Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

22.5.2014

Kesä(helle) aksojen avaus!

Kesätreenit alkoivat tänään. Vielä riitti lämmintä aikaa treenien ajan. Ruutin kanssa tehtiin medeille varmuuden vuoksi, kun viimeksi kolautti itsensä renkaaseen. Muutkin maksit päätyivät samaan helteen takia. Ruuti ei kyllä hypätessä näyttänyt näillä korkeuksilla jumeja..

Tuli nyt mieleen ne treenit kauan sitten, milloin ajattelin että hyvässä lykyssä ehditään melkein kokorata. Silloin meni 10 esteessäkin niin paljon aikaa hinkata niitä kuntoon. :D

1-3 valssi muurille. Hyppy 4 takaa ja valssi. Hyvä ajoitus. Sitten ehdin hyvin saatella 5-6, kun lähdin hypyltä 4 ajoissa liikkeelle. Pientä putkijarrua putkeen 7. Vähän huonosti tehtynä, kun lenkitti hypylle 8 mennessä. Kuljetus putkeen.

Putkesta oli tarkoitus mennä hyppy 10 takaa. Mutta ajoin Ruutin peittämällä hypyn muurin yli. Empä tajunnut tutustuessa. Tehtiin vähän vertailua, mistä tulee parhaiten. Alkuun otin vastaista kättä, mutta paras oli vain suora rintama kohti hyppyä + vasen käsi oikean käsivarren kohdilla. Siivekettä ei saa peittää, aluksi peitin liikaa. Parhaiten kun otin oman liikkeen ihan kohti riman keskikohtaa. Tätä pitäisi testata vielä samantyyppisessä kohdassa ja heti alussa tehtynä, tekisikö yhtä hyvin.


Hyppy 11 ja 12 kuljettaen. Puomi, ihan ok. En palkannut, pitäisi varmaan välillä palkatakin. :D 

14-16 kohta oli toinen haastava kohta radasta. Suunnitelin persjätön (en keksinyt muuta). Persjättösujui, mutten ollut tutustunut hyppyä 16 tuolta puolelta. 
Piti treenata silloin päällejuoksua siihen, mun ongelma on että 1.pelkään koiraa, 2. juoksen hypyn vierestä väljästi 3. takaakiertoon lähettäminen pitäisi olla vain nopea yksi askel kohti ponnistus paikkaa (näyttää vain ohjaavalta kädeltä). Alkuun en tajunnutkaan, että juoksin hypyn niin väljästi. Hinkattiin aika paljon ja lopuksi onnistuin tehdä jotenkuten hyvin. Alkuun onnistuin tehdä hypyn 16 ja sitten piti vielä pystyä ohjaamaan hyppy 17, joka viimeistään paljasti huonon ohjauksen. 
Toinen vaihtoehto 14-16 oli valssi hypylle 15, pakkovalssi hypyn 16 eteen, takaaleikkaus hypylle 18. Alkuun Ruuti kääntyi takaaleikkauksella puomia päin vasemmalle. 
Kepit tehtiin ihan ekalla kerralla ja Ruuti huonosta ohjauksesta meni sinne välillä hypyltä 17. Onhan 90 astetta paljon kivempi kulma, kuin lällykulma suoraan. ;) Ruutin keppivarmuus on kyllä kiva (kop.kop), suurimmaksi osin kaikki kulmat treeneissä on sujunut ja kisoissakin. Kiitos 2 by 2:n jota tehtiin toisen metodin rinnalla. Rasmuksella piti aina miettiä, missä kohtaa itse kuljettaa tai kikkailla valssilla. 

Kuvat (shelam Leevi & parson Ada)

Takaa (alkuasento)
.. ja persjättö (loppuasento)

Leevi shelam maxi3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!