Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA FI MVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja BH Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

31.5.2024

Novan kastraatio

Ke 29.5.2024 oli aika varattuna Talliklinikalle

Novalla alkoi viime vuoden syksyllä eturauhasvaivat, joissa se oli suurentunut. Ja sai lääkityksen eturauhaseen, jonka piti vaikuttaa max 6kk. Hakeuduttiin lääkärille, koska Novalle tuli innostumisesta veritiputtelua. Alkoi viime marraskuussa ja lääke auttoi alkuun. 

Mutta sitten tiputtelua oli myös keväällä aina satunnaisesti. Monilla kastraatio oli ollut ainut apu eturauhas ongelmiin niin päädyttiin sitten siihen pitkän harkinnan jälkeen. Onneksi Novalle ehti yksi kiva pentue tulla Siipiveikoille. :) Välillä sitä kyseltiin niin paljon jalostukseen, että oli vaikea miettiä niitä kun ajatteli että max 3 pentuetta olisi paras. Näyttelyissä muotovalio oli suurin saavutus. Vaikka pienestä jäi kiinni veteraanivalioksi pääsykin (yhtä vaille), mutta terveys on tärkeämpi kuin valiotittelit. 

Viime talvi oli kyllä yhtä ryntäilyä tyttöpissojen perässä tolleripoikien kanssa, lumihangissa ne on vielä niin tyrkyllä. Tai ehkä lääke vähän aikaa hillitsi Novaa. 

Nyt parannellaan, Nova on äitin luona. 10-12pvä tötteröä, huuhtelua ja 3-4pvä kipulääkettä. Toisena päivänä Nova olisi kokoajan halunnut rapsutuksia tai tulla syliin. Sohville ja sänkyyn hyppääminen on myös kielletty, niille reitit on estetty. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!