Bordercollie
BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

22.3.2018

Kotitreeninä tunnari, 2on-2off ja kepit

Torstaina Nova tuli yöksi ja täytyi pistää heti kotitreenit pystyyn! Haluisin jo saada puuttuvia esteitä kuntoon agilitya ajatellen jos yhtään edistyttäisiin.

AGI
2on-2off treeni: ensin namietupalkkana ja kuljin mukana. Välillä jäin taakse, se oli vaikeampaa. Kokeiltiin lättänää tyynyä laudan alle, vähän keinuefektiä jotta olisi pieni haaste takajaloille. Seuraavaksi sohvan istuin tyyny alle sai vähän korotusta lisää. Pallon heitto eteen ja 2on-2off. Paristi meinasi mennä suoraan lelulle. Sitten muistui 2on-2off. Häiriön kanssa asentoon meno hidastui, mutta parempi niin että miettii ja sisällä ei pysty kauhean nopeasti tehdäkään. Etupalkka auttaa focuksessa eteen ja lelun heitto on pahin häiriö.

Ehkä vielä haluan nähdä varmuutta siihen, että olisi ajatusta etujalkojen maahan iskemiseen. Gavan kontaktissa ollut parasta, että hakeutuu asentoon nopeasti jotta voi vapauttaakin oikeasta toiminnosta.. eikä hiipimisestä kohti.
Mutta on tässä edistystä kuitenkin! Suurimmaksi osin takajalat pysyi. Kesti häiriön edessä.. Yksi kriteeri kerrallaan, jos alkuun ne on takajalkojen hallinta ja sitten vauhti..

TOKO
Tunnarisulkeiset x 3 

Gava: sai nousta pedistään tekemään tunnarin. Haisteli järjestelmällisesti ja rauhallisesti. Nosti oman, heti kun se tuli kohdalle.

Ruuti: muisti idean, vähän suu auki meni kapuloille mutta toi kuitenkin oman eikä nostellut muita.

Nova:

tehtiin niin että omat oli levitetty maahan kuten muillakin. Nova sai katsoa ensin muiden mallia. ;) Nova sohvan kulman taakse ja näytin että menen viemään yhden kapulan. Laitoin sen kohtaan mitä Nova ei nähnyt ja siihen osittain päälle sohvatyynyn että on oikeasti piilossa ja sen löytää vain hajulla (itse näen että käyttää nenää). Novahan Vahva Vainuna nuuski väärät nätisti ja sai tehdä töitä, että paikansi tyynystä oikean sivun, missä tunnari oli. Lähellä ettei ehtinyt puraista tunnaria tai ainakin korjasi kohtaa suussa. Siinä saa olla nopea ja heti tuoda nami esille, koska Nova meinaa pureskella muuten.

Tunnarin nostoa maasta, muistuteltiin pelkkää nostoa. Ja sitten nosto ja metrin tuonti mulle. Toi pitää treenata myös 10m matkalle!
Novalle toinen tunnari, vaihdoin tyynyn eri kohtaan. Nyt ei löytänyt heti tunnaria ja ehti nostaa jonkun väärän, uskon puutteessa. Menin lähemmäs omaa ja tajusi pudottaa väärän. Nosti kahta kunnes löysi oman. Kolmas toisto, missä malttoi etsiä oman, joka taas tyynyn alla.AGI keppitreenit 
Lenkillä tehtiin valaistulla hiekkatiellä keppisulkeiset 6 kepeillä (suorat). Tiesin, että kohdassa oli sulaa hiekkaa ja sentin lumi oli päällä. Välillä keskeytettiin kun tuli ohikulkijoita. Ruuti taas keksi haukkua kahta lähestyvää ihmistä, kun odotteli tolpassa. Gava sen seurana ei onneksi lähtenyt mukaan (vieressä vapaana odottamassa).

Nova: suorat kepit jotka aavistuksen vinossa tulosuuntaan nähden. Pallo jäi etupalkaksi. Ensin 3-8m päästä yhdessä kepeille lähtemisiä. Aluksi meinasi juosta ohi, sitten osua johonkin väliin. Kun ekan kerran haki oikein sisälle, sanoin jes ja oikaisi siitä palkalle. Myöhemmin kesti vähän paremmin kehua oikeasta sisäänmenosta (Gava kestää). Yllättävästi haastetta tuli siitä, että lähdettiin samaan aikaan ja juoksin tasaisesti vieressä/jäljessä. Ohjureilla on ehkä voinut vähän liikaa mennä aivottomasti, toki tilanne sitä ennen ei ollut myöskään kovin huippu. Mutta en voi ainakaan jämähtää siihen, että pidän apuna vaikka sisäänmenossa ohjureita, kun asia ei toimi ilman niitä. Voitaisiin pitää niitä välillä tai toista tai jos kulma vaikea.
Toisena asiana tehtiin missä jätin Novan odottamaan. Menin edelle ja juoksin tasaisesti tai näyttäen kyllä apuna vastakkaisella kädellä sisäänmenoon. Ensin juoksi mun tasolle ja ihan liian lujaa. Sitten alkoi hakea sisäänmenoa, vaikka olin aina siitä edellä. Vauhti taas vähän liian kova ja ei sitten taipunut jatkoon. Saatiin näihin kuitenkin onnistumisia tosin koitin itse häiritä vähiten. Tauon jälkeen näitä vielä vähän. Kotitreenattavaa riittää! Jos vaan pysyy kelejä ja sopivaa treenialustaa joka ei ole liukas.


Gava: ensin suorat lähestymiset noin 15m päästä. Tosi hyvät ja jarrutti niihin hyvin. Sitten harjoiteltiin 90 asteen kulmaa ja aavistus loivempaa. Tässä ihan 3-4m päästä, sai katsoa mihin menisi hakemaan ja sitten lähetin. Alussa piti helpottaa niin, että menin itse lähemmäs keppejä. Etupalkka valmiina kaikissa. Jos haki väärin, kutsuin pois. Lopussa alkoi keksiä.

Muovikepit palveli Novan vähän fyysisempää menoakin. Onneksi joustavat ja kun pohja on kasattavissa niin taipuivat vain kujaa kohti. Pysyi paremmin suorana kuitenkin kuin viralliset metallijalkaiset 2 parit.

Tänään taas huomasi, miten paljon on kotiläksyjä tehtävänä. Ennen oltiin vieläkin ahkerampia ja silloin edistyy nopeammin ohjatuissa. Pikkutreenit on näppäriä lenkin yhteyteen, sen verran jaksaa raahata näppäriä kantolaukkuja. Viime vuoteen verrattuna tullaan jäljessä siinä, missä pystyisi ulkona treenata.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!