Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

4.3.2018

Helmikuun katsaus ja Nova Mintun treeneissä

Sain kirjattua helmikuuhun kalenteriin treenit

HELMIKUU
Agility 11-12 (sis. 3 kotitreeniä)
Tokoa 6
Koiratanssia 1-3, yksi koulutus, sitten kahdesti miettinyt musiikkia ja treenattiin temppuja useampi kerta, pyörähdyksiin käskyä 1-2, oikean puolen seuraus jäi ja muut positiot

Novan tokotreenit 
- ruutu 3 (ruudussa pysymistä) + kosketusalusta 1-3
- merkin kierto 4, edistystä
- kaukot 2-3
- liik maahan 1, reagoi liikkuriin
- seuraus 1, liikkuri ja ympäristö häiritsi

Gavan tokotreenit 
- kierto-ohjattu 4
- eteenmeno/ruutu 3 (edistystä)
- kaukot 3 + kotitreenit 1-3
- ohjattu 2, merkkiä 2 treeniä kotona
- tunnari 1 kotona ok

Novan agility
- puomi 2on-2off etupalkalla 3 (kahdessa kokeilu kokopuomi, vikassa ei)+ kotona 2
- Rengas ja etupalkka 2 (yritti kehikosta, seuraavalla korjasi), eri kulmat ok
- A:n juoksari 3 (kaikki treenit hyviä! jopa putkesta A:lle)
- kepeillä etupalkka 1, yritti oikoa
- kepeille etäisyyttä 2, tokassa 6-7m
- takaakierto 55cm rima
- käännöskäskyt 2
- in-in 2

Gavan agility
- saksalainen 1, sujui
- päällejuoksu 4
- kepit valssi 3, vikassa sujui ekalla
- kepit vauhdista 2, vauhtisuoralla (ohjurit 2) ja putkesta (ohjurit 2(
- lenkitysvalssi 2
- vauhtisuoralla käännös 3
- in-in 2AGILITY
Torstaina Novan kanssa tuurailtiin AST:n omien kouluttajien treeneissä ja ekaa kertaa Mintun koulutuksessa. Alku oli Anne Saviojan kuviota 3lk kisoista ja 9-11 oli taas Niinun/Teemun treeneistä toivomani pätkä.

Rengas + hyppy: kutsuttuna ja samaa aikaa lähtien. Tosi hyvä ja molemmat oikein! Sitten tehtiin 1-2: renkaan meni oikein muttei lukenut käännöstä hypylle. Treenattiin in-in käskyä sitä ennen erikseen niin, että kutsuin helposta linjasta tai lähempää rengasta. Ekan palkkasin, kun tuli hypyn toiselle puolen. Sitten jätin palkan alasmenoon ja sain tehtyä selkeän ohjauksen ja Nova hyppäsi esteen omatoimisesti. En varmaan sitten renkaan kanssa ohjannut niin hyvin, lähdin liian aikaisin liikkeelle tms?

2-8: renkaan eteen jättäen onnistui in-in hypylle 2. Menin valmiiksi kutsumaan. 4 hypylle käännöskäskyllä sik-sik ja lähti sinne kauempaa. Halusin harjoitella poispäinkääntöä/sylkkäriä hypylle 5. Ekassa Nova ehti kääntyä mua kohti. Sitten tein liian nopeasti ohjauksen (poispäinkääntö) ja Nova kävi kouluttajan jaloissa joka seisoi renkaan ja hypyn välillä. Sitten teinköhän lähemmäs sylkkäriä tai ainakin rauhallisemmin koiran käännön ja sujui. Siitä sitten poispäinkääntömaisesti hypyn 7 leikkaus. Putkeen 8 lähetyksessä juoksin taas liian lähelle ja en käyttänyt vastakkaista auttamaan putkeen 8 kääntymistä. Nova ekassa hyppäsi putken yli ja tokassa meni sen ohi. Ehkä mun ohjaus ei ollut niin selkeä, mutta pitää myös muistutella taas pimeitä kulmia, että itse oon ulkopuolella.

Kokeiltiin 3-6 vielä toiselta puolen ohjattuna. Tai ensin hyppy 6 käännöskäskyllä tak-tak putken edestä lähetettynä. Minttu ehdotti kokeilemaan sitä ja toimi kyllä, jos oikeaan aikaan paikalla. Sitten putki + käännös. Täytyi ehtiä tekemään lähetys, kun Nova kääntyy putkesta kohti. Sitten 3 hypyltä, lähetys 4, perjättö putken edessä? ja sitten käännökseen lähetys. Paransi musta käännöstäkin näiden edetessä. Tän tyylisiä kulmia lisää! Novan tehtynä kaikki oli oikein turvallisia ja hallittuja. Gavan kanssa en uskaltaisi tuollein ohjata.
Puomi etupalkalla puolivälistä alasmenoa. Muisti 2on-2offin, palkkasin namilla ja vapautin lelulle. Jes. :)

9-11 oli sitten Teemun treeneistä. Käännöskäskyllä tak-tak hypylle 9, ensin siitä aloittaen. Hyppy oli aika viistossa kulmassa, mutta hyvin haki sinne! Siitä heti in-in ja ohjaus. Ekassa tuli seuraavan hypyn ohi. Sitten autoin ohjauksella että kädellä näytin hypyn. Seuraavassa taas pidin yllä in-in ohjauksen mutta rytmitin vähän että tajusi hypätä hypyn. Palkkasin 11 hypyn käännöksen. Kerran taisin ottaa 8 putkesta lähtien.

Yllättävän kiva rata tuohonkin asti mihin tehtiin! Sai myös useassa kohtaa hyödyntää käännöskäskyjä ja ne toimi kivasti. Nova myös ehkä paremmin fokusoi esteille. Rimat 50cm. Nova oli jo ihan läkähtynyt n. 10 minuutissa. Pari seurakaveria kyseli Novan ikää ja yllättyi sen kuuliessa, vaikuttaa nuoremmalta kun on vähän vilkaskin välillä. :D Odotellessa kyllä palkkailin makuusta ja rauhoittumisesta, vähän luopumista namista ja pallosta, vähän katsekontaktia ja seuraustakin. Palkkasin kaikki paitsi puomilla lelulla.

Ruuti oli lenkeillä personal trainerinä mukana. Lähtiessä laitoin Novan vahingossa Gavan häkin puolelle, taisi olla hyviä tuoksuja (6 juoksupäivä). :D Porukoilla ollessa toinen on ollut aina jonkun oven takana. Gava jäi nyt toiseksi yöksi tätä viikkoa porukoille yöksi Novan treenien takia. Yleensä se on Ruuti joka jää vaihdossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!