Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

14.5.2014

Teema 3 keppiä & tokot

Jälkitreeni @ Kilo
- ilmaisu ja 250m jälki

Jälkipaikalle mennessä kolmen kepin ilmaisutreeni. Tehtiin aidan vieressä. Kaikki oli suoria, pieni viive ennen maahanmenoja. Ehkä seinä häiritsi. Pitää muistaa tehdä näitä muulloinkin! Tai remmi takajalkojenkin välissä ettei pääsis kääntymään. Toki jos ehdin sanoa maahan, heittäytyy suorilta jaloilta ja on suora. 

Vanhennettu 30min. Pituus 250m. Pähkäilin tehtyä meenkö kotiin välissä tai odotan. 
Maamerkit (itselle):
Vasen kukka. Polkujen ylitykset namilla. Toinen kulma namilla. Eka juuttipala 2m tornista. 2. Esine huopa (lasin alunen) toisen polun jälkeen kanto + tolppa. 3. Esine renkaan pala lopussa 10m kulmasta. 

Jäljen ajo ja lämppä:
Ennen jälkeä lämppäkeppi. Mietin silloin etukäteen esineet ja jäljen muodon (hakasulku, ] ).  Alussa yritti ilmavainua. Alku vähän haparoivaa. Kulman jälkeen polun ylitys ok (pari namia). Suoraa oli reilu 200m. Sitten 15m juuttipalaan. Ilmaisi sen hyvin, mutta vinoon maahan. Korjasin sen kerran, että lähestyttiin uusiksi sanoin maahan ja uusi palkka. Toisen polun ylityksestä taas jonkin matkaa ja esine huopa. Ruuti huomasi sen eka ja vähän vino ilmaisu, en korjannut. Sitten oli pidempi suora, kerran vilkaiso muhun. Pysyi aika hyvin jäljellä. Varmaan tuulen takia oli välillä 20cm jäljen vieressä (näin painaumaa). Vikassa kulmassa nami, se meniin hienosti. Oli yksi keppi maassa jo ennestään hyvänä merkkinä + kiintopisteet. Kulman jälkeen 10m ja renkaan pala. Ehti seisahtua ja käskin siitä maahan, nyt suora. Sitten 2m jäljestystä pateelle, ilmaisi sen makuulla. Paristi jarrutin Ruutia, että melkein pysähdyin. Aikaa meni 10min palkkoineen. Alusta oli n.10-20cm nurmi, joka oli kostea ja aurinkopaistoi. 

Lähimaastot tällaisia lyhyempiä pätkiä. Toki hiekkatien ylityksellä saa yhdistettyä. Onneksi näitä luonnon nurtseja on useammassa paikkaa. Toisaalta näillä saa hyvää pohjaa luotua ja muistaa miettiä mikä on treenin idea. Samoin kun tokossa muodostuu liike pienistä palasista, jäljellä kulmat, ilmaisu, suora, pituus, esineiden välit..). 

Treenaa
- ilmaisuja seinän/aidan vieressä 
- välillä harvat esineet
- kulmassa nami ja mahd vaikea kohta
- rengaskumi epävarma

Ilmaisutreeni seinän/aidan vieressä
Tokotreenit @ Puolarmetsä
(Ennen agikouluttamista)
Mukana Heini & bc Leevi (Lieska oli hoidettavana) sekä Shantin Dracu (ettei huuda agikentän laidalla :D)

Paikka istu: Dracu painoi heti maahan ja korjasin. Sitten oltiin vähän aikaa piiloilla ja palkkaamaan.

Leevi teki välissä evläää.

Kisamainen Ruutille:
- pallon heittelyä (ois voinut pidempäänkin)
- "mennäänkö" ja "tule"
- luoksetulo läpi, kehut
- zeta istu ja seiso. Teki asennot, mutta istumisesta jumitti tulla seuraamaan (katseli muualle eikä kuunnellut). Vapautus seisomisesta ja kehut.
- Ruuti alkoi nousta jo vähän kierroksille (meinasi sinkoilla nurtsin laidalle), koska namit ja lelu (treenitasku oli kentän laidalla)
- metsku, nätisti haki. Kehut.
- kaukot: 2m päästä, kaikki siirrot. Kaikki nättejä paitsi vähän liikkui seiso-istu. Kesti hyvin, kun tulin sivulle.
- pallon heittelyä

Ihan yhden liikkeen alussa vähän ininää. Alkoi loppuvaiheessa olla aika lähellä koetyöskentelyä! Hyvä, mun tottua siihen. Sitä vaan tulee liian vähän tehtyä koemaisia ja ei ihme, että keksii kisoissa jotain.

Vielä tauon jälkeen:
- merkki: tehtiin n. 13m päästä merkin kierto ja lähetys. Ne nopeampia kuin pelkällä pidemmällä matkalla.
- seuraus: käskytettynä ja välillä en totellut. Alkuun kaksi kehumisella. Sitten jatkui taas. Keskivälillä palloa ja sitten taas palloa. Alussa vähän jäi jälkeen, nopeutin vauhtia. Palkkasin hitaan alussa. Keskivälillä alkoi vähän edistää, hinkattiin siinä perusasentoja ja tein peruuttavan liikkeen mitä Pekka ehdotti.

Hui sain koepaikan myös to 5.6 kokeeseen Ojankoon! Pitää käydä siellä (jäsen) treenaamassa ennen koetta. Onneksi siinä on välipäivät tehdä palauttavia 7.6 kokeeseen. 

Treenaa: 
- seuraus, lopussa edisti ja perusasennot edessä
- kehut
- tule TÄRKEÄ! (liikesiirtyminen) remmissä? tai vaan paljon palkkaa
- zeta

___________

Rasmusta näin tänään. Sen kipulääke oli nestemäistä. Eläinlääkärille oltiin tänään soiteltu kun takamuksen paise oli puhjennut. Sitä kuulemma nyt vain huudellaan ja seurataan. Pesiessä piti olla kaksi, kun teki kipeää. :/ Pesun jälkeen oli vähän virkeämpi ja olisi halunnut lähteä mun mukaan treeneihin.
Rasmus oli vinkunut yöllä ja vähän vieläkin. Säälittävää. Tosin niin Ruutikin vinkui kaksi ekaa päivää. Ei uskallettu vielä ottaa lastaria pois leikatusta kohtaa, laastari oli niin jumissa ihossa ja lyhyissä karvoissa. Jos se kohta löystyisi. Kauhealta tuntuu musta ja äitistä katsoa tuollaista ja tekee tuskaa itsellekin. Onneksi ei sentään verestä pyörrytä.


Jälkikuvia vielä:
Jälkimaasto. Ainakin radiotornilta radiotornille + kulmat.
Nyt mittasi paremmin, kun maltoin odottaa että etsii sijainnin.
2 polkua näkyy myös. Esineet noissa "sakaroissa". 
Lähtiessä fasaani lähellä (kännykällä zoomattu)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!