Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

10.3.2018

Tokotaito tassu treenaamassa ja takki ostoksia

Lauantaina iltapäivällä hain Novan hoidosta ja mentiin Ellin &tollerityttöjen Nekun&Toscan sekä Annen&Jedin&Leian kanssa tokoilemaan Taitoa Tassuihin hallille Konalaan. Lähes 2h vuorolla ehti hyvin treenata.

Paikkamakuu: maahan heti käskyllä. Mutta meni jo vinoon lonkalle maahan. Sitten korjasi toiselle lonkalle ja oli vino toiseen suuntaan. Kävin jossain välissä korjaamassa asennon ja sitten piti sen. Palkkasin kerran tai kaksi välissä. Nova otti kontaktia myös toisiin ohjaajiin ja taisi vilkaista molempie koiria (Nova keskellä). Ei nuuskinut. Ai niin liikkuroin alussa ja meni paikallaan istuessaan Annen käskyllä maahan.

Katsekontakti häirittynä kapulalla/pallolla: paremmin jo ideaa. Alkuun parista huomautin. Nami ja leikkiä.

Hyppyhäiriö: hyppykäskyä ja hypyn taputusta. Otin kontaktia tai seuruutin neliötä. Osassa piti vilkaista nopeasti, seurauspaikka säilyi.

Hyppy: hieno liikkuroituna. Umpihyppy, laudallinen mutta ehkä 40cm korkeana?

Ruutu: kosketusalustan kanssa. Koitin poimia sinne menoa ja että jes tuli vasta kun etujalka alustalla. Välillä lähti takaisin mun luokse. Vauhti tässä kärsi, mutta halusin että hoksaisi ruutuun jäämisen. Ja pystyy keskittyä juoksemisen jälkeen paikallaan pysymiseen. Ehkä täytyy opettaa myös stoppikäskyä ensin erikseen. Osassa huusin jes, mutta meinasi valua kohti kun tulin palkkaamaan. Saatiin kuitenkin ainakin vähän ruudussa liikustelun jälkeen alustalla seisomista, minkä palkkasin namista luovuttua. Ruudussa oli kivilaatta mitä meinasi ottaa kyllä suuhunkin ja paristi liikutti tassulla. Palkkasin yhden tassun kaakelilla.

- tauko

Katsekontakti: kapulat vietiin Novan nähden. Otin vapaana siirtymän niiden lähelle ja pyydin kontaktiin. Palkkasin kontaktin. Sitten appari kävi nostamassa ja tiputtamassa kapulan, hyvin pysyi kontakti.

Kaukot: kahden kapulan välissä (jotka 3m välillä?). Liikkuri etuviistossa. 2m oli helppo. 5m hidas, 2-3 kertaa jätti siirron tekemättä. Takapalkalla testasin ja siinä ekassa ei tehnyt (laskettu aiempaan mukaan). Toisella teki ripeästi ja palkkasin. Nova lähti lelulle vasta toisella vapautuksella, kertoo vähän kapuloiden häiriön tasosta kun jos jätän lelun normaalisti se meinaa jo istukäskystä kääntyä kohti lelua. Lopussa teki 4m päästä reippaasti istumaan nousun ja jätettiin siihen. Vaikea treeni Novalle ja palkaksi lelun kanssa rallatusta.
Kaukojen alussa hinkattiin myös maahanmeno asentoa. Jätin namia maahan tai sai luopua namista ja mennä maahan. Tosi vaikeata. Ajatus palkasta tassujen väliin helpotti ehkä vähän. Paristi otti namin ilman lupaa. Ihan alussa oli myös ihan mutkalla koko koira. Oli Novalla kurretempussakin tms vähän heiluvia takajalkoja. Mahtuisikohan tehdä meidän 2on-2off laudalla tms noita..

- tauko, muut kerrat häkeissä joissa hiljaa. Sitten "käy siihen" makuuta, alkuun palkkailin ja istuin vieressä. Sitten seisoin ja palkkailin. Ja välillä autoin ruutua juoksevaa koiraa. Kerran piti käskeä takaisin maahan, kun nousi istumaan.

Kapulan sivulletuonti: ensin metrin matkalta. Ja sitten kapula metri Novan eteen ja kävelin 4-5m eteen ja sieltä sivulle. Alkuun vinoja, sitten alkoi kääntyä jo mun edessä ennakoiden sivulletuloa. Otin käsiavun mukaan, että saa kääntyä vasta kun on pää sivulla. Mietinkin viime treeneissä miksi tekivät käsikosketusta tohon sivulle, tohon liian aikaisin kääntymiseen se käykin! Noutokapulan kanssa ehkä ei, mutta muuten. Nova sai ottaa muhun kontaktin ennen kuin pyysin tuomaan kapulan. Samaa tehtävä heitoissa..

Jäävät: jätettiin nami alustalle. Ensin istumisia, osasta palkka kädestä. Käsiavulla.
Sitten seisomaan jääviä, nekin sujuu käsimerkistä. Ilman merkkiä meni maahan tai istui. Pystyin kävellä ohi tai pyörähtää eteen. Annoin seistä hetken kunnes vapautin takapalkalle.

Treenaa: 
- jäävät käsimerkit istu&seiso pois
- stoppi seisomaan
- kapulan sivulletuonti, ei saa ennakoida käännöstä
- ruudussa seisominen ja paikan haku
- katsekontakti häiriöt, seurauksessa lelusta luopumista? Peruutus. Juoksu ja hidaskävely.

Ylemmistä luokista:
- kierto kapuloiden/hyppyjen ohi
- ohjatun suunnat
- tunnari
- stoppiTypytypysen vaatekaappiin päivitystä. Tilasin varmaan ekaa kertaa M&M verkkokaupasta koska takki oli alennuksessa vain siellä. Sieltä tulikin väärä koko ja väri. Käytiin vaihtamassa liikkeessä takki oikeaan, lomakkeiden täyttöä siellä. Lahjakorttejakin olisi löytynyt kauppaan, muttei niitä voinut käyttää verkkokaupasta ostettuihin. Jäivät siis myöhemmäksi, kun tuntuva alennus tuli näin. Iltalenkillä fleksissä takki kokeilussa, ilman jalkalenkkejä ja pysyi hyvin päällä, ihan aavistuken suoristin. Toi koko 50cm uroksella tulisi pissit sisälle ja Gavalla vatsaremmi on minimissään. Kokoa pienempi tuli aiemmin postissa niin sekin tuli testattua, se oli ok edestä, mutta ei selästä mennyt ihan hännän tyveen. Ja harmaata kivempi väri tämä. Mukavan pehmeää kangasta takki ja taipuisaa. Kauluksessa kuminauha. Sama koko ehkä ok Novalle ja Ruutillekin.

Hurtta Extreme Warmer takki puolukka (viininpunainen)
^Nappikiinnitys alhaalla jos haluaa helmat kiinni


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!