Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

7.10.2016

Jalat maitohapoille

TO AGILITY GAVA & NOVA @ Niinun halli

Torstaina koulutin ekaa kertaa talvikauden treenejä Niinun tekniikkakentällä, tein radan mitä itsekin halusin treenata jälkeisellä omatoimivuorolla. Olikin totuttelua syyskelien aksaamisen jälkeen "helletreeneihin" kun hallissa oli lämmin ja alussa oli spurttailua.

GAVAN TREENI - rataa

Radan alku hypylle 12 asti oli OMD- kouluttajien treenirataa ja loppu on mun keksimää. Hiekan teki tiukkaa tuolla hallissa ja oli 5m välejä paitsi takaakierrot. Hallissa oli myös 3 putkea niin jätin A:n alla olevan putken pois ja 25 hoitui menemällä viereiseen putkeen. Lopusta tuli kivan vauhdikas, mutta silti oli linjoja mitä ohjata tai valssin paikkaa.
Alussa oli putki ansana, mutta kukaan koirista ei sinne mennytkään. 

Alku sujui hyvin. Hypyllä 5 jäin ottamaan vastaan toiselle puolen pakkovalssimaisesti mutta en tehnyt paikallaan pyörimistä vaan vetävä käsi (oikea) vippasi koiran hypylle ja katsoin olan yli, että tulee mukaan. Kuten arvelin niin viereinen hyppy (15/21) oli hyvä ansa liikkeestä lenkittävälle, joten Gava meni aluksi myös metrin välillä olleen hypyn. Mun täytyi ajoissa kääntyä eikä liikkua yhtään väärän hypyn suuntaan ja taisin sanoa myös nimen. Välillä hätiköin lukituksen hypylle 5 ja ehdin lähteä juoksemaan ja tuli perään. Parempi tosin niin päin, että on liian ajoissa. Tässä oli kiire niin tuli treenattua itsenäiseksi ohjausta. :)

Seuraavaksi suoraputki 6 ja hyppy suoraan, jonka jälkeen käännös. Jos en ehtinyt tehdä työntöä edes putken suun vierestä hypylle niin meni takaakiertona, olin hypystä nähden sen vippauspuolella. 

Heti kun lähti oikein piti pinkoa ja putken toiseen päähän. Taas putken suun edessä melkein pysähtyä ja tehdä leikkaus tai sylkkärin tyyppinen hypylle 9.

Hypyn vasempaa kautta parempi linja nopeelle koiralle A:lle. Gava lenkittikin mun liikkuessa  ja tuli ylimääräisenä hypyn 23. Tätä hinkkasin tehden suoraputki 8 + 9 hyppy ja käännös. Täytyi hetki olla koiraan päin, kunnes riittävä käännös ja kun oikealla linjalla liikkua itsekin. Täytyy tosin treenata, että kääntyy ilmankin. Kun tuossa ei tullut mitään lähettävää ohjausta ansahypylle. A:n pysähdys oli nopea, juoksinhan ohi.

Takaakierto 11 oli hyvä. Mutta Gava karkasi seläntakaa A:lle. Ja mä olin juosta myös aan päälle, seuraavalla kerralla kun poimin koiraa. Paha tehdä rataa, kun on lähinnä nähnyt muiden tekevän sitä. :D Novankin kanssa melkein juoksin putkea päin. Gavalle suunniteltu putken 14 kohta sujui myös ongelmitta, tuli nätisti ohjaukseen. Tosin olin tarkempanakin ja katsoin koiraan sen tullessa putkesta (joka tärkein). 

Suorasta putkesta 16 kääntyi hyvin. Ekalla tuli alas rima 18. Sitten hypyltä 24 juoksi ekalla kertaa jonnekin muualle kuin putkeen. Tein tähän vastakäännöksen seuraavalla kerralla. Putkeen 25 lähti hyvin ja leijeröin A:n. Loppu hyvin. :)

Gavan toisella kierroksella palkkailin noita haltuuntulo kohtia. Tosi hyvä, että pääsi palkkaamaan meidän ongelmakohtia.
- pakkovalssi kohta: eli hypyn 5 kääntymisestä heitin lelun vaikka jatkoin matkaa (ohitti "ansahypyn"). Näitä parit toistot. Kaikki sujui.
- hyppy 9 kääntyminen: tästä heitin myös lelun ja koitin lähteä paremmin liikkeelle. Testasin myös valssin ennen aata, tehden ensin aika jyräten leikkauksen. Sujui myös.
- 16-20 sujui nyt vähän vedättäenkin ja rima 18 pysyi.
Hallissa oli paljon 5m välejä, joten kenttäkauteen verrattuna siinäkin mielessä hankalampi.
Tosi hyvä treeni vaikka itse sanonkin. Mun treeneistä poiketen tosi vauhdikas ja tuntui itsellä reisissä ja meinasin läkähtyä. :D lisäksi leijeröintiä, kiire tietyissä ohjauksissa. Radalla pitää olla ehkä kohtia mistä ajattelee ettei tuo tule onnistumaan. ;)

NOVAN TREENI - käännös, irtoaminen, putki

Novakin tuli mukaan ja teki kaksi lyhyttä settiä.

Kääntyminen: ensin hypyllä 1 oikeaan ja vasempaan kääntymistä. Muisti sen hyvin ja kääntyi hyvin. Jäin ehkä 2m hypystä käännöksen puolelle. Palkkasin täyskäännöksestä, vaikka olisin voinut heittää lelun viistoon että olisi tehnyt kokonaisen kierroksen. Näissä täytyy kasvattaa etäisyyttä hyppyyn ja lähetyskulmaa.

Hyppy 1, käännös ja suoraputki 2. Novahan pinkoi mun perässä (vähän vedätin) mustan putken ohi. Tehtiin pari yksittäin, sitten että olin rinnalla. Niin sujui, heitin lelun mikä ei ollut niin helppoa. Suora putki + hyppy, jätin lelun. Ekalla tuli hypyn ohi kun en ehtinyt rinnalle. Sujui jos olin rinnalla. Keskittyy hyvin silti leluun, ei ota häiriötä mun liikkeestä. Niin helpompaa paimenen jälkeen. Gavahan ekat kerrat murisi ja pinkoi täysiä jos juoksin kovaa rinnalla.

Mutkaputki 4 (kuvassa vähän loivempi kuin mitä oli) ja leikkaus: oli tähän mennessä tiukin mutka, mitä Nova tehnyt. Lisäksi pimeä tummansininen. Ensin tuli kesken pois eikä uskaltanut mennä. Heitin lelun molempiin päihin, minkä haki. Sitten kun juoksin putken mutkaan tai taputtelin putkea uskalsi läpi. Ekan ja tokan kierroksen lopulla saatiin parit takaaleikkaukset onnistumaan. Siinä piti odottaa ennen leikkausta että ehtii niin pitkälle ettei näe mua. Näitä pitää treenata. :)

Toisella kierroksella tehtiin myös hyppy 5 toiseen suuntaan + suoraputki 6 lelulle.
Tuli hyvin tehtyä kääntymistä, irtoamista ja teknisenä putken takaaleikkaus. Toki vaatii pimeitä jyrkässä kulmassa olevia mutkaputkiakin. Novaa ei häirinnyt toisen kentän häiriö ja heti oli mukana vaikka lennosta autosta hain vieraaseen halliin. :) 


PE PIHA AGILITYA 
2x2 kepit ja hyppytekniikka

Käveltiin töiden jälkeen porukoille katsomaan Novan 2x2 keppitreenien seuraavaa treenivaihetta. Äiti oli aloitellut kahta pariakin, mutta ne sujui vaan aika suorista kulmista. Tuli ilmi, ettei vaikeat kulmat oikein vielä suju. Täytyi ihan itse miettiä ensin miten kepit on suorina, että mitkä kaikki kulmat tarvii treeniä. Lähes täyskäännöksen koira tekee tiukimmillaan. Ja kulmia treenataan siihen asti, että vieressä menee palkkauslinja, joka on myöhemmin pujottelukepit. Kun mentiin siihen linjaan ettei näe enään oikeasta suunnasta keppiparin läpi niin meni helposti molempien keppien ohi ja tuli parin väärään suuntaan. 

Kaksi paria peräkkäin, minä oikealla puolella helpompi, mutta helpoista kulmista. Kun olin ei seurauspuolella meni välillä yhden ja unohti toisen parin. Näissä jos teki kulmaa juoksi vain kauimmaisen johon pystyi juosta suorassa linjassa. Eli palattiin yhteen pariin. 

Yhdellä parilla molemmat puolet alkoi takkuilla, kun pääsi siihen että täytyy kiertää vähän keppiä. Novan tilannevauhti myös oli kovempi. Susan Garretin laatima kuviokepeistä. Novalta sujuu nyt numeroitua katsoen 1-6. 
Toiseen kuvaan nähden sitten olisi "0, -1" sekä 7-9 ja vielä vähän lisää. Kellon ajoista klo 16 ei esim osaa. 

Gava sai tehdä myös takaaleikkauksella ja suoraan vaikeista kulmista. Hyvin noin hitaasta vauhdista ja sai lyhyen vauhdin. 

Hyppytekniikkaa Novalle 
  • 4kpl hyppyjä (enempää ei löytynyt) perussarja 6 jalkaan pyrittiin, mutta osa taisi olla 5,5 jalkaa. Korkeus oli n. 10cm ja vikassa hypyssä ei ollut matalampaa kuin 15cm. 
  • Perussarja (6 jalan välein): Tämä sujui kolmella toistolla kaikissa oikein. :) Oli miettinyt asiaa ja toki tuo määrä hyppyjä on helpompi kun vauhti ei kasva liikaa. 
  • Kasvava sarja (6, 7, 8, 9): Tämä sujui myös hyvin. Tähän 1-2 toistoa. VideoEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!