Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

24.5.2014

Se sujui mikä ei viimeksi

Tokokokeessa Inkoossa tuomarina Riikka Pullinen. Luulin kokeen olevan hiekkakentällä ja olin varautunut helteeseen (hiekkakentälle porottaa, sillä olikin jälkikisat ja onneksi tottikset ei ehtinyt alkaa). Koe olikin nurtsilla punaisten puutalojen ja ison lehtipuun keskellä. Kehänauhat nostettuna 20cm korkeuteen.
Paikalla olot olivat lopussa, sillä tavalla aikaa säästyikin, kun 10:stä koirasta 3 sai punaisen kortin. Voin siis sanoa, ettei ollut vikoja ja näistä meille hyvät kisamaiset treenit! Mua jännitti vähän ennen kehiä. Ennen kokeen aloittamista kaikilta koirilta "kehätarkastus" kehän ulkopuolella. 

Käytiin lenkillä uittamassa hiekkarannalla Ruutia. Äiti oli mukana Rassen kanssa. Sitten Ruuti ehti olla varjossa häkissä. 
Ennen ekaa kehää leikitin Ruutia narupallolla varjossa. Jätin pallon sen nähden. Kysyin mennäänkö, tule ja siirtymä ja siirtymässä tai perusasennosta palkka. Luulin jo, että meidän vuoro oli yhtä liian aikaisin ja tein siirtymän kohti kehää (jätin aitan taakse treeniliivin) ja kävin sitten vielä palkkaamassa. Sitten siirryttiin treeniliiviltä kehän läheisyyteen (tule-sanalla) odottelemaan. 

Kehä 1
Kehässä ensimmäisenä ohjatun arvonta, tunnari O ja V päädyillä ja valitsin mielestäni helpomman  oikean. Ruuti tuli ihan kivasti kehään, vaikka pitikin tuossa myös pysähtyä.
Ruutu 0: Ruutu oli haastavasti lähellä nurkkaa (1-2m erolla kehänauhaan). Merkki oli kaatunut ja liikkuri nosti sen. Merkki ok, vähän hitaampi ehkä. Ruutuun mennessä hau tai joku turhautunut vinkaisu (ei varmaan tiennyt paikkaa) Ruutuun meni sen oikealle puolelle ja stoppasin ennen kehänauhaa, yritin siirtää mutta tuli ruudun eteen ja huusin maahan, kun oli hetken ehkä ruudussa. No lisäkäskyjä olisi muutenkin kertynyt. Meidän tyyliä niin nollata heti ekassa liikkeessä. Ajattelin kuitenkin, että peli ei ehkä vielä ole menetetty. 
Ohjattu 5: merkki ok. Tässäkin vinkaisu merkiltä lähtiessä. Mutta meinasi lähteä kohti vasenta! Huusin seis ja uusi suunta. Nyt haki. Ihan suora sivulla. 

Tunnari 0: ruuti juoksi nurmella kohti merkkiä. Kävi tuomarin jaloissa ja meni sen seläntaakse. Sanoin uuden käskyn jonkun ajanpäästä löysi kapulat ja oman. Tässä ehkä vähän haahuilu fiilistäkin mukana. Mutta treeniin korkea nurmi+ merkki+ liikkuri. 

Kaukot 0: muuten hyvin, muttei loppupuolella suostunut enään nousta istumaan!! Uusi juttu. Hellekaukoja siis.. Eteni seiso-istu. 

Mahtava kehä 3/4 liikkeistä nollat. Joo ja ollaan me treenattu. Kehä siirtymät hyviä ja hiljaisia. Ruutilla taitaa olla rajattu määrä aivokapasiteettia :D

Kehä 2
Tauolla varjossa ja otettiin paremmat keinot käyttöön. Leikittiin lempparipallolla, sellainen kuminen iso pallo. Varoin sillä leikkimistä ettei keitä yli. Se taas ladon taakse ja mentiin 2 vikan liikkeen aikana odottamaan lähelle. 

Seuraus 7,5: lähti juoksulla, aika kivasti käännöksiä yms. Juoksun täyskäännös huono. Sivuaskelissa (3 askelta sivuille ja taakse) ääntä. Menin vähän reippaampaa käyntiä kuin yleensä. Hienosti meni Ruutin kisaseuraukseksi, yksi parhaimpia asioita kokeessa! Vielä jos kehä alkaa sillä on vaikeeta. 

Luoksetulo 8,5: ekalla maahan. Stopit ok, normi tasoa. Sivulle tosi vinoon! 

Zeta 9,5: s, m, i. Kaikki asennot sujui. Hidas istu. Seurauksessa ei onneks edistänyt. 

Hyppy 5: ehkä yhtä normaalia korkeampi sakemannin jäljiltä, en tajunnut pyytää matalampaa. Heitin vähän liian lyhyen, ajattelin vähentävän ääntä. Katsoi toisella pitääkö tää tuoda. Sitten toi ja sivulletulossa pudotti. Sama kuin jossain toisissa kisoissa mur. Oikohan parempi opetus pyytää tuomaan sivulle, vaikka yletin ottaa sen maasta. Just viimekskin treeneissä kahdella vieraalla kapulalla ei ongelmaa. :/

Paikalla makuuseen selviytyi 7 koirakkoa. Ruuti pääsi onneks puun varjoon. 
Paikka istu 10: moitteetta istui, jes! 
Makuu 8: vähän vino kun tulin takas. Ekalla maahan, mutta tokalla ylös. 

Ei tulosta, 166p (3-tuloksen raja 192). Kolme koiraa sai tuloksen ja Tending koirat otti ykköset. Toinen kehä oli muilta osin tosi onnistunut paitsi se hyppy. Helpompaa kisapaikkaa odotellessa ja kun aivot pysyisi kasassa. Kuka tietää miten pitkään evl:ssä vielä kisataan. Ruutista ei kyllä ole mihinkään sm otteluihin. 

Positiivista oli huomata, että kisatyöskentely on liikesiirtymien puolesta parantunut. Ainakin helteellä ei ääntänyt. 

Videolla suoritukset, ehkä niistä jonkun voi julkaista ja katson kaikki.
VIDEO (3 hyvää liikettä)

Kotiin tultua vielä kiireessä uimaan. Siellä tajusin, ettei ehkä hyvä idea fyssarin kannalta. Nyt väsy pollekollie!

Inkoon meri
Espoon Hauklammella omistajakin heitti talviturkin! Suht keskilämmintä. 
Matkalla autolle (reilu 2km) nähtiin kuulemma pikku rantakäärme. Ruuti hämmästyi kun se hyppi pusikossa ja äkkiä kiljuen vetämään se pois sieltä. Mun silmään näytti vain kyyltä mihin törmättiin Luukissa viime vuonna. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!