Siirry pääsisältöön

Tavoitteet 2018 ja kuinka vuosi meni

TAVOITTEET 2017

Sinisellä toteutuneet tavoitteet. Varmaan ekaa kertaa menee näin metsään omat arviot. Toki näistä puuttui vähän extempore mukaan tullut oma Valokuvaajan tutkinto Helsinki Design Schoolista, joka oli helmi-joulukuussa. Käytin aikaa paljon enemmän pelkkään kuvaamiseen. Ja toisekseen työt söi treeni-iltoja, ettei välillä jäänyt aikaa kuin agilitylle, nyt siihenkin tullut muutoksia. Ja vuosi meni ehkä niinkin ettei kisaaminen kovasti motivoinut, en jaksanut käyttää aikaa niihin ilmoittautumiseen tai sitten ei ollut sopiva treenitilanne. 

Agilityssa 
Gava: nousu 3-luokkaan, ehkäpä noll(i)a myös sieltä.
-> Bongasin alkuvuodesta mahdollisuuden päästä valmennuksiin, mistä oli meille paljon apua. Tykkäsin niin sen tuloksesta, ettei ollut kiire edes kisaamaan. Kun kesällä alkoi olla kisavalmis, tuli pentusuunnitelmat. Alkuvuodesta korkattiin 2lk tammikuussa kolmet kisat 4x5vp ja touko-kesäkuussa 10vp ja hyllyjä. 

Nova: harjoitellaan möllivalmiiksi tai kisojen korkkaus loppuvuodesta? 
-> Novalle supermölleistä seuran mestaruus, esteet ei ollut vielä valmiita sen pidemmälle. 

Tokossa 
Gava: voittajasta 1-tulos. Mahdollisesti koulari? Evl:ää kuntoon, mahdollisesti korkkaus?
-> VOI1 haettiin 6.1 sitten laji unohtuikin vähän. Alettiin edistämään evl:ää. 
Nova: möllikisat ja virallisten korkkaus eli alo. 
-> Ohjaajaksi vaihtuikin minä. Tein kisatreenit yksinään ja sitten treenikavereiden kanssa. Ehdittiin kisata kaksi ALO:n kisaa 30.9 ja 26.11, en halunnut myöskään kisata niin tiheästi sekä välissä tuli Gavan pennut. Ykköset, kp:n kera 188,5p ja 200p. 

Haku, Gava: ilmaisun siirto metsään, esineitä, tottiksen esteitä yms.. Ehkä kohti kisavalmiutta tai vuoden lopussa käydään kokeilemassa? 
-> Ei riittänyt aika, ehkä kahdet treenit..
Jälki, Gava: jokuset treenit ja hyvä keppimotivaatio. 
-> Tuurilla ehkä kerran, jos sitäkään..

Paimennus, Gava: kisojen korkkaus, tavoitteena ppr1. 
-> Ehdittiin ehkä 3 paimennuskertaa tehdä. Vikat treenit oli jo siistit! Ei ollut aikaa ja syksylle tuli pentuprojekti. 

Rally-toko: Ruuti mahdollisesti käy voittajassa, 1-3 hyväksyttyä rataa? Gavalle avo ja oikean puolen seuraus.. Jos saadaan kaivettua rallymotivaatio esille..
-> Ruutille voittajan hyväksytty toukokuussa ja toiset kisat mä möhlin. Ruuti jää ansaitulle eläkkeelle, ei ole aikaa treenata ja noiden nuorien kanssa jo riittävästi hommaa. 
Gava haki avosta 2x hyväksytty, muistin näköjään ihan väärin että olisi ollut kolme eli vielä yhtä vaille. Gavan voittajaa ei harjoteltu, mitä tasapainotyynyllä oikealle sivulle hakeutuminen ja lenkillä imutusta. 

Novalle myös jotkut näyttelyt ja taippareihin meno. 
-> Nova kävi kerran tollerierkkarissa äitin suostuttelemana. Esitin sen siellä. EH. Novan toinen hienoista saavutuksista oli taippareiden läpäiseminen, se on meidän koirille uusi saavutus. 

Gavalla tosin erilainen vuosi, jos sille tulee pentuja kennel Mithrandir- kautta, mistä on sijoituksessa. :)
-> Pentuja tuli, kun suunnitelmia vähän aikaistettiin tai olihan Gava jo 3,5v. Kaksi ihanaa pentua, joihin pitää mielellään yhteyttä. Gava nautti pennuistaan täysin rinnoin loppuunasti. 

Ruutille 9,5v loppuvuodesta tassuvamma ja lonkat kuvattiin samalla nivelrikkoa siellä ja etujalkojen varpaissa. Rasmus jakseli hyvin 14v ikäisekseen. 




TAVOITTEET VUODELLE 2018

Isoin tavoite olisi keskittyä pk-puoleen ja paimennukseen, muita lajeja niiden puitteissa. Katsotaan mihin aika ja rahkeet riittää. :) 

Agility: 
Gava jatkaa 3-luokkaan nousun tavoittelua. Gavan kanssa tavoitteena löytää punainen lanka, kehittyä teknisesti ja saada itselle henkisesti nollien tekoa helpommaksi. 
Nova korkkaa kisauransa, eka nolla tai nousu 2lk. 

Toko
Gava: evl korkkaus, ykkönen tai useampi?
Nova: alosta koulari ja avon korkkaus. Voi/evl liikkeitä myös alustavasti?

Haku, Gava: Gavalla tavoite korkata kisat, joten vaatii paljon treeniä, tottista ja esineitä myös. Aikaa otetaan tähän muista lajeista. 

Paimennus, Gava: koitetaan päästä kesäkaudella paimentamaan säännöllisesti ja syksyllä kisoihin? Ppr1. 

Rally-toko: 
Gava: Vika avon hyväksytty. Opetella oikean puolen seuraus ja voittajaan. 
Nova: alokas ja avoin, jos löytyy koepaikkoja. 

Näyttelyt:
Novalle ainakin joku käyttöluokassa. 
Gavalle jos löytyy sopiva tuomari..

Nome ja mejä: 
Äiti ja Nova jatkaa treenejä, tavoitteena alokasluokka ainakin joskus tulevaisuudessa. Ainakin katsomaan kisoja. Tekevät myös mejää välillä, kisojen korkkaus jos mahtuu kokeisiin?

Luonnetesti ja bh: Novalle luonnetestiä tai/ja bh-koe?

Ruutille toivotaan terveyttä ja toivottavasti Rasmus pysyy myös vielä pirteänä! Kaikille terveyttä ja nuorison kanssa yritetään jumppailla myös ahkerasi ja harjoitella kropan hallintaa. 



Kommentit

  1. Onnittelut toteutuneista tavoitteista ja tsemppiä uusien saavuttamiseen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Saa nähdä tuliko taas haalittua liikaa kaikkea, mutta sen näkee sitten. :D

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...