Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

1.5.2014

Kenraalitokot ja Vapun aksakisoista nolla!!

Keskiviikkona Vapun aattona kenraalitokotreenit tulevan lauantain kisapaikassa eli Sahaajankadun kentällä Herttoniemessä. Mukana oli Claudia ja Eva-Lotta.

Paikalla istu: Välipalkalla. Muistin alussa katsoa Ruutin linjan.
Paikka makuu: lyhyempi. Hyvät maahan ja ylöstulot.

Ruutu: hölmö Ruuti yritti mennä vain suoraan ruutuun. Ei tajunnut mun punaisia matalia kartioita, sain sano monta käskyä ja otin sivulle kunnes tajusi. Toivottavasti on paremmin erottuvat merkit.. noi punaiset on jotenkin aina vaikeat. Alusta oli ruudussa, ekalla tuli pyörähdys. Kutsuin takaisin ja merkiltä uusi lähetys, nyt hyvin. Sitten vielä seuraamaan tulo ok.

Luoksetulo: Otin vain seisomisen ja siitä vapautus. Sivulletuloon pitää muistaa sanoa sivulle.

tunnari: hyvin tuli oma, tiivis rivi. (ei haasteltu kenraalitreeneissä)

ohjattu: tehtiin vasen. Lokki tuli sillä aikaa kun liikkuri vei kapuloita tekemään täydellisen merkin. Ja sitten siirtyi sivuun katsomaan. Ruuti teki kuitenkin hyvin. Otin palautuksen sivulle asti.

seuraus: meinasi unohtua. Lyhyt pätkä. Ensin paikallaan siirtymisiä, sitten juoksua mistä pallo. Oli ihan hyvää.

Ruuti vietti Vappu aaton illan äitin luona. Itse menin tutuille syömään ja juomaan (alkoholitonta, koska auto & kisat).

- kuvat

Hilla
Flamma & Kipinä
_______________

Vappukisat agilityssa Kirkkonummella, maxi3. Maksit aloitti ja paikalla oltiin jo 8:15. Ei liian aikaisin, vaikka niin mietin koska rataantutustumaan pääsi jo aiemmin. Alkuviikosta oli taas flunssaa ja niin voimaton olo, että mietin miten ihmeessä juoksen kolme rataa. Kisoissa tuomarina Esa Muotka.

- Agilitykuvia Vappukisoista


A-rata, hyl: agilityrata. Lähdössä Ruu nousi seisomaan ja sitten käskin siitä takaisin istumaan, istuuduttua kutsuin. Vähän myöhässä varmaan tein niiston hypylle niin hypyllä 3 Ruuti kääntyikin mun ohjauksesta eri suuntaan kuin piti ja sitten en ehtinyt viemään takaakiertoon hyppyä 3.
Toinen hyl tuli putkesta, kun mentiin suoraan kepeille ja Ruuti halusi mennä myös hypyn, joka oli tyrkyllä. Pelkäsin jotenkin ottaa kunnolla haltuun..
Loppu rata me sinniteltiin ihan nätisti maaliin. Keinu ok. Backläp onnistui. Puomi ok. Ja ei rimoja. A:n kontaktikin takaaleikkauksella + käännöksellä ok!

B-rata, video, 0: vähän helpompi. Ei niin montaa vaikeata ohjausta. Keskivälillä mua pelotti virheettömyyden takia vähän rimat ja säästin huutoja niiden päällä. Keppejen jälkeen, kun mentiin putkeen, siinä Ruuti luki seläntakana olevaa toista putken päätä. Sain pelastettua, mutta aikaa meni 2-3s. A:n kontakti hieno. Keinulla oli jyrkkäkäännös, sekin hienosti. Vähän piemeässä putki kulmassa putken suu ja saatoin suht pitkälle. Puomilla hieman pikaisempi kontakti, ei pysähtynyt, jarrutti kuitenkin. Hyppy takaa ja takaaleikkauksella loppu.

Seitsemättä nollaa viedään!

C-hyppis, hyl: lähdössä taas nousi seisomaan. Käskin uudestaan istumaan, totteli. Siitä kutsuin. Puoli valssilla hypyn yli. Sitten mun sijainti olikin metrin väärässä suunnassa, että veinkin Ruutin takaakiertoon. Sitten en ehtinyt tekemään suunniteltua persjättöä. Saksalainen sujui. Pituuden vika palikka kaatui, kun se oli koti seinää ja käännyttiin. Treeniä! Kerranhan 2lk:n nolla meni tollaiseen.
Kepeille mentiin taas ohittaen hyppy, ja Ruuti otti sen taaskin. Treeniä!
Loppu rata ihan ok, jotkut rimat tuli, oli selvästi väsyneempi. 2 rataa näin vähemmän kisattuna on ihan riittävä määrä.

Aksatavoitteista nyt suoritettuna osa, kun tavoitteet oli hieman avonaiset. Syksy + kevät olis tarkoitus koittaa kerätä sm nollia. Nyt vaan haettiin kokemusta ja kun hyviä nollia alkaa tulla, jos jossain sattuisi sertikin tulemaan. Ainakin pienemmissä kisoissa..


Rasmus ja äiti oli mukana. Mun hovikuvaaja ja Rasmus sai vähän temppuilla. Tällä kertaa sillä ei valunut hirveä kuolaklimpit, tyttöjen kuolaamisesta. Pitäisi soitella eläinlääkäreihin hintoja anaalirauhasleikkauksesta, nekun on vaivanneet aika pahastikin Rasmusta ja useampia lääkärikertoja. Meistä ei myöskään ole tyhjentämään anaaleja, eikä se niin helposti kävisikään kun ollut pari kivuliasta kertaa (osassa rauhoitettu).

Paras agikoutsi Tiia S & Pita!
Niinu & Piru
Liitelyä! Nina & Artsi
Anna & Gaia, ilmeellä
Vaikka välillä tiukalta näytti meneekö yli vai ei niin meni.
Tyylikkäästi takatassut. Nina & Ace.
Hau! K.C
Kisassa kaksi vehnistä, ikävä kyllä molemmilla hyppyjen edessä steppailua.
Miksiköhän niin yleistä tuolla rodulla.. (Mauri & Tommi)


4 kommenttia:

 1. Onko Rasmus kastroitu? Meillä anaalivaivat johtuikin peräaukon ympäristön hormonaalisesta turvotuksesta ja muista leikkaamattomien urosten pienistä lisävaivoista. Kaikki kakkaamis- ja anaalirauhasvaivat loppuivat anaalirauhasleikkausta helpommalla kastroinnilla. Diagnoosia ennen ehdittiin kiertää monta eläinlääkäriä, jotka hoitivat vain oireita, ei syytä. Ruokintaa, liikuntaa tai muutakaan anaalirauhasvaivoihin liitettyjä asioita ei muutettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla kastroitu. Vain Ruuti on. Jännä, ettei tuosta ole ollut mitään mainintaa. Tuo on kyllä aika naisten mies. Googlettelin, niin en löytänyt netistä mitään keskustelua aiheesta.

   Poista
 2. Eipä meilläkään useampi eläinlääkäri tunnistanut ongelmaa, tyhjättiin anaalirauhasia ja oltiin antibiootti- ja hiivatulehduskierteessä, kunnes vastaan tuli eläinlääkäri, joka sanoi saman tien mistä kiikastaa ja sanoi tapauksen olevan vielä ihan tyypillinen. Koirien eturauhasvaivojen googletuksella löytyy jotain vastaavia kokemuksia, mutta taitaa olla edelleen melko tuntematon syy-seuraussuhde eläinlääkärien keskuudessa.

  Onhan monilla oikeasti anaalirauhasvaivoja, ehkä teilläkin, mutta eturauhasvaivat tulee suurelle osalle iäkkäämmistä uroksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei. Eturauhas ongelmiksi ei ole koskaan epäilty. Ja Rasmus on juuri sen 10v niin voisi johtua tuostakin. Meilläkin ollaan siinä kierteessä, kun tänä vuonna on jo kahdesti ollut kivuliaampi anaalien tyhjennys. Täytyy lukea noista eturauhasvaivoista. :) Kastrointi olisikin vähän halvempaa, jos se auttaisi..

   Poista

Kiitos kommentistasi!