Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

16.5.2014

Siirtymiä ja tunnistusta

Lähi pikkukentällä aamutokoa. Leikittiin ensin pallolla. Puiden tai tolpan kierrosta pallon heitto. Sitten ekalla kertaa olin laittavani pallon kassiin ja se olikin taskussa. Siirtymästä palkka. Pari siirtymää kehän ulkopuolelta eri kohtiin, joista palkat. Ois voinut olla merkkejä häiriönä. 

Seuraavat kenttä "kehästä poissa" eli nurtsilla laidalla kun tehtiin hiekalla. Vähän seurausta ja vapautus. Tajusin, että tein sen liian hätäisesti, eka kehut ja sitten "vapaa pallo pallo. "
Sitten myös sellaisia, että kaksi kehua ja kolmannella lelu. Tarkkailin vähän äänen käyttöä kehuissa, tuli vinkumista ja koitin vähän lievemmin tehdä. 
Ja vielä sellaiset, että seurauksesta kehut ja sitten siirtymä, josta kun ottaa kontaktin vapautus pallolle. 

Seurauksessa tein pysähdyksiä, hidasta, käännöksiä ja sivuaskelia (hiljaiset!) jos jäi yhtään jälkeen tai edisti sen mukaan liikuin. 

Liikkeiden välit oli nyt hiljaisia, mutta ainoastaan kehuissa (kohotan kädet ja saa pompata kohden) ääntää. Jotta siirtymät olisi kivoja, niin niitäkin pitäisi treenata yhtäpaljon kuin muitakin liikkeitä. 

Tunnari: tultiin taas kehään. Kysyin mennäänkö ja "tule" siirtymään. Tein ympyräm tapaisen, missä oma keskellä. Oman päälle toi muoviastia missä kapuloita säilytetään (läpinäkyvä) ja yhden kapulan päälle osittain kansi ja yhden päälle pihdit. 

Ekalla kertaa pysähtyi metrin päähän nuuskimaan. Tartui kiinni ja kielto. Sitten meni laukalla kapuloille. Kiersi ensin ympyrää, eikä katsonut niin tarkkaan keskelle. Kerran vilkaisi mua, kun alkoi jo epätoivo tulemaan. Nuuski pihtejä. Sitten huomasi oman ja toi. Sanoin yllätykseksi kii, ei heti tiputtanut mutta toistettua ja sai namin. Sai sitten vielä tuoda tunnarin sivulle. 

Treenaa: 
- palkka kehujen jälkeen vasta siirtymästä. Tarkkana kehujen ääntelyssä. 
- palkka 2. Tai 3. Kehuilla
- tunnari lopussa. Häiriöesine tai joku päällä. Vauhtipalautus. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!