissa, jossa takajalat nouseekin ylös ja alas. Tai jos kielto ei ollut kauhean paha. Kerran olisi pitänyt tajuta huutaa koirakko ulos kehästä, kun kuritti ikävästi koiraansa. :( Jatkossa tietää. 

Kotisivujen uudistus innostus on iskenyt! Ulkoasu on yli puolen välin ja siitä tulee ihana! Sivustoakin vähän uusitaan ja jo aiemmin uusin jotain tekstejä, Ruutin osalta. Tulokset sinne on päivittyneet. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!