Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

2.12.2017

Saijan agilityssa

Perjantai iltana olin vuoron vika agilityssa eli lähempänä klo 21. Novan rimat oli 45-55cm.

Ennen vuoroa katsekontaktia luopumisen kautta, seurausta ja käy siihen makuuta. Teki kyllä tiukkaa, kun agilitya olisi niin siisti katsoa. Eipähän hypännyt matalan aidan yli. 

Käytiin vähän tärkeysjärjestyksessä treenattavia asioita ja sitten katsottiin rataa, mitä jäi aikaa. Ei ole mahdollista omatoimitreeniin niin käytetään aikaa keskeneräisten esteiden edistämiseen.

A:n juoksari: eka 2m päästä ja lelu valmiina. Yritti ensin juosta ohi. Sitten hyvin ja osui. Seuraava ehkä 4m päästä taisi ottaa vain yhden laukan alastulolle ja hyppäsi juuri ennen pumppia, mutta ehti siepata maasta lelun. Seuraavalla toistolla kuitenkin korjasi ja teki laukan oikein, osui. Kokeilin ottaa ekaa kertaa hypyn kautta, mutta niin juoksi vain esteen ohi. Kun palkka tuli kouluttajalta tiputettuna. No sitten esteen edestä. Ekassa tuli taas yli, kun vauhti kasvoi. Nyt ei palkkaa. Toiseen vähän lyhyempi matka ja osui. Eli 3 osumaa ja 2 ei osumaa ja sitten useampi esteen ohitus jos nyt muistin toistot. Näköjään vauhti tuo haastetta ihan yksittäisenäkin esteenä. :D En ehtinyt myös nyt oikein näyttämään mihin piti osua, varmaan jarruttelin vähän tulevan seinänkin takia (seinään 5m).

puomi: ensin sivusta 2on-2off, sitten laitoin alustan mihin nami. Kouluttajalle nameja ja otettiin koko puomi. Kolmeen kertaan ja välillä Nova vilkuili muhun 2on-2offista tai 1on-2off, kun toinen takajalka helposti jäi pois. Hyvä, että saisi focusta alas ja ettei palkka tule aina multa, meinaa ottaa niin helposti kontaktia. Juoksi kyllä suoraan namialustalle, jäin aina jälkeen. Kerran tarjosi putken ja tuli sieltä rauhassa niin puomille. Ja vikassa lähetin putkeen ja puomille, ylösmenon yli tuli.

kepit ja putki 24-25 leijeröiden: Ohjurit oli 2 alussa ja 2 lopussa. Otin ensin putken niin, että jätin Novan odottamaan kepeistä pari metriä eteenpäin. Menin putken toiselle puolen ohjaamaan sinne. Ekan yritin kauempaa ja tuli putken suun ohi. Muut hyviä. Tollaisia pitää tehdä lisää. :) Itsenäisyyttä myös niihin ettei oman ohjauksen tarvitse olla millilleen.
Seuraavana kepit ja Saija palkkasi ne putken tasolta edestä. Itse leijeröin putken. Tosi hyvä. Lähetin melkein 90 asteen kulmassa ja lukitsi hyvin kepit (mahd putken sijaan). Sitten niin, että Saija jäi sinne, otin kepit ja putkeen. Sujui! Sitten vielä uusiksi, nyt kepeillä sekosi rytmi keskellä kun lähdin sivuttain siirtymään. Toisella kerralla hyvin ja otin taas putkeen asti. Mahtava, että voi ohjureiden kanssa (jo) opettaa tälläisia vaikeampia juttuja ja juuri että uskaltaisi jättää kepeille. Novakin hyvin hoksasi asiaa, rajat on enemmän omassa päässä.

6-8: taisi mennä hyvin?
8-10 takaakierto persjättö: putkesta jatkaen. Hypylle 9 testattiin lähetystä vähän kauempaa ja sanoin siinä sik sik. Kerran tuli rima (55cm), muut hyviä. Takaakiertoon 10 ohjasin vain takaaleikkauksen tyyliin, molemmin käsin ja katse minne pitää mennä. Sitten persjättö seuraavalle hypylle. Tai takaakierto persjättö nimeltään.. Ekassa kielsi, muut hyvin.
8-12: alku hyvin, hypylle 11 ajautui nätisti. Ja putkeen 12 haki hyvin, vaikka vähän vinossa putken suu. Ehdin tehdä persjätön keinun eteen ja palkkasin siihen.


14-18 irtoamispätkä ja takaakierto: Tässä olisi ollut leijeröinti mahdollisuus, mutta ehkä Novalle vielä vaikea kun olisi ollut pituutta ja pitempi matka putkeen (7m?). Otin takaakiertoon, pituus ja putkeen lähti hyvin kauempaa. Takaakiertoon 17 myös hyvin. Hypylle 18 otin vastakkaisen käden kanssa, liikuin hitaammin sujui kyllä.
16-18 takaakierto ja hetkellinen persjättö: vielä uudestaan niin, että pyörityksestä tein persjätön tai otin hetkeksi ohjauksen vasemmalle kädelle (ulommalle) ja sitten kun koira lähtee kohti vaihdoin sen takaisin esteen puoleiseen. Ekassa liian myöhään ja mentiin hypyn ohi. Muutenkin hyppy tuli usein Novalle vähän yllättäen, mutta matalampi rima ja ehdin muuten tönäistä sinne. Mutta ei osaa tarjota sitä itse. Sitten osasin vaihtaa, kun näin että koira otti laukan tai pari (vielä nopeammalla koiralla vain nähdä koira siellä). Pääsin itse pidemmälle ja liikuin kovempaa ja koirakin liikkui. Eli vaikka molemmat sujui tämä nopeampi. Eka vaihtoehto olisi myös treenattavissa niin, että liikun paremmin ja käytän vain koiran puoleista kättä merkkaukseen.

Keinu: vikana vielä tämä. Saija hidasti ja palkka oli nyt tässäkin namialustalla. Että Nova pitäisi päätä eteenpäin eikä muhun ja toivottavasti oppisi laskemaan painoakin alas, "niiamaan". Eka hyvä. Sitten yhdessä jänisti ja hyppäsi kesken laskeutumisen namialustalle päin. Sitten kolmas hyvä ja laskettiin hitaammin. Pysähtyi ainakin noin namialustan kanssa hyvin.

Treenaa: 
- putken leijeröinti
- kepeillä leijeröinti
- 17-18 kohta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!