Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

13.12.2017

Disco kylässä ja Nova agilitya tuuraamassa

Sunnuntaina Gava oli onnellinen, kun 8vk kelpiepentu Flash & Suvi tuli kylään ja kuvattavaksi. Pentuikävään, käy kyllä toinenkin pentu! Mutta vielä parempaa sovittiinkin, että Disco & Päivi tulee myös pentumiittaamaan. Gava oli innoissaan Discon saapumisesta ja halusi osallistua leikkiin. Pusupoika kävi taas paristi sylissö pusuttelemassa ja tutustui paikkaan siinä ohessa kun villi kelpie oli kimpussa. :D pissit tuli hienosti ulos viedessä. Oli kuin äitinsä alkuun tokkurassa, kun oli autossa ollut niin sikeät unet. 


Hups! ;)


Maanantaina Novan kanssa tuuraamassa Katin agilitytreeneissä Sporttiksella isolla puolella. Halusin hyödyntää uuden hallin keppi ja kontaktitreeneihin. Ja katsoa jäljelle jäävällä ajalla radan pätkiä. Tehtiin 50cm rimoilla ja oliskohan kaikki pysynytkin ylhäällä.

Kepit: 2 ohjuria alkuun, mun puolelle loppuun yksi. Ekan hyppäsi ohjureiden yli vaan keppien läpi. Seuraavassa tajusi katsoa puna-mustien keppien sijainnin. Loivasta kulmasta ok. Sitten radan pätkä putkeen, 3 hyppyä ja kepeille terävästä kulmasta. Tosi hyvä! Tein pätkässä kaksi valssi hyppyjen väliin.
Tehtiin vielä radan 20-21 kepeille meno. Keskellä tai 3 välissä rytmi meni Novalla sekaisin. Katilla oli myös palkka edessä. Toisessakin sama, vedätin myös vähän enkä odottanut että pujottelisi 3 väliä ja saisi rytmistä kiinni. Otin avuksi myös vastakkaisen käden ja leijeröin vikan hypyn. Onneksi Kati palkkasi, kun ehsin yleensä vasta hypyn rinnalle. En merkkauskohdille.

Puomi: yksittäin 2on-2off alustan kanssa hyvä. Sitten jätin nameja Katille. Ekassa pohti pääsekö putkien yli. Kati vähän houkutteli toisesta päädystä ja Nova juoksi sinne. Hyvin pysähtyi mutta toinen jalka tipahti. Toisessa taas apua ja se meni kilpajuoksuksi namin viejälle.:D tässä tuli pois kontaktipinnalta kun niin lujaa. Kolmas ilman apua puomille ja hyvä pysähdys.Sitten katsottiin kohtaa 23-26: eli keppien päädystä hyppy takaa, otin siihen pakkovalssilla. Katse koirassa merkkaus heiluttaen kättä. Kun näki, että on lukinnut valssi ja lähetys hypylle. Ekassa tein valssin seuraavaan hyppy ja putki kohtaan. Olin myöhässä ja Nova ehti jo väärän putken pään linjalle. Päätin jäädä toiselle puolelle. Yhden kerran peruskäännöksellä ja hypyn jälkeen ehti odottaa putkeen lähetystä. Sitten yrittiin hioa niin, että vastakäännöksessä kädet alhaalla. Sitten heti lähetys putkeen ja oma liike. Eli hyppyä ennen putkea jo. Tämä hyvä irtoamiseen ja oli vaikeampi.
Vielä ehti katsoa 

7-10 kohdan. Tein persjätön putken jälkeen hypylle laittamiseen. Nova kääntyi nätisti ihan noin, eikä hae sivussa olevaa hyppyä (Gavalla taas vastakäännös parempi tai toiselta puolen päällejuoksua). Just ja just ehdin eli jos olisi yhtään jäänyt radassa jälkeen olisi pitänyt vaihtaa ohjausta. Itse päällejuoksu tapaa pitäisi myös kokeilla, se tuntui vaikeammalta Novalle. Putkeen lähetys näin rinnalla juosten ok.
 
Keinu: kolmesti alustalle. Ekassa liikaa vauhtia vaikka hidastettiin niin tasapaino horjahti. Seuraavassa pidin vähän kiinni. Vikassa vapaana ja meni jo paremmin ja pysähtyi päähän. Tätä vois tehdä maksi pöydän kanssa edes takaisin. Fokusta on saatu hyvin keinulla ja puomilla nyt eteen/maahan. Hankala tämä talvi, kun ei ole omatoimivuoroja.

Treenaa: 
- 21-23 kepeille meno ja leijeröinti
- 1-5 alku (radalla 2 hyppy toiseen suuntaan, kutsu 2 takaa, japanilainen pitkitettynä tai 3 taakse törkkäys ja persjättö toisen siivekkeen kohdalla)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!