Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

3.12.2017

Nopea hallitoko ja poika lähti maailmalle

Sunnuntaina käytiin Novan kanssa tokoilemassa agimestassa. Tolleri seurassa paikalla oli Heidi & Caro sekä Liisa &Miitti&Lyyli muuta vapaatreeniporukkaa ausseista amstaffeihin.

Nova odottamaan agilitypöydälle ja kävin laittamassa ruudun kasaan ja sinne lelun.

Kisatreeni

  • Kehääntulo: parit sivulletulot ja mini seurauspätkät. Sitten kehään. Ok siirtymä. Olisi halunnut katsoa liikkurin maahan osoittelua. 
  • Seuraus: Virittely katsomaan. Sitten mentiin kentän laitaa, käännös oikeaan (2-3m seinästä/putkesta) ja sitten pysähdyin parin metrin päästä. Seuraus oli väljempää kuin haluaisin ja Nova otti häiriötä joko seinästä tai/sekä nurkassa olevasta Carosta (käveltiin sitä kohti). Käännöksessä Nova jäi hetkeksi jälkeen ja sitten otti mut kiinni. Kehuin silti ja innostin. 
  • Siirtymä: noin 10m siirtymä ja otettiin taas liikkeen aloitus. 
  • Hyvä kontakti ja palkkasin siihen. 

Ruutu: noin 10-15m. Virittelin seisaallaan pannasta pitäen ruutuun. Sitten piti tulla vielä sivulle ja kun katsoi ruutuun vapautin. Löysi lelun hyvin vaikka pienempi kehun pallo. Ei olla kuitenkaan tehty ruutua niin ettei ole nähnyt sinne lelun vientiä/näyttöä.

Kehääntulo: oli ok.
Seuraus: tässä ekassa otin nurkan namin kanssa, mistä piti luopua ja seurata tiiviisti. Vähän hinkattiin, että meni nätisti.
Seuraus 2: Nyt liikkurin kanssa. Vähän väljempi, mutta parempi kuitenkin kuin eka. Taas käännökseen asti. Pysähdyin heti käännöksen jälkeen. Sitten menin vielä päin seinää, käännös ja sitten parin askeleen jälkeen taas pysähdys.
Seuraus varmaan vaatii taas muistuttelua kriteerien kanssa. Sitä pohkeenväistöä ja luopumista. Ja myös seurausta ihan ekana liikkeenä. Siirtymän kulki kuitenkin välillä tiiviimminkin. Vauhdilla myös merkitystä, kun kävelen hitaasti Nova tiivistää.. Novalle voisi tehdä myös koirahäiriötä seuraukseen esim just odottava koira matkan varrella.. Kehänkin laidalla voi olla porukkaa. Päin seinää menoa tms.

Novan treenissä kesti taas alle 10min. Ei se määrä vaan laatu. Mulle on tärkeä, että koira jaksaa tehdä täysillä. Saa onnistumiset muttei hinkata tuntia tuhatta asiaa.. Samalla treenistä tulee parasta ikinä. Eikä treenata ihan piippuun mihin koira jaksaa tehdä. Ja mä en treenin kesken yleensä höpöttele ellen halua sitten mielipiteitä tai treenata sellaisella porukalla missä annetaankin kommentteja, silloin koira makaa, leikkii tms. Ja eri asia tietty sitten evl-kokonaisuudet tai jos on paljon puhetta väleissä.


GAVAN PENTUJEN KUULUMISIA

kuva: Maria Kallio
Marian laittama kuva Gavasta ja Pandasta. Gava äiti oli puhdistanut pojan, joka oli käynyt kaupungilla! ja oli leikkituokiokin. Gavan mielestä omat vauvat on myös parasta ikinä, korvat siihen malliin hörössä. Laatuaikaa koipeliinien kesken.

Disco lähti tänään (su) omaan kotiinsa!
kuva: Päivi Kokko
Disco lähetti näin ihania terveisiä. Muutti tänään Päiville Helsinkiin. Kävivät jo hallilla piipahtamasa ja isoveli lapinkoira Kero oli esimerkkinä. :) Trikkipojista tulee varmaan hyvät kaverit. Oman repun päällä otettiin päiväunet ja tutussa häkissä. Discon nimi on vielä pohdinnassa, että muuttuuko vai ei.

Panda lähtee keskiviikkona omaan kotiin ja silloin haen myös Gavan kotia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!