Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

29.12.2017

Kuopiossa Mizziä treffaamassa

Maanantai iltana 25.12 joulupäivänä ajeltiin ensin sukulaisille ja siitä Kuopioon missä nähtiin Gavan Mizz poikaa, joka oli n. 9vk ikäinen. Gava muisti heti poikansa, treenattiin alkuun ja lopuksi sisäpainia ja yhteiskuvayritys. Gava oli niin onnessaan omasta pojastaan.

KUVAT

Gavan treeninä tehtiin kahdessa osassa erikseen in-in takaakiertoa ja sitten out-out. Otin ensin yksittäisellä hypyllä, sitten 2 hyppyä ja sitten putken mukaan. Vaikka tulee omat käskyt haluan, että ohjaus on yhtä loogista kuin käskyjä ei olisikaan. Toki siinä tapauksessa kun ei ehdi tai on koiran takana niin tilanne on eri. Lisäksi sai miettiä missä kohdin käskyn sanoo, että koira ehtii reagoida.

In-in: Kun olin edellä koiran puoleinen käsi alas ja näyttää sillä koiran linjaa kiertoon. Ensin yhden minihypyn edestä molemmin puolin. Sitten esteitä mukaan. Kun otin putki ja takaakierto, ekassa ehti mennä väärin, aiemmin käsky vain kehiin ja vaatisi ehkä putkijarrua.

Out-out: Tämä on vaikeampi, koska ohjaus kiertoon näyttää myös hypylle. Ensin yksittäisenä ja olin riman edessä, sekä sitten riman keskikohdilta. Osan kerroista Gava hyppäsi suoraan hypyn, kunnes kuunteli. Tämä toimii vasta, kun on itse lähellä/edellä. Tämän käskyn toimivuus olisi tärkeä radoillekin, jos oon yhtään myöhässä tai en ihan blokkaa hyppyä Gava menee hypyn suoraan yli. Voisi vähän helpommin kuunnella takaakiertoja.

Video takaakierroista (lopputulos takaperinketjutettuna)


Mizzille ekaa kertaa suoraa putkea. Pujottelua/kahdeksikkoa häiriökoirien kanssa ja luoksetulo koirien edestä. Rasmuskin pääsi treeniin ja sai syödä iltaruokansa. Kävi myös kerran putkessa ja teki seuraamista paikallaan olon lisäksi. 

Leikin kesken yllätetyt
Poika väsytetty

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!