Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

24.8.2013

Ei vielä juhlita, mutta sijoitus

AST:n kisoissa ja Janne Kartsunen oli harjoittelevana tuomarina Anne Saviojan silmän alla.

Eka rata oli vaikea ja näkyi tuloksissa vaikkakin osaanottajia oli tosi vähän. Lähtöön oli pakko jättää kauaksi ja sehän kertoo lähtörimaa. Sain käskettyä paristi istumaan, mutta eihän se siellä pysy. Ei auttanut kuten epiksissä pitää kättä ylhäällä. Rämäytti suoraan riman päälle. Hyppy ja puomin alle putkeen. Siitä A ja A:lta hyppy ja pimeä putkikulma. Kaksi hyppyä ja kepit. Rytmitin kepeille kun putki oli tyrkyllä ja jättäydyin taakse. Oikein sisälle jes! Puomilla pysähtyi hyvin, vekillä hypylle ja putkeen. U-putkesta, hyppy ja keinulle, grr rima alas. En ihan tiedostanut sitä tai osannut tehdä päätöksiä. Hidastin vähän riman kohdalla, ruuti oli jo keinulla ja koski sen ok, ei pysähtynyt siihen. En ollut radan jälkeen kuitenkaan ihan varma tuliko keinulta virhettä. Loppu suoran hypyt ok.

Ärsyttävät kaksi rimaa! Oisi pitänyt keskeyttää tokaan rimaan tai joskus lähtörimaan, mutta onneksi jatkoin kun sillä ja 10vp päästiin toiselle sijalle. Luokassa oli koiria 10 ja Ruutilla oli kolmosta nopeampi aika (samat virhepisteet). Etenemä oli jotain 3,7-3,9s eli ei mikään huimin.

Toinen rata: Nyt lähtö oli kiva, ois voinut tehdä vaikka lennosta. Menin hypyn kohdille kutsumaan ja kutsuin kävellessä. A:n kontakti oli vähän huono, muttei virhettä. Hyppy ja putkeen, puomille (jossa putkiansa). Puomin kontaktin edessä valssi, jarrutti hyvin. Muuri ja kepit, hyvin haki 90 asteen avokulman. Kaksi hyppyä ja valssilla putkeen. Tässä kuten aiemmassa hyppy-putki pyörityksessä kolautti rimaan muttei tippunut. Putkeen vähän suhahdusta ja hyppy putkeen, hetkeksi unohdin mihin sitten ja olisi pitänyt saada tiukemmalla kaarella seuraavalle hypylle. Vähän tuli isompi kaari ennen seuraavaa kahta hyppyä, moni koira varmaan juoksikin niin, mutta rima alas. Nyt huomasin sen ja lähettiin seuraten pois radalta. Kerrankin lopettaa opetukseen. Sitä voi taas harmitella ja jossitella, jos oisin saanut tiukasti putkesta niin ois voinu sujua helppo loppuosuus.

Periaatteessa Ruutin huolimattomuutta ja kun menee niin nuollen rimat. Ruutilla voi niin pienestä syyttää itseään. Rasmus varmaan nauraisi ihmisenä noille kohdille, että kyllä mä olisin mennyt vaikka silmät kiinni. ;D Noi molemmat rimat oli vielä suoralla. Pitää alkaa treeneissä vaatia lähdössä enemmän ja treenata tosi kaukaa mukaan ottamisia. Pitäis ehkä eri käskyllä tehdä kanssa lähtöjä missä hiippailee, paitsi harvemmin se treeneissä siltikään riman päälle hyppää. Tuntuu niin kauheelta lopettaa ekaan rimaan, mutta niin se pitäis.. Ja kisajännityksessä on niin vaikee muistaa lähteä radalta kun rima tulee alas!
Voisin jossain treeneissä pyytää päästä lähtöön koiraa ennen omaa vuoroa eli edeltävän vuorolla ja ottaa vain lähdön ja oletuksena kun ei pysy niin koira hihnaan ja pois radalta. Mutta toisaalta mitä väliä sillä on kuin tuhlata monia kisoja siihen, että tulee se yksi pirun virhe, joka melkein aina on rima.

Tulee pohdittua aina kisojen jälkeen, että mitä Ruuti oppi näistä tai oppiko mitään. Kisatilanne pitäis aina hyödyntää niin. Onneksi tuli nyt riman opetus. Kisojen loputtua käytiin tekemässä tokan radan loppu ja se sujui hyvin. Korjasin vain keinun, että odotti lupaa lähteä.

Vanhempi Jukka Pätysen ottama kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!