Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

23.12.2017

Jumppatollerin video sekä 2on-2off temppu

Vapaapäivänä metsätokoa, jumppaa ja 2on-2offia. Vaatii aina päivän ilman "mitään tekemistä" että tulee näitäkin tehtyä. Ja kun toinen vaihtoehto on siivota ja pakata..

Aaton aattona räntäsateessa lenkki ja metsässä tokoa

TOKO
Novalle liikkeestä seisomista: käsimerkillä ja pyörähdin eteen. Hyvä ja pysyi paikallaan. Pienensin käsimerkkiä yhteen sormeen. Ilman käsimerkkiä ei sujunut. 
Kaukot: Novalle maahanmeno ok tokalla yrityksellä kun olin vähän edempänä sivulla. Istumaan nousut läheltä nopeita, n. 4m meni hitaammin. 

Gavalle 7-10m matkalta istumaan stoppia. Oli selkeästi miettinyt asiaa. Kerran myös maahan, joka tosi hyvä. 
Kaukot istu-seiso ei taas meinannut sujua, ehkä kolmas osalla kerroista. Takki oli päällä ja mulla keppipalkkana (taisteltavana 10cm pala). 

Sitten kaveri olikin ehtinyt jo kotiin ja Gava pääsi Mindy kaverin kanssa juoksemaan pihalle. Gava on ollut leikkisempi kaverien kanssa eikä ole nyt jäykistellyt ja isotellut alussa. Novakin juoksi vähän, mutta sitten pääsi hihnaan niin tytöt sai juosta. 


JUMPAT 

Gavalle 
 • makuulla namin perässä kurotuksia. Gava ryömi perässä, mutta kurotteli kyllä myös. Tässä voisi pitää myös hännästä kiinni, mutta Gava ei tykkää niin tehtiin ilman. 
 • Sivutaivutukset myös. 
 • Tasapainotyynyllä makaaminen etujalat siinä päällä, kurottelua eteen. Tämä oli Novan viime kerran läksy, enkä muistanut tätä tehdä Novan kanssa. :D 
 • Takajalat tasapainotyynylle. Gava sai välillä kaikki jalatkin sinne. Palkkasin yksittäisiä takajalkoja ja molempia. Selkeästi vaikeampi juttu. Halusi monesti tuoda kaikki jalat lähekkäin, silloin oli helpompi. 
 • Kokeiltiin tästä myös maahanmenoa, vaikea. Ja kurottelua eteen sen kahden kerran kun onnistui. 
 • Gavan vanha läksy maata tyynyn päällä niin, että kylki kaartuu. Rapsutuksia tästä. 
 • Gavalle Ruutin Back on track takki päälle, kun oli sen verran hyisevä lenkki. 


Novalle (video yllä)
 • maassa kurottelu namin perässä 4-10krt ja n. 3sek
 • sivutaivutukset n. 3-5krt puoli, kohti lonkkaa ja varpaita
 • takajalat korokkeella, etujalat tasapainotyynyllä: tässä etujalkojen laitto tyynylle. Punnerrukset/kumartamiset tavoitteena, alkuun riittää että saa tassut vain tyynylle. Rintalihas treeniä. 
 • Puolipalloilla etujalat ja takajalat korokkeella: Tämä oli ehkä helpompaa. Hyvin hoksasi palloille tassujen laiton. Tässä seisoi ehkä selkä vähemmän mutkalla. Kokeilin onko eroa missä kohtaa pallot on, en tiedä..  
Novalle 2on-2off naksuttelu: 
Ensin isommalla korilla ja sitten edettiin pienempään puuarkkuun joka täynnä kynsilakkoja. :D Muistin ottaa naksuttimen. Ja jossakin kohtaa pitää naksutin käden näkyvillä ja namikäsi piilossa. Että olisi naksaus ja sitten nami. Välillä vaadin luopumaan namista, että tulisi kestoa ja keskittymistä. 

Isolla kohteella hoksasi nopeammin. Koria piti pitää kädellä, kun on kiikkerä. 
Pienellä laatikolla palkkasin alkuun: laatikon luokse hakeutuminen, kosketus, takajalan kosketus, takajalan nosto päälle, kestoa takajalalla laatikon päällä ja jackpot molemmista tassuista. Jotka eksyi kahdesti laatikon päälle. 
Novalle tekee tosi hyvää puhtaasti naksutella, kun se häslää muuten vaan namin perässä eikä ajattele niin paljoa. Kropan hallinta tarvitsee vielä paljon näitäkin treenejä! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!