Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

16.12.2017

Kinkkistä kolmosten kohtaa ja Ruutin kuulumisia

Perjantaina Saijan treeneissä Novan kanssa oli taas rata jota oli vaikea saada päähän tai ehkä sen takia, kun ei osannut piirroksesta valita ohjauksia. Olin myös niin väsynyt ja teki mieli jättää treenit väliin, vikana mentiin ehti vähän koota ajatuksia ja näki noita kinkkisiä kohtia. Mulla muihin verrattuna vähän helpompaa Novan kanssa, kun ei ole nopea bc mikä tekisi niin helposti omia valintojaan. Muille esim turvalliset innari välit oli 7 ja 11 sekä 8 ja 10 väleissä eli yksi ponnistus maksilla.

Rengas: tämä on eri näköinen kuin kentällä ja ihan liian vähän ehditty muistutella. Ehkä puolet kehikosta ja puolet oikein. Tätä tuli testattua noista radan kaikista kolmesta suunnasta. Sujui vaan kutsuna, missä olinkin oikeassa suuntaa. Se että lähetin tai juoksin vieressä ei sujunut, tuli mun puolelta. Gavalle idea tuli selväksi muutamissa tarjoamisissa, Novan ongelma on se jos se ei riittävästi hae itse esteelle vaan valuu mun lähelle.. Ärsyttävää, että on koira joka ei voi osata yksinkertaista estettä.

1-5: 3 hypyn rima tuli alas. Varmistelin rengasta ja ehkä myöhässä lähetys. Renkaalle huono lähetys ja tuli kehikosta, lähestyi myös viistosti. Tokalla otin vain 3-5 vähän puolivalssia 4 hypyltä ja suorassa linjassa lähetys renkaalle.

6-7: Tein valssin hypyn toiselle puolelle ja ehkä yritin pienesti ottaa sitä niistokädellä. Myöhässä tai lopetin liian aikaisin niin Nova tuli hyppyjen välistä mun puolelle estettä. Sitten niin, että otin askeleen kohti koiraa vähän siivekkeen yli, kun tulee putkesta. Mutta piti odotella että lukitsee hypyn ja en päässyt esteeltä yhtään karkuun. Toinen noukkia selkeämmin niistolla, jos lähdin ajoissa rima tuli kun lähestyi estettä ihan liian viistosti. Sitten sellainen missä jarrutin ennen hyppyä, että joutui koota. Hyppäsi tasajalka pompun, mutta jarrutti. Noita täytyy tehdä lisää ja opettaa tollaisille hypyille sekä sitä niistoa. Ja lukitus + oma liike voi jatkaa matkaa.

6-9: jollakin kerralla tämä onnistui rimatiputuksella hypyltä 7. Hypyllä 8 käännöstä. Sitten sylkkärillä tai leikkauksella hypylle 9. Sujui yllättävän hyvin. Tässä suurin haaste oli myös, että itse piti pystyä pitää katse koirassa, nopealla koiralla vilkaisu pois koirasta valssin jälkeen näytti persjätöltä innari hypylle. Oikein opettava kohta siis vaikka vaikea. Otettiin tätä myös 7 hypyn takaakierron kautta.

9-11: Tässä mulla kokematon koira vaati liikeen kohti hyppyä valssissa. Nopeammat ei sitä vaatineet. Nova tuli ekalla välistä, kun en lukinnut 10 hypylle. Valssi siis 10 hypylle. Siitä kuljetus 11 hypylle. Tässä taas katsekoirassa/linjassa, koira laskeutui pitkäksi 10 hypyltä ja oli pidempi reitti kiertää hypylle 11.


9-12: tämä taisi onnistua kerran lähetys 9 hypylle (helpotettuna ollen hyppyjen puolella), valssi ja kuljetus 11 hypylle. Sitten sylkkärillä hyppy 12. Ekassa taisin myöhässä leikata puolen, tokalla onnistui. Tässä estehakuiselle koiralle haasteena putki 6.

12-13: tässä kahdessa ekassa kääntyi puolivälillä katsomaan missä olin. Tokassa taisi onnistua kuitenkin jatkaa pujottelua. Sitten lopussa taas valssasin liian ajoissa, että ehti tulla väärin. Pelkäsin putkea, mutta Novalle se ei ollut häiriönä, ei ollut huomannut sitä. Ihan suoraan kepeille ja otin avuksi myös vastakkaisen käden tukemaan.

14-16 okseri: Putkeen, putkeen ja okserille. Ei ollut palkkausta edessä niin onnistui vaan putki ja putki. Palkkaaja okserin taakse ja sujui kaikki kolme. Saijan meni vähän vaikeampaan linjaan ja Nova juoksi okserin ohi. Mun piti ohjata okserille, joka muutenkin melkein pois linjalta eli kutsua koiraa kun tulee putkesta. Niin hyvä.

19-22: tämä sujui, kun renkaan otti kutsuttuna. Ei liikkeessä. Käännöskäsky 20 hypyllä ja pyöritys ok. Unohdin vain jatkon.

25-29: ensin pelkät putket. Odotin että katsoo putkea, ensin bongasi kepit katseella. Juoksin leijeröiden kepit. Kun koira tuli putkesta lähetys putkeen. Auttoi se että oli mennyt aiemminkin samaan putkeen ja onnistui ekalla. Sitten putki, putki ja käännös hypyltä hypylle ja putkeen. Nova ehti jo bongata vähän putkea 6 mutta kääntyi kuitenkin.

Treenaa: 
- 6-7 hypylle hakeminen ja että pääsee lukittumaan ja itse liikkumaan pois
- 6-8: innari hyppy ansana
- koko pätkä 6-12
- rengas eri sijainneissa
- kepeille takaaleikkaus, etupalkka?

Ruuti sai uuden tassunsuojan, Brava- merkkisen. Oli pidempi vartinen, kaksi tarraremmiä ja pienemmät tarrakiinnitykset. Kuitenkin auki aika alas asti. Nahkavahvistettu pohja. Ruutilla ei olisi ollut aikaa olla paikallaan kuvissa. :D La tulee täyteen 3 päivää, jolloin siteen vaihto.
Ruutia ei näytä häiritsevän tossu ja jakselee hyvin. Lääkkeet menee helposti ruuan seassa. :D Ei onnu jalkaa.
*Lisäys* päivän käytöllä tossuun tullut oranssiin kankaaseen jo pieni reikä. Vaatii siis alle vielä ell:ltä saadun kumihanskan, kun side ei saa kastua.
*20.12 ompelin vanhasta kumitossusta pohjaan vahvikkeet, pohjat oli melkein puhki hiekalla ja asfaltilla osittain kävelystä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!