Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

14.12.2017

Kisatreenit

Torstaina osallistuttiin Novan kanssa päivällä järjestettyihin kisaharkkoihin Agimestassa. Halusin tehdä helpon treenin ja mahdollisimman onnistuneen.

Alo-paikkis: kehääntulo ok ja kehätarkki. Katsoi liikkuria aika paljon. Meni vinoon maahan, kuten ongelmana. Makasi alkuun nätisti, sitten nuuski maata. Kävelin lähemmäs ja lopetti. Lopun oli nätisti. Sivulla katsoi taas liikkuria, odotin että katsoi mua tai tein pikku äänen. Hyvin sivulle. Otin vielä lopuksi yhden maahanmenon, missä olin vähän kauempana ja edessä, nyt hyvä ja suora.

Annoin lelun Annelle, joka vei lelun ruutuun. Nova näki lelun antamisen, mutta oltiin tolpan takana ja sitten mentiin suoraan toiseen suuntaan kehään. Pidempi siirtymä, joka hyvä.

Luoksetulo: Tämä kohti ruutua ja lelua, mutta sen 10m sivussa. Nätisti juoksi luokse, vaikka ehdin hetken miettiä jos keksiikin juosta sinne.

Hyppy: Tämä tehtiin kohti ruutua noin 15m päässä ja samalla linjalla. Virittelin hypyn. Kutsuin luokse ja Nova juoksi 2m mun ohi, kunnes kääntyi ilman käskyä (?) ja Nova kääntyi ja oli juoksemassa taas täysiä hypylle. Käsky ja tuli sivulle. :D Lisää tällaista kohti häiriötä! Osalla koirista myös hyppy ruutumatkan sivussa häiritsi. Varsinkin jos se tehtiin ensin.

Ruutu: tämä noin 15m matkalta. Vain ruutuun juoksu lelulle. Eli leikkimistä hetki tai kunniakierros ja vähän taistelua. Siitä sitten jatkamaan vähän siirtymän kautta.

Video, kiitos Annelle! Tästä puuttuu toi hyppy, kun ei ehtinyt videon tekoon.

Seuraus: vähän siirtymää tähän. Oli oikein kivan tuntusta ja tiivistä. Oikeaan käännös, juoksua, täyskäännös ruudun vieressä, hidasta, käyntiä ja siitä hihkaisin jes ja pyörähdin suullisten kehujen kera. Halusin yllättää erilaisella lopetuksella.

Kaukot: Hyvin maahan? Istumaan nousussa ehkä meinasi toinen takajalka liikkua. Maahan ok. Sivulle hyvä.

Liikkeestä maahanmeno: Seuraus hyvä. Maahanmeno myös ok, saatoin itse ehkä vähän hidastaa? Sivulle ok.

Kapulanpitoa ei tehty, unohdin sen listata.

Tässä riittää töitä nyt hioa avoa kuntoon ja yksittäisiä juttuja sekä lisää eri häiriöitä liikkeisiin.

- maahanmenot liikkumatta
- kaukojen maasta istu kauempaa
- hyppy kohti ruutua, hyppy häiriönä
- lelu(t) kentällä tai ruudussa
- paikka makuu, ilman nuuskimista

avoon
- ruutu ilman apuja, stoppi, maahan ja kestoa
- istu ja seiso jäävät
- merkin kierto ja häiriöt
- paikka istuminen
- nouto sivulletuonti, heitot ja kokonaisuus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!