Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutaja
ja TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

12.3.2018

Katin agitreeneissä ja yhteiskuvia

Maanantaille ostin tuurauspaikan Katin koulutukseen Sporttikselle. Isollapuolella tämmöistä rataa. Oltiin  ryhmässä missä 1h 15min treeniaikaa ja 4 koirakkoa, yksi taisi tehdä vähän lyhyemmänkin ajan. Kivasti aikaa siis!

Tehtiin ensin alta kisoista mieleen tulleet kuviot. 11+11+ 17 putki toiselta puolelta, hyppy 16 toiselta puolelta ja hyppy 13 ja palkkasin suoran putken suunnille. Tämä sujui vaikka pidennettiin väliä. Ja ansaputken ohitti hienosti. Kisoissa muistettava pitää ohjaus tiukkana ja tehdä ohjaukset riittävän ajoissa.

Erotteluna A:lta/putkesta 12-13 eli käännyttiin hypyltä takaakiertoon (putkeen irtoamisen sijaan). Ekassa luovutin vähän liian aikaisin ohjauksen kohti takaakierto hyppyä ja venähti vähän käännös. Seuraavassa jatkoin ohjausta kiertoon niin sujui. Myöhemmin lähetin 12 hypylle ja siitä menin takaisin A:lle, ne lävähti suht pitkiksi ton tyylisiä "käännöskäsky" käännöksiä tehtävä..

Kepeiltä otin kerran putkeen joka edessä. Sitten tein vedolla pituudelle, tosi kilttinä tyttönä tuli. Meni putken ekaan päähän, kun itse myöhässä. 1-6: alku ok. Kepeille vähän jarrua. Osat kerrat vaikka otin yksittäin tai yhden hypyn kautta meinasi valua 2-3 väliin. Seuraavana treenattiin valssia keppien loppuun ja siitä pituus ja putkeen. Ekassa valssissa jäi vika väli. Kati yritti saada mua aiemmin aloittamaan ja tekemään valssin, uskalsin mä vähän aiemmin ja Gava teki kaikki hyvin. Tein valssin keppien suuntaisesti tai vähän sivuun. Käsi piti yllä ohjausta kepeille. Yllätyin miten hyvin sujui! Sivuttaisirtoamistakin treenattava, kun 3lk koiran kanssa oli ollut pituuden vieressä kun koira lopetti kepit.


7-14: tämä pätkä ok ja sujui. A:lla Gava tais vapauttaa itse itsensä ja laitoin takaisin 2on-2offiin. Tuli A:n tosi hitaasti näin treeneissä ja ekalla kerralla.
14-15 muistettava askel kohti linjaa, 16 hypylle askel kohti hyppyä. Riitti yksi lähettävä askel ja kiersin 13 hypyn suorinta reittiä A:lle. Putkesta tuli nätisti A:lle, sanoin tähän ja vastakkainen käsi. Saatiin hyvää valssitreeniä A:n 19 edessä. Tässä taas lähti vähän ennen lupaa, otettiin uusiksi niin saatiin luvalla tuleva kun painotin vähän odottamista.

20-27: ajattelin vaikeimman olevan 20-21 vienti, mutta ei tuli tosi nätisti. Otin vain vastakkaisen käden kanssa hypyn 20. Kostautuikin sitten hypyn 22 pitkä laukka/loikka ja ohjasi Gava menemään seuraavat hypyt suoraan. Ei auttanut haltuunotot ennen hyppyä eikä oikea linja, venähti niin ettei taipunut oikein. Joten vastakäännökseen lähetys heti kun sai käännyttyä hypyltä 21, eli koira hyppäsi seläntakana hypyn 22 ja siitä itse kipitin lukityksen jälkeen 20 hypyn vierestä lähettämään takaa. Nyt oli hyvä.
Saksalaisessa 24 toi haastetta jos itse juoksi liian lujaa sinne niin meinasi lenkittää hypylle ison lenkin, kerran mietti putkea 8. Piti suhteuttaa takaakiertoon lähetys ja muistaa napata koira yli. Kun jätettiin palkka eteenmenoon tuli vielä enemmän houkutusta juosta vaan hypyn ohi. Rima ei ainakaan tullut kertaakaan alas. Mutta noista pitäisi oppia pääsemään vielä paremmin karkuun eli saada aiemmin lukitus hypylle. Muistutti vähän Masalan kisojen yhtä kohtaa.
Koska putkeen lähetyksessä 26 olin jäljessä koska en päässyt saksalaisesta niin hyvin irti niin Gava helposti kääntyi katsomaan. Vasenta puolta juostessa (päällejuoksuna) tuli 27 hypyn ohi. Saksalaisena onnistui etupalkalla.
Siinä mielessä kehitystä on tapahtunut, että pystyy tehdä vähän pidempää pätkää ja osa tuntuu ihan helpoltakin. Toki radatkin on olleet kivoja. :D Omatoimitreenattavaa löytyisi kyllä.

Benji "poikaystävä" tuli seuraavaan agiryhmään
Treenaa: 
- käännös 22
- saksalaisesta aiemmin irti
- rohkea valssi keppien loppuun, sivuttaisetäisyys pituuden tasolle?
- pituudelta jäi kokeilematta peruskäännös
- käännöskäskymainen käännös
- erottelut käännöshypyllä, suoraan hypyltä jne.
- kepit tohon kulmaan, helposti 2-3


Meidän porukan yhteiskuvat lauantailta 


Kokeiluun Robur lohi pahvipurkissa oleva säilyke ruuan joukkoon, maistui hyvin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!