Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

15.3.2018

Vauhdilla kepeille

Torstaina treenattiin 4m sulalla nurmikkopläntillä, aiheena kepit ja kova vauhti. 


Joten kuvittelin koiralle 2-3 esteen luukutuksen alle. Sitä ennen kokeilin niitä 5m päästä ja hetken mietin, että eihän se näy "kotitreeneissä". Mutta hyvin saatiin haastetta kun huusin "n-y-t nyt" ja sitten kepeille. Videon suorituksissa seisoin paikallaan, mutta tehtiin väleihin ilmankin ja juoksin mukana. Videota ennen kepit oli myös vähän enemmän vasemmalla ja tosta kohtaa mentiin kepeille sisään mihin Gava juoksi.

Tehtiin enemmän "umpikulmaa" kun sillä puolella menee helposti 2-3 väliin. Oikein hyvin 6 kepitkin soveltuu sisäänmeno harkkaan. Ja olivatkin tosi näppärät, hyvin jaksoi kantaa lähes kilsan treenipaikkaan. Kärkkäiseltä löytyi noi tosi näppärät kepit, oli tosin suositutkin kun laitoin ensin että lähettävät viestiä, kun tulee verkkokauppaan.

Vaikeimmat kepit oli n.20m, hetsaus ja juoksen mukana tai en. Loiva umpikulma tai vähän jyrkempi. Jos keppejä siirti yhtään. Ekalla kertaa valssi edessä. Vauhti näissä olennaisin. Valsseista oon häppy, jos ne vähitellen alkaa sujua. Niin pitkään kepit toimi vain takaa ohjaten. Näillä voisi muuten jos ehtii harjoitella myös päällejuoksua keppien lopussa.. Ja sivuttaisetäisyyttä yms.

Haltuuntuloa "come" otin nyt ensimmäistä kertaa, tai käytetty välillä myös "tähän" mutta kun kokeilin sitä meni kuuroille korville. Lähetin kiertämään puun ja juoksin kohti keppejä ja pyysin käteen, pyörähdin ympäri. Toinen pidempää matkaa kutsuin ja lähdin kohti keppejä, sitten haltuun ja pyörähdin ympäri juuri ennen keppejä.

Käännöskäskyt: kannon kanssa (se tosin vaikeampi, kiipesi kannollekin, tai kiersi puun eli lähti sivulta "banaanina"). Vaikea oli jo lähteä kiertämään 6m päästä? 3m ok. Tehtiin multiwrappejä tai ne mitkä onnistui, kun meinasi mennä tekemään kahdeksikon ja lähteä siitä sitten kiertämään jotain muuta. Tehtiin myös pelkkä yksi käännös ja kepeille.

Aurinko lämmitti niin tummaa takkia, että oikein hiki tuli vaikka juoksin välillä 5-10m ja leikin. :D Tie tuolla rinne alas niin kaikki leikit lelu kädessä.

Video käsivaralta kuvattuna, joten heiluu välillä :D 

Näppärät! Meidän tokohyppy rimallinen samaa sarjaa ja se on ainakin ehjä vielä ainakin 10 käyttökerran jälkeen.

Ruuti haukkui parit kerrat odottaessa, muuten otti aika chillisti. Pääsi tekemään myös kepit kujana, isommasta kujasta ei tajunnut niin piti laittaa kapeammaksi. Ja alkuun halusi syödä vain jäniksen papanoita. Ei halunnut pysyä paikallaan tai tajunnut hakea kuutta keppiä, jos 4 riittää kun kuvasin siitä kohtaa. :D


Jääkarhu Ruuti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!