Bordercollie
BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

7.12.2017

Tolleritokoa ja kuvia

Itsenäisyyspäivää vietettiin hakien Gava kotia ja pääsi se samana päivänä käymään molempien porukoilla, yhteiskuvassa mallina ja tokotreeneissä häiriöhajuna (parit sivulletulot x-kohdissa runsaalla palkalla, rapsutuksia ja autossa nukkumista). Kotona ja porukoilla leikkimistä ja rapsuttelua, otti iloisesti vastaan myös muun lauman. Otettiin tutut lelut kassista ja kasa herkkuja kaappiin. Nukkui sikeästi omissa pedeissään ja juoksi Novan kanssa lenkillä vapaana pidemmät pätkät omassa jumpperissaan.

Lenkillä Nova teki luoksetuloja, jostakin piti huomauttaa kun oli hajussa kiinni. Istumaan jäävät/stoppi käsimerkin kera n. 5-10m matkalta, Gavakin ehti istua. Maahan jäävä taas vähän lähempää Nova edessä ehkä 5m, heittäytyi ihan maahan. Meni paljon paremmin kuin osasin odottaa. Yhdellä lenkillä tehtiin mun takana kävelyä, näytin käsimerkillä ettei tulla ohi. Välillä taas käskystä lähellä pysymistä.

KUVAT Ruutin ja Novan Tapiola aamulenkiltä, Suomi 100 teemaan.

TOLLERITOKOT KE 
Tokoiltiin Sirkuskentällä Ellin&Nekun&Toscan sekä Heidin&Caron&mummun kanssa. Paikkistreeni unohtui, alkoi jo 1,5h ulkoilua kylmettää luita. :D

Novan kanssa

- ruutu: pallo viety salaa. 12m lähetys (keskikohtaan 14m) juoksi hyvin ja bongasi lelun. Samoilta kohdin sitten appari kävi näyttämässä paikan. Menin lähemmäs, käskin ruutuun, juoksi juuri oikeaan kohtaan. Hihkaisin "jes" ja heitin pallon. Sen takia olin lähempänä, että saan heitettyä. Palkkaus vastuuta ei uskalla kaikille laittaa. :D Nyt tuli just täydellinen. Ruutu treenin ajan 3 pyörällistä poikaa tuli alle 10m ruudusta siihen viereen seisomaan kyselemään mitä tehdään. Novan taistellessa vastasin kyselyihin. Novan näyttöruudun ajan seisoivat myös siinä ja hienosti poika juoksi niitä kohti ja teki hommia. :)

- nouto: Kerrattiin palauttamista, Nova odottamaan ja metrin eteen kapula. Sitten käskystä sai hakea kapulan ja tuoda sen mulle olin taas Novaa vastapäätä. Osassa sanoin sivulletulo käskyn, ekassa en tainnut ja hyvin tiesi tuoda sivulle. Ehkä yksi 2m "kutsunouto". Sitten metrin matkalta, että kapula oli edessä, koira haki kapulan ja palautti sivulle. Näissä tosi hyvä pito. :) Ideana siis opettaa ihan erikseen luovutus, sivulletullessa koiran pitää myös pyörähtää kapulan kanssa. Jonkun tein myös sivuttain seisten, että tuli lyhyempi pyörähdys matka. Alkoi loppua kohden tulemaan rennommin sivulle ja heitti itsensä paremmin siihen.

- seuraus: Tämä kerran pallon roikkuessa luovuttavana vasemmalle puolen päätä. Suoraa, käännös vasempaan joka tosi hyvä ja siitä palkkaus. Tiivistä ja hyvä kontakti. Otettiin vielä alun liikkurointi uudestaan, lopun rimpsussa oli uusi sana "mars" jota Nova vilkaisi ekallakin kerralla. Otettiin alusta (sanoin varmaan oho tms, uudestaan sivulle) ja nyt sujui ja palkkasin kontaktin.

- ison merkin kierto: unohtunutkin treenata! Tuli vähän testailtua missä mennään ja samalla tehtyä myös ruutu- kiertomerkki erottelua. Ekassa käsi avulla ja oikein. Sitten osassa virittelyssä katsoi merkkiä, mutta juoksikin sen kautta tai siitä lenkittäen ruutuun. Ja menipä ruutuun 20m päästä ja vähän viistosta ja sisälle! Taidan aliarvoida taas nörttipojan. ;) Otin sitten niin, että ruutu oli 90 asteen kulmassa ja sitten siitä vähän vaikeampi. Matkaa oli taas se noin 20m ruudusta. Merkkiä käytiin näyttämässä ja sitten muistui mieleen. Tarjosi myös kiertoa. Huomasi myös välillä että kehuin kun on kiertämässä (lisäapu). Otin osan myös näistä sivulle, että tulee mielikuva siitäkin osana liikettä.

Näistä en osaa valita kumpi olisi kivempi, niin kaunis lumi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!