Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

19.12.2017

Nova fyssarilla

Nova kävi tänään tiistaina toista kertaa fyssarilla, Tapiolassa Petralla. 
Viime kerralla käytiin toisessa paikkaa, joten hyvä nähdä tuleeko samat asiat ilmi vai jotain muutakin. Niskassa ja selässä oli jumia. Novalla on kärjistettynä kuin buldoggien leveät hartiat, bodatut jalkalihakset. Sitten taas rintalihakset jalkojen välissä ja niskassa pienet. Niitä tarvitsee hypyiltä laskeutumiseen agilityssa ja ettei niskan seutu tai etujalkojen välinen, lapojen (?) välinen alue mene niin tukkoon. Nova oli aika kivasti hoidettavana, jos ei laske sitä karvan määrää. Paristi halusi vilkaista mitä tehdään. Ja innoissaan oli jumppia tekemässä, kun niitä Petra näytti Novan kanssa. Jumppien kanssa pitää ahkeroitua nyt varsinkin talvella, milloin kivempi tehdä jotain kotona kuin ulkona kylmässä. Varasin tammikuulle suosituksesta Novalle ajan ja Gavallakin se mammaloman jälkeen tarpeen.

JUMPAT

1. jalkojen nostoja tai ristikkäisiä
2. työnnöt kyljistä molempiin suuntiin seisten sekä maaten tasapainotyynyllä kyynerpäät
3. kylkien taivutukset lenkin jälkeen, nenä lonkkiin

Rintalihaksia 
4. Takajalat korokkeella, etujalat tasapainotyynyllä tai puolipalloilla. Voi treenata myös etujalkoja puolipallolle.

5. kumarrus, temppuna tai yksi käsi houkuttelee ja toinen vatsan alla, ettei mene ihan maahan. Etutassut paikallaan.

6. Takajalat korokkeella ja takajalkojen nostot


Kuinka jumpat sujuikaan?
2. Novalle oli vaikea maata tasapainotyynyllä molemmilla kyynerpäillä, meinasi röhnöttää siinä päällä. Jo makuu siinä tuo haastetta, ehkä ryhtiä tulee treenien myötä ja lisähaastena työntää molemmilta puolin että korjaisi tasapainoa.
Seistessä kun työnsi oikeasta kyljestä niin siirtyi vähän. Toiseen suuntaan pysyi paikallaan. Kotona tätä näyttäessä pysyi paikallaan.

4. Kokeiltiin kotona demota (äitille) pahvilaatikokko korokkeena, mutta se oli ehkä 25x15cm ja eihän siinä meinattu pysyä vaikka asettelin jalat. Ei osaa hakeutua noin pienelle kohteelle. Ei nyt muistanut tyynyllekään takajalkojen laittoa.


TOKOa 
fyssarin pihassa ennen hoitoa. Sula hiekkatie ja odotteluaika hyväksi.
Liikkeestä seisominen: tehtiin nyt hihnassa käsimerkistä stoppia, näytin sen lähelle kuonoa ja pyörähdin eteen. Toin namikäden luovuttavaksi ja vasta nami, kun luopui. Kerran yritti istua ja kerran liikkui vastaan, kun peruutin vähän. Muuten yllättävän kivasti ideaa stopista! Paristi yllätin heittämällä namin seläntaakse.
Ke lenkillä myös parit seisomaan jäävät, apujen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!