Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

17.12.2017

Etujalka kaukot videolla

Kotona Gava presents: Kaukokäskyt etujalat paikallaan 8 tapaa


1. Käsiavuin, kuten videoltakin näkyy ei oikein koskaan edistytty tällä tavalla.
2. Jalka kynnyksenä etutassujen edessä, tämä toimi. Videolla liikkuu vähän parissa siirrossa.
3. Namit tassujen päällä, tähän yksi kouluttaja otti käskyä "tassut" ja koira sai syödä namit. Sitten myös vaihtoja, meillä ei toimi. Koiran pitää tietää myös mitä tekee.
4. Pyyhe tassujen alla/koroke: tällä saatiin kasvatettua etäisyyttä. Kaikki paitsi eka kokeilu oli priimaa.
5. Rima tassujen edessä, tässä täytyy koiran osata myös jo oikeita liikeratoja. Koira ei saa astua riman yli tai se ei saisi liikkua. Tai riippuen mikä on kriteeri. Gava liikutti 2cm toista tassua istumasta maahan, kelpuutin sen. Kauempaa tällä tavalla näkee ainakin liikkuuko. Lahjapaperirulla ajoi asiansa. :D
6. Nami etupalkkana: koiran edessä jos pystyy luopua. Nämä toimi meille nyt tosi hyvin. Sai hyvin ajatusta pysymiseen, muttei mennyt lukkoonkaan.
7. Puolipalloilla tassut: tämä toi Gavan mieleen tempun pyörimisestä tasapainotyynyillä. Ja meinasi seisoa yhdellä pallolla. Istu-seiso vaihdot onnistui mutta vähän vaikea kun sen verran korkeampi. Jumppana etutassujen tiedostamiseen taas hyvä.
8. Kengissä tassut: tähän toimi samat istu-seiso vaihdot. Tassujen saaminen kenkiin oli taas vaikeampi. Vaatisi aikaa naksutella jalat sinne niin pujotin ne vaan sivulletulon jälkeen sinne. Gava ei tykkää tällaisesta koskemisesta. Ei ole meille, mutta oon nähnyt joidenkin tekevän näitä.
9. Ei ole videolla, mutta tuli mieleen ulkona kynnyksen reunalla tai portaalla treenaus.

Tässä nyt mitä äkkiseltään tuli mieleen ja jokaisen koiran kanssa pitää keksiä, mitkä käy omalle koiralle. Gava ei ole liian ahne noiden namien kanssa, ei tykkää että siihen kosketaan.
- Gava kaukot 11kk
- 1v kynnyskaukoja 2015, toinen 15kk
-17kk pyyheapuna
- ennen voittajaa kaikkia siirtoja, tilanne katsaus
- m-s-m vaihtoja 2016


Etujalka kaukoihin liittyen keskusteltu asia on myös, kuinka aloittaa liikkeen. Meneekö koira sivulta ja taakse maahan. Vai tavallisesti maahan takajalkojen pysyessä paikallaan. Ainakin osa tuomareista sanonut, että liike alkaisi vasta, kun koira on maassa eli ei tarvitsisi. Osa haluisi nähdä jo alussa jätön samalla tavoin.
Itse valitsin sen mukaan mikä on koiralle reiluin, kokeiltiin kyllä molempia mutta Gavalle selkein oli että kaikki sivulta maahanmenot tehdään yhdellä tekniikalla. Näin ei paikkiksessa tai muualla tapahdu erotteluvirhettä. Näin saatiin myös yksi kysymysmerkin mahdollisuus pois.

Opetin alunperin tällä tekniikalla, koska halusin harjoitella eri tapaa (kaksi tai kolme muuta koulutettu takajalat paikallaan). Molemmissa on puolensa.


Gavan kanssa tokoiltiin myös lenkillä, kun löytyi hiekkatiepätkä (aurattu hiekkaan asti).

Istumaan stoppi: pysähtyi ensin seisomaan ja siitä istumaan, joskus vasta toisella käskyllä. Tätä niin, että jätin odottamaan ja kutsuin n. 7-10m päähän, käsimerkki ja istu-käsky. Tai sitten niin, että vapautin juoksemaan eteen (Ruuti kyttäämään) ja siitä luokse. En kelpuuttanut kaikkia.

Kaukot: istu- seiso, osassa liikkui osassa ei. Näitä useampi ensin eri matkalla. Istu-seiso-maahan: nämä hyviä, jos seisomaan nousu sujui.

Ruutille siteen vaihto vähän poikamaisempaan

Niin ihana, kun pentujen omistajat lähettelee aktiivisesti kuvia pennuista :)
Supersöpöt Disco & Kero, kuva Päivi Kokko, video tasapainotyynyllä
Pandan eli Mizzin perhe: Quin, Bobi ja Nemo, kuva Kirsi Korhonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!