Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

8.12.2017

Saijan agilityssa ja punainen auringonnousu

Perjantai Saijan agilitytreenit Lohjalla 

Novan kanssa 
1-5: alku ensin. Tein aika perusohjauksella ensin alun, pieni vastakkainen käsi, käsi alhaalla ja liikuin suoraan hypylle 3. Siinä pyörityksellä. Nova on sen verran kädessä kiinni vielä niin meni nätisti. Rima 4 tuli alas, kun katsoi vaan mua ja 55cm hyppy varmaan myös yllätti.
Halusin sitten ottaa etäohjauksella 1-3 pätkää. Menin 3 siivekkeen luo, Saija palkkasi taas pallon kanssa hypyn 4 eteen tai 2 hypyn laskeutumisen. Hyppy ja sitten askel kohti koiraa (oikea jalka takana, joka eteen) ja lähetin hypylle 2. Sitten sama vielä että olin ihan siivekkeen luona. Ja kolmannella kertaa Saija jäi seisomaan samaan kohtaa, mutta tehtiin 1-5. Tosi kiva saada opetettua Novalle myös tollaisia!

5-9 Putkesta putkeen meni hyvin. Ekalla otin 7 hypyn oikean kääntyen, kääntyi pienesti ja kulma oli kivempi hypylle 8. Sama uusiksi ja sitten ristiinhypäten 7 (nopeampi tapa). Eka yritys hyvä ja kääntyi tosi pienesti. Jäin vaan itse hidastelemaan ja varmistelemaan 8 hypyn viistoa kulmaa ja Nova ehti ottaa muhun kontaktia eikä katsonut eteen, rima tuli siitä. Seuraavassa liikuin hyvin ja se kohta meni paremmin.


Puomi: nami alustalle, mihin Saija laittoi namin. Ensin koko puomi. Hyvä pysähdys ja ylösmenonkin koski. Sitten putkesta hypyt ja puomille, Nova meni hirveätä vauhtia ja aika naftisti meni että sai pysähdyttyä. Saija ehti säikähtää jo, että tulee päälle. :D Mutta sai jarrutettua. Lopuksi 4m matkalta puomille ja nyt löytyi jarrutkin ja hyvä 2on-2off.

A-este: Saijalla oli pallo minkä tiputti n. 3m päähän. Ekan kutsuin putken takaa ja taputin A:ta. Näytin käsimerkillä myös alastuloon koskemisen. Hyvä. Sitten olin putken tasolla ja lähetin siitä A:lle ja juoksin vieressä, hyvin koski.

17-19: Pituus suht lyhyenä. Puoli valssia välissä. Hyppy 18 ja siitä työntö putkeen. Ekassa en uskaltanut juosta alle ja ehti tulla jo väärää putken päätä kohti. Myöhemmätkään ei ollut mitään erityisen hyviä, putkeen lähetyksessä piti paljon kontaktia muhun ja oli väärässä laukassakin.

19-22: ekassa tein persjätön 21-22 väliin. Kontakti vasemman käden kautta kun tuli putkesta ja sitten ohjaus käden vaihto. Juoksin vaan liian lähelle seuraavaa hyppyä ja rima tuli, kun tein äkki jarrutuksen siivekkeen eteen (eli aika epäreilusti ohjattu). Sitten sama valssin kanssa, valssi käänsi vähän paremmin koiraa hypylle. Piirrokseen nähden koira tuli aika viistosti hypylle. Nova ehti kerran miettiä hypyn ohi juoksemistakin. Jollakin kerralla 20-25.

Rimat oli 50-55cm. Odottelu ennen vuoroa meni paremmin. Käy siihen makuuta, namista luopumista, seurausta ja katsekontaktia. Novan hektisenä odotteluna silti oli tossakin jo hiki. :D Ennen vuoroa leikittiin lelulla ja sai peruuttaa sen kanssa. Lelun kanssa kerran ehti hypätä aidan yli, muuten pysyi oikealla puolen. Radalle mennessä piti taas sanoa miten käyttäydytään kun meinasi hulluna kiskoa hihnassa mua perässä, yksi valittu sana ja seurasi nätisti kentän toiselle puolen. Radan jälkeen jäin katsomaan seuraavaa ja vähän itkeskeltiin sitä ettei päässyt tekemään. Vaikka kieli meinasi jo tipahtaa ja lopettiin vähän ennen meidän 17min aikaakin, kun alkoi näyttää läkähtyneeltä.

KUVAT Punainen auringonnousu to aamuna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!