Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

27.5.2014

Villen opissa

Ville Liukan treenit taas kerran sateisessa säässä. Yksi oli pois, joten vähän enemmän aikaa. Rakennettiin rata päälin puolin kahdestaan.

Tehtiin ohjatusti vasenta treeniä. Alussa hypyllä 2 (ympyrät), jossa yritin kieputtaa. Ruuti hyppäsi sen suoraan, koska meni niin läheltä siivekettä ettei pystynyt kääntyä. Otettiin apurima siivekkeen luo ja nyt kiersi sen ja paremmasta kohtaa ponnistus. Mietti, että oppiskohan tuon ikäinen koira, jos sitä pienentäisi ja ottaisi erilaisen ohjauksen tai oman käskyn, kun sama siiveke kierretään. Oon yrittänyt vain välttää kieputtamisia tai vaan helposta kulmasta.
2 hypylle meille paras ohjaus oli pakkovalssi ja jaakotus. Tuli parempi kulmakin jatkoon. Noi kieputuksetkin oli eräänlainen treeniasia tänään. Kuten niitä ajatellen on neliöharjoitus, minkä voisi joskus yksinään tehdä.

Oli kyllä tosi hankala iskeä toi rata kaaliin! Onneksi ehdin yhtä koiraa katsoa. 5-7 kohtaan päällejuoksu oli taas helpompi tehdä, kun koiralle tulee pidempi reitti ja se ei pelottanut, kun pääsin tarpeeksi edelle. Kepeillä jättäydyin taaemmas, sivuetäisyys ei häirinnyt ollenkaan. Ja otin hypyn 9 vedolla ja Ruuti sitten päätti mennä hypyn 10 välistävetona. Piti ihan ohjata takaa. Näihin tuli näköjään niin tiukasti hypättävät kulmat.

Keskihyppy 11 oli taas vaikea. Aiempi hyppy vietti kierrättämään kuvassa "yläkautta" eli oikealta puolelta ja kieputtamaan. Meinasin viedä taakse ja tehdä persjätön, Ruuti kielsi koska oli niin huonossa kulmassa hypätä. Ville ehdotti tähän, että menen siihen Ruutin väärään ponnistuspaikkaan yksinkertaisesti pyörittämään sen hypyn, että pyörin mukana. Vaikea oli tehdä niin, kun on niin pois jäänyt tapa. Tällöin "vekkasin" sen hyppäämään oikein. Sopii silloin kun sinne ehtii ja tuossa ehti hyvin. Tehtiin sama kahdesta suuntaa. Eri suuntaan jatkaessa taas sylivekki olisi hyvä.

Loppu suora kepeiltä, radan poikki ja putkeen oli rima herkkä. Keskirima ja keppien jälkeinen tuli ekalla. Sitten keski rima. Mun piti vaan juosta ihan suoraan ja vasta vikassa välissä kertoa käännös. Ei saa huutaa väärässä kohtaa, ei saa ennakoida ohjausta. Lyhyillä väleillä vielä herkempi ja oli ne vähän kevyemmät rimatkin.

Vähän taukoa ja käytiin sitten toisella radalla ottamassa A, heitin vierivän pallon. Sitten saksalainen hypylle 7. Yläreunan putken toinen kuvio oli katastrofi. Alkuun Ruuti vaan luukutti aina väärän hypyn suoraan. Sitten putkijarrua. Hypyt oli lähekkäin, niin jos yhtään olin liian lähellä tai liian kaukana meni väärin. Olisi paras ollut kieputtaa hyppy 10 + niistolla pois ja sitten törkätä hyppy ja putkeen. Ratapiirroksessa hyppyä ei olla merkitty ja putkesta oli unohtunut numero. Oliskin ollut helpompi 10 hypyltä mennä takaisin putkeen.
Keksin siihen vain ottaa hypyn toiselta puolelta ja pyörittää mun ympäri, sitten oli pakko ottaa sylkkärillä hyppy, mutta hyppäsi huonossa kulmassa.

Keinu oli hieno, vaikka otin hypyn ja putken vauhdiksi.

Märkä keli niin Ruutille laitoin kotona verkko botin päälle.
------------

Aamulenkin jälkeen muistin jopa jumpata. Laitoin nyt kännykkään muistutuksen joka arkipäivälle.
- ristikkäisiä jalkoja 10+10 (vaikeampi, kun tukena oikea tj ja vasen ej)
- tasapaino tyynyllä etu/ takajalat 5 + 5 maassa olevan jalan nostoa
- työntöjä 5+5 lonkan seudulle, että korjaa tasapainon

Koirien kynnet leikkasin tällä viikolla. Rasmusta harjattu ja sen hammaskiviä rapsutettu. Rasmuksen lääkekuuri on nyt loppunut, kastraatiohaava hyvässä kunnossa. Mutta takamusta vielä parannellaan, siinä on edelleen vielä avohaava, kun paise puhkesi. Kun Rampe kokonaan paranee ei varmaan olisi pahitteeksi käyttää osteopaatilla, vaikkei äiti niin usko siihen höpinään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!