Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

18.12.2017

Tattis tokoa ja tötsiä

Maanantaina mentiin Sanna ja Poppi kelpien kanssa tokoilemaan Tattarin hallille. Mulla oli mukana G & N. Sitä ennen Emmin ja bc tyttöjen kanssa Lammassaaressa lähes 2h hurahti äkkiä.

Gava oli ekaa kertaa sillä hallilla. Nova on käynyt siellä kahdesti viime talvena pomminvarmat lähdöt kurssilla eli agilityssa leikkimässä.

Gava evl-paikkis: seuruutin kehään, kerran pysähdyin ja Gava korjasi ilman käskyä, lopun seurasi hyvin. Ensin paikka istuminen minkä aika arvioitiin päässä (toki sitä 2min hyvä myös tehdä). Istui hyvin. Palkkasin. Maahan ripeästi, meni toisena maahan. Ekana luokse ja tuli hyvin eteen. Siitä sivulle ok. Taukoon nähden tosi hyvä!

Gava, kierto-ohjattu: kiertotötsä oli ehkä 5-10m päässä kahdesta agilityputkesta jotka aika symmetrisesti molemmin puolin. Puinen aita taustalla ja putkipainoja. Punainen lainamerkki isona tötsänä. Virittelin kiertoon. Kapuloiden vienti ja hypyt. Ajatteli hakea kapulan, stoppasin ja käsimerkin kanssa lähti kiertoon. Seisomaan stoppi ja loppu hyvä. Vasen kapula ja avo hyppy, hyvin haki sille ilman käskyä. Vauhtikin toki ei niin kova. Palkkasin vauhdista. Gavasta näki, että muisti kuitenkin heti kierron stopissa, että viime viikolla haettiin siitä kapula. Nyt katsoi heti stopin jälkeen molempien kapuloiden sijainnit, kuten bongailee ohjatussakin.
Seuraavilla kerroilla Gava oli kiinni kapuloissa ja ei meinannut usko riittää lähteä merkille. Hetsasin ja virittelin kunnolla. Menin sitten kapuloiden väliin lähettämään kiertoon, kerran karkasi siitä hypylle, muuten kiersi hyvin. Sitten sellainen, missä liikkuri vei kapulat ja kävi näyttämässä kiertotötsän. Ja sellainen missä tötsä oli kapuloiden lähellä, se oli ehkä helpoin. Hypytin Gavaa ennen, että rentoutuisi. Otti vähän itseensä epäonnistumisista, ei tykännyt että stoppasin sen väärälle kapulalle.

Gavan vire oli ehkä matalempi tuolla uudessa paikkaa, edellispäivänä oltiin myös tehty kaukoja ja varmaan väsynyt jo lenkistä. Viime viikolla mammatauon jälkeiset Jessican tokot taas tehtiin täydellä innolla. Ja vaikka tuli korjaus tsemppasi silloin hyvin.

Gava, ohjattu: ensin merkki lelulle. Sitten kapuloiden vienti ja merkille. Vähän hidas merkki ja stoppasi käskystä ja jäi vinoon merkin viereen. Haki siitä hyvin kapulan (oikea). Toki tuli otettua niistä helpompi, mitä päin oli vino. Palkkasin vauhtinoutona (eli ei tullut noudon palautuksia otettua eteen). Vielä merkki näytettynä ja hetsattuna. Parempi mutta ei osaa hakeutua sinne taakse. Naksuteltavaa koti puuhana. Merkkiä on lähinnä tehty vasta lelulle tai näyttäen. Tai pyöräyttäen namilla taakse.


Nova kehäänmeno: hyödynsin uuden hallin. Tehtiin odotusalueella vähän katsekontaktia namikädestä luopuen ja seurauspätkää. Palkkasin muutamat ja vaadin että keskittyy. Sitten hetki makoilua. Pyysin Sannaa liikkuroimaan tai kutsumaan meidän kehään kiertoon matalan merkin, perusmerkin ja kapulan lähelle. Nova sivulle ja hetken päästä siirtymä kehään. Seurasi kivasti. Liikkurin lähellä varmaan yksi lisäkäsky, kun väistettiin kapulaa yms maassa ja siirryttiin kohtaan mitä maassa osoitettiin. Perusasento ja palkkasin katsekontaktista lelulla. Hyvä treeni, siirryttiin ihan uudelle alueelle ja kuitenkin suht vieraaseen halliin ja sai palkattua siirtymän. :) Nova muuten vapaana, aina se ei ole ollut ekassa kuten kisoissakin pitää tulla hihnassa.

Novalle punaista isoa tötsää: ensin 10m ja juoksi väljällä kaarella, kai samalla bongaillen muitakin kohteita. Toisen kerran lähempää ja nyt tiivis. Tehtiin liikkuroituna toisesta suunnasta ja varasti monesti "käsky" sanasta. On tehty tätä niin paljon vasta tarjoamisen kautta. Palkkasin vauhdista kaikki merkit eli unohtui ottaa sivullekin ja opettaa samalla, että liike päättyy niin. Ehdin kieltää varastamisista useamman kerran, kunnes pysyi ja jollakin kertaa ehti tötsällekin asti. Sitten kun lähti luvalla juoksikin 20m lähelle matalaa merkkiä, missä myös kapula. Otti kapulan ja toi sen riemuissaan löydöstä. :D Tehtiin sitten eri kulmassa että sai taas lukittua kiertoon. Vielä helpommasta suuntaa liikkurointi niin että pidin kiinni ettei päässyt varastamaan.

Nova, nouto: Ensin sivulla nopea pito. En antanut kapulaa aluksi, kun yritti sitä hamuilla. Vasta kun malttoi odottaa käskyä ottaa kapula. Sitten astuin siitä kohdasta vähän sivuun, annoin kapulan ja sai korjata asennon. Sitten edestä annoin kapulan suuhun ja sai tuoda sen sivulle. Käytin näissä ehkä sivullekäskyä? Kapula maahan metri koiran eteen ja itse n. 2m päässä. Hyvin toi siitäkin. Vikassa oli koiran edessä taas kapula ja itse noin 7m. Nappasi kapulan ja toi hienosti sivulle. Suoraankin, suurimmassa osassa suora sivulla ihan osassa sai vähän korjata asentoa.

Treenaa: 

Gava:
- ison merkin kierto (laina tötsät! punainen nurtsilla)
- stopit: istu & maahan
- nouto+hyppy
- perusmerkin paikka (ohjattu)
- kaukot kohti 15m

Nova:
- merkin kierto liikkuroituna (pannasta pitäen?)
- noudon palautus kohta ketjutettavissa?
- ruudun paikka
- jäävät istu ja seiso

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!