Siirry pääsisältöön

Keppitreeniä ja Saijan treeneissä N&G

Perjantai agilitypäivä

Aamulenkillä keppitreenit vol 2 Novalle
- helppo kulma lähetyksellä, eka ohi, toinen ok. Kaksi oikein? Etupalkka odotti.
- ihan loiva umpikulma missasi sisäänmenon. Vierellä kävellen parit onnistumiset.
- Umpikulma lyhyeltä matkalta, tosi vaikea ja monta epäonnistunutta. 1-2 oikein.
- Vedätys toisella puolen kävelyä, helpommalla puolella hölkkää. Onnistumisia 2-3. Oli vaikein!
Laskin videolta 8 oikein ja 2, joista toinen oikea sisäänmeno (jessasin ja juoksi palkalle) ja oikea sisäänmeno ja korjasin sitten lopun kun lähti pois kepeiltä.
Kolmas osa onnistumisia, joten työtä riittää.

Video (ainakin itse muistaa mitä tehtiin :D)

Gavalle pikakeppitreenit 
- 15-20m loiva umpikulma oikein sisään. Tosi hyvä!
- 90 astetta tai jyrkempi umpikulma liikehäiriöllä, eka väärin. Toinen oikein.
- 90 astetta avokulmaan, ensin vähän loivempi ja sitten 90. Oisko kaikki ollut hyviä tai yksi huono. Hyvin mietitty! Tolpan kierto ja 90 astetta kepeille ja lähdin jo eteenpäin.


Pe illalla Saijan treenit Lohjalla. Jaoin yhden ajan Novalle ja Gavalle. Mielummin molemmille vähän hyödyllistä vaikka on enemmän kiireen tuntua.

Nova

Puomi: ensin alastulo, etupalkka valmiina. Hyvä! Sitten koko puomi, nyt kävi vanhan tavan mukaan maassa ja sitten korjasi 2on-2offin palkkasin. Sitten vielä toinen koko puomi ja nyt onnistui 2on-2off! Vähän toinen jalka tippui ja ehti vähän stepata kunnes tulin viereen. Vapautin etupalkalle namin jälkeen.

A:n juoksari: ekalla lähti ilman lupaa ja hain Novan takaisin. Seuraavassa katsoikin sitten tuleeko multa ohjeita ja juoksi oikein, mutta katse mussa. Seuraavassa tuli yli, yksi laukka A:n keskikohdille. Seuraavassa taas hyvä askellus! Niitä lisää, vauhti tuo haasteita. :)

Putki + rengas: hyvin haki renkaan, jäin vähän varmistelemaan renkaan viereen. Saija palkkasi eteen.

6-11: rengas hyvä ja putkeen lähetys onnistui. Valssissa hypylle 8 puuttui lähettävä askel. Pelkäsin putkea ja 11 hyppyä en ohjannut hyvin. 10 rima tippui kolmatta kertaa mentäessä.

7-12 Päätin tehdä putkelle takaaleikkauksen koska vaikeampi niin. Meinasin kuitenkin himmata niissä ja olisi saanut olla koiran puoleisella kädellä keilattu sinne. Tokalla kerralla Saija auttoi taputtamalla putkea.

12-15: Pakkovalssi hypylle 13. Pituudella Saija palkkasi irtoamisen.

Novan ratatreenissä virheet liittyi etten odottanut lukitusta esteelle tai tehnyt selkeää lähetystä. Toisaalta ne ohjaukset mitä Nova vaatii, Gavan kanssa saa olla hillitymmät. Novan täytyy oppia lukemaan ja pelastelemaan mua. ;)




Gavan kanssa

kepit: jatkettiin 90 asteen teemaa. Ensin yksittäisenä ja palkka odotti. Sitten pituuden kautta, mutta olin sisäreunalla ja meni 3 väliin? Ulkoreunalla ollen oikein. Putki ja pituus itse juosten seinän viertä. Tosi hieno!

7-12: saatiin vedettyä rimapudotuksella pätkä läpi. Huutelin juuri riman päällä kahdesti haltuun. Eka käännös hypylle 8 venähti, Gava kyllä lähti kääntymään heti korjaavalla laukalla. Sen jälkeen kun sai kalastettua Gavan ja liikuttua, hyppyjen välissä tosi nopeasti piti olla haltuunottokäsky. Valssi tuntui paremmalta vaikka vähän sai varoa ettei tule jaloille ja Gava saikin mua tokalla kertaa vähän väistää.

12-19: putkesta takaakierto ei ollut ongelma. Ekassa yritin hypylle 13 saksalaista tai takaaleikkausta, mutta se näyttikin nurkkahypylle putken sijaan. Backläpillä sujui. Kerran oli mennä putkesta putkeen, kun aloitin putkesta ja heitin takaakiertoon. Pituudella jarrua. Venähti kuitenkin vähän. Tulkitsin katseen liian hätäisesti että lukisi hypyn mutta haki kepeille. Keppejä tosin oltiin ekana otettu pituudelta, hyvää erottelua. Toisella kerralla lähti jo kääntymään mutta ehtikin sieltä vielä jatkaa kepeille. Kolmannessa odotin selkeän käännöksen. Sitten päällejuoksu hypylle 17, onneksi pitkä väli hypyissä ja kääntyi tosi hienosti 18. Putkijarru suoraan putkeen.

Kännykän akun loppumisen jälkeen tehtiin vielä 14-19 pätkää. Halusin kokeilla pituuden jälkeen valssia, jonka koin vähän varmempana mutta päätin että kokeillaan päällejuoksua haasteen vuoksi, se oikeastaan toimi paremminkin. Valssilla liikuin liikaa ja lähti aika pitkälle kaarelle. Sitten yritin ottaa vastakkaisen käden kanssa välistävetoon, ei tullut ja hyppäsi hypyn suoraan (mulla liike hypylle).  Valssin kanssa oli tärkeä jarruttaa, kädet alhaalla. Menin vain 17 hypyn reunaan, yksi lähettävä askel ja valssi. Nyt sylkkäri oli ajoissa ja tuli nätisti. Varmaan kuitenkin vähän hitaampi tapa?



Jotain edistystä ehkä meidän agilityssa. Muistan radat ainakin paremmin kun meen kentälle. Kriittiset paikat tulee aika hyvin huomattua. Alan olla paremmin sinut Gavan agilityn kanssa. Ei vaan edetä jos menisin vain mittanauhan kanssa kentällä. Tehdään ja muistutellaan jos levähtää. Nytkin yritti kyllä, tavoite ettei ansoilla mene ja vastaa käännöksiin niin on ok. Ja kaikki ohjaukset pitää saada toimiviksi. Joka treenistä pitäisi miettiä mitä mennään oppimaan ja mihin keskitytään. Toki ratatreeniäkin välillä, mutta näissä treeneissä oli Novalla kontaktit ja Gavalla kepit liittyen projektiin.

Treenaa Gava: 
- erottelu kaksi samanlaista radan alkua mutta eri jatko
- keppien avokulmat itse sisäreunalla

Kommentit

Luetuimmat:

Uudet tokon säännöt 2021

Päivitys 28.2.2021 Voimaan kevät/kesä 2021  ->1.1.22 alkaen?  - Virkussa luonnos uusista säännöistä (5.5) - Suomen muutosehdotukset  (13.4) -  FCI:n  Sääntömuutos ehdotusten mukaan kirjattu. Virallisia uusia sääntöjä ei ole vielä. Luin tokon sääntömuutoksista, ne tulisivat voimaan Suomessa vuonna 2021 keväällä tai kesällä.  Tällä hetkellä FCI:n säännöistä löytyy muutoksista tietoja, muttei valmiita sääntöjä. Suomessa on oma kansallinen alo-luokka. FCI:n sääntöjen class1 on avoin, class2 voittaja ja class3 erikoisvoittaja. Joten FCI:n sääntömuutoksella ne kohdistuvat avo-evl luokkiin ellei Suomessa päätetä muuttaa kansallisia sääntöjä, joita muutettiin aloonkin viimeksi 2015 sääntöjen muuttuessa. Suomen säännöt voi poiketa FCI:n säännöistä muissakin luokissa. Alustavat muutokset sinisellä. -  FCI:n esityksestä  luin muutoksista ja siinä oli piirrokset uusista liikkeistä.  (Linkistä löytyy pdf-tiedosto englanniksi.) - S...

Tee-se-itse pujottelukepit ja ohjurit

Kun useampaan kertaan on vinkannut koulutettaville niin ajattelin laittaa tännekin. Kuinka tehdä itse pujottelukepit tai hankkia sellaiset edullisesti? Agilityn viralliset pujottelukepit maksaa paljon ja harvemmalla on pihaa mihin mahtuu 12kpl metallirungollista keppiä. Kepit voi tehdä itse tai ostaa esimerkiksi metallipiikilliset kepit, jotka voi iskeä nurmeen tai pehmeään hiekkaan. Riippuen pujottelukeppien opetusmetodista pärjää alkuun 2-6 kepin määrälläkin tai sitten voi ottaa kepit mukaan jonnekin yleiselle nurmikolle, jos omaa pihaa ei löydy. Keppien opetus vaatii jonkin verran toistoja, joten jos kenttä ei ole vieressä tai keneltäkään tutulta ei saa keppejä lainaan niin hyvä vaihtoehto on hankkia ne itselle. Kotitreenissä ja muussa pitäisi muistaa samalla tapaa koiran lämmittely ja jäähdyttely. Esimerkiksi lenkin jälkeen tai lenkkeilee johonkin treenaamaan. Sääntöjen (2014) mukaan keppien välinen etäisyys on 60cm, paksuus 3-5cm ja korkeus 100-120cm. Treenikepit voi tietyst...

Pennun ja aloittelevan, tottelevaisuustreenejä video esimerkein

Pennun ja aloittelevan tokokouluttamisesta videoita ja teoriaa Tässä koottuna, mitä pentutreenejä on tehty. Numeroin helpottamaan lukemista, mutta vaikea määrittää mikä olisi tärkein. Pennut onneksi omaksuu monia asioita. Tokoon, rallyyn, koiraharrastukseen tai kotikoirankin kanssa kivaa puuhasteltavaa ja arjessa hyödyllisiä asioita. Paljon mahtuu tekemään myös kotona alkeita.  Videot on meidän Youtube Tollerwich2 - kanavalta ja muutamia linkkejä muidenkin videoihin, jotka olen kokenut hyödyllisinä. Youtuben meidän top tokotreenit listaus täällä  pennusta aikuiseksi (lisäys 19.3.2020).  Suosittelen myös menemään pentukurssille, tottelevaisuuden alkeisiin, arkitokoon, kilpailevaan tähtääviin tai muuhun, koska silloin saa koirahäiriössä ja treenitiloissa harjoitusta (Linkkejä alhaalla). Lisäksi pääsee tekemään kouluttajan silmien alla. Vierailkaa myös kilpailuissa, osallistuu match showhun (epävirallinen näyttely), tekee harjoituksia vieraassa paikassa, kaupan tai ko...

Hoopers lajin esteitä ja tee-se-itse hooppi 2021

Hoopers agilityn tyyppisestä lajista tuli esittelyä seuroille. Suomessa ei ole virallinen laji ja vasta viime vuonna törmäsin treeneihin siihen liittyen. Laji on virallinen usessa Eurooppalaisesas maassa: Iso-Britanniassa, Ranskassa, Ruotsissa, Saksassa, Belgiassa, Italiassa, Sveitsissä, Alankomaissa ja Tanskassa. Säännöissä pieniä eroja. Esteinä on hooppi, tynnyri (esim kevyt kankainen), 1m putki ja n. 1.5-2m (valkoinen) verkkoaita/ veräjä.  Koiraa ohjataan tietyn alueen sisältä, radasta riippuen merkitty mihin asti ohjaaja saa liikkua 3-16m2. Radalla on esteitä 10-25. Estevälit 5-14m. Kilpailukenttä on samankokoinen kuin agikisoissa, mutta treeneissä voi olla pienikin tila. Koiran ohjaus suullisin käskyin ja ohjauksin. Laji sopii monenlaiselle koiralle, ei ole liian rankka fyysisesti.  Kaarien "hoop" tekemisestä löytyi ohje  ja video alla .  UK:n säännöissä  korkeus 91-96cm,  leveys 86-91cm,  tukijalka maahan molemmille puolille 30-35cm.  ylö...