Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

14.12.2017

Mamma ja junnu Jessicalla tokoilemassa

Keskiviikkona illalla mentiin Jessican koulutukseen Sipoon hallille Wilman ja pon Binan kanssa. Alkuun ajattelin ottaa Novalla kahteen osaan, sitten mietin että voisin ottaa kumminkin Gavan vaikka alkuun niin voin ottaa sen lennosta tekemään. Ja pääsee Gavakin starttaamaan mammaloman jäljiltä kuivassa hallissa. Ihan hyvään aikaan koulutus, motivaatio nollassa, hieman masenti Ruutin asia mutta treenaaminen piristi ja motivaatiota ja treeni-ideoita taas.


Gavan eka varsinainen tokotreeni siis. Mikäpä parempi kuin saada vähän katsausta valvovan silmän alla.
Kierto-ohjattu: Virittelin kiertoon. Kapulat vietiin. Lähti kiertoon hyvin, vilkaisi kapuloita matkalla mutta vauhti säilyi. Vähän meinasi liukastella kerran kierrossa. Pysäytin seisomaan. Käskyllä noutaa, meinasi lähteä takaisin kiertoon. Stoppasin. Kutsui lähemmäs ja siitä sitten kapulalle (ehti huomatakin sen). Vasen avoeste, johon tuli helpompi linja tuosta kohdasta mihin oli jo edennyt. Palautuksessa ehdin vähän liikuttaa vasenta kättä avuksi, kunnes muistin että tulisi eteen. Ei olla ketjutettu noita palasia vielä, että kierron jälkeen olisi nouto. Seuraavalla kerralla meinasi noutaa, olinhan sanonut ettei saanut mennä kiertoon vaan kapuloille. Kävin näyttämässä merkin ja siitä palkka. Seuraavassa jatkettiin. Nyt oikea kapula löytyi. Mutta ilman lisäapuja tuli hypyn ohi. Unohdin ehkä sanoa hyppykäskyn? Vauhti oli tosi hyvä liikkeessä ja napakat stopit.

Ruutu: tehtiin ilman eteenmenoa, kun lyhyet matkat. Jätin seisomaan lähetyskohtaan. Siitä ruutuun lähetys ilman ongelmaa. Matosta huolimatta tietty pinkki ruutu löytyi ongelmitta ja aika täydelliseen kohtaan meni. Lujaakin. Vähän lenkittäen vasemman kautta kyllä. Menin ruutuun leikkimään, Gava vähän tuli vastaan.

Tunnari: ympyrässä, Gava tarkisteli osan ja sitten palasi ottamaan oman. Jäi eteen yli puolen metrin päähän. Tämä ongelma ollut aiemminkin, noita pitää hioa erikseen..

Kaukoja en uskaltanut edes kokeilla. :DItsenäisyyspäivältä vielä tämä kuva muisto.

Nova teki sitten vikana oman 15min.
Ruutu: Lelu vietiin Novan nähden. Sitten näyttöruutu, appari näytti ruudun. Jessica myös heitti lelun kun oli näytetyssä kohtaa. Seuraava yritettiin ilman apuja, mutta ongelmaksi jäi kun Nova näki lelun vaihdon niin se juoksi vain lelu ihmiselle. Lelu takaisin mulle (appari meidän taakse) ja menin lähemmäksi käskemään ruutuun ja heitin itse lelun. Nyt oli hyvä. Kerta vielä salaa jätetylle lelulle ja 20m.

Merkin kierto (mustalla hupulla): ekassa juoksi kentän laidan tavaroita katsomaan. Näytin merkkiä ja otin kerran sen läheltä. Sitten sujuikin 10m.

Noutokapulan tuonti sivulle: Maasta nostettuna ja sivulle pyörähtäen. Sivulle meinasi tulla väljästi. Piti kapulaa hyvin. Toi osa saatava kuntoon ennen kuin ketjutetaan.
Myös erikseen noutokapulan heiluttelua tai heittoja ja ei saa nytkyä tai lähteä perään, halutessa kontaktissa pysyen. Toki onko haittaa nomeen?

Seuraus: Tätä poispäin noutokapulan pitäjästä. :D Oikein nättiä ja tiivistä. Palkkasin muutamia perusasentoja.

Jäävät: Liikkeestä istuminen käsiavulla ja namikädellä, ihan ok autettuna. Seisomaan stoppeja namien heitosta, hyviä ainakin ekat. Paristi myös suoraan namin heitto, osassa hämäysheitto ja stopin jälkeen namin heitto. Noihin sitten taas kestoa. Ja yhdistää sivulle.

Nopeasti ehti käydä kaikki avoon liittyvät. Oikealla mallilla vain opetettavaa liikkeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!