Bordercollie
FI AVA FI AVA-H BH RTK1 RTK2 PPR1 PAIM1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FI JVA HK1 BH RTK1 TK1 Siipiveikon Vahva Vainu "Nova" ja Burning Red's Dude Where is my Duck "Tofu"

22.3.2018

Niinun agilityssa tuuraamassa N&G sekä videota

Keskiviikkona käytiin tuurailemassa Novan & Gavan kanssa Niinun treeneissä. Ekaa kertaa tänä vuonna. Yksi oli poissa, joten juuri sopivasti aikaa. :) Valitsin radoista kisavalmiit, oli menevämpi ja muistutti kohtia Gavan kisoista (vaikkei ihan mukavuusaluetta ollutkaan).


Nova aloitti. Muuri 3 oli tosi korkea, ehdin vähän miettiä miten on korkea ja ehkä vähän hidastin ja Nova kyseli irtoamista hypylle 4. Ykköshypylle (sik-sik) käännös. Ekassa hyppäsi vain kohti mua kun ei ollut katsonut estettä. Sitten lähti paikaltaan lähettäen. Seuraavalla hyvä lähetys muurilta ja käännös 4 (tak-tak). 6 hypylle pieni työntö. Ekassa kun olin vähän myöhässä tuli hypyn 7 välistä. Normaalisti liikkuen tuli sen hyvin.

Takaaleikkausta halusin treenata 7-8 väliin. Ensin tein liikaa poispäinkäännös tyylisesti, mutta ei toimi kuin jos ehtisin olemaan edellä ja lähempänä estettä. Tehosteena näissä voisi olla käännössana, mutta en tiedä sekoittaisiko kun niitä tehty lähinnä niin että kääntyy kohti mua vaikka eri käskyt onkin.. Takaaleikkaukset on erityisesti mulle opeteltavaa, että miten osaan ohjata niin että Novakin ymmärtää. Ruutin ja Gavan kanssa keksin aina omat moovsit (Ruutilla käänsin kroppaa liioitellusti kuin lentokone vastakkaiseen suuntaan ja Gavalla täytyy hidastaakin ja oon laittanut käden alas). Ne on toiminut koska molemmat on hakenut esteet ilman tuputusta. Novan kanssa sitten pitää pysyä liikkeessä kunnes lukitsee esteen ja lähetys koiran puoleiselle kädellä. Vähän keilaten. Antaa koiralle tilaa, mutta kuitenkin pitää ehtiä leikata linja. Näyttääpäs se helpolta kun ne onnistui. Mutta hirveä ajatustyö itselle pitää jalat liikkeessä ja tönäistä koiran puoleisella kädellä. :D Kuten Saija on sanonutkin usein että rytmitän liikaakin. Meidän täytyy nyt vain tehdä paljon näitä leikkauksia että ohjaaja keksii kuinka liikkua ja Nova saa rohkeutta lähteä vähän huonommalla ohjauksellakin ehkä jossain vaiheessa leikkaukseen.

8-11: jäin liikaa lähettelemään putkeen koska hyppy linjasi enemmän kepeille. Tuli pituuden ohi. Niinun palkkaamana sitten uusiksi ja nyt hyvin.

Kepit: uudet kepit ja ilman ohjureita. Yksittäisenä tokalla oikein. Sitten kokeiltiin radalla hypyn kautta mutta liian kova vauhti ja meni 2-3 väliin. Paikaltaan hyvä.

A:n juoksari: Tämä olikin yllätys. Kahdesti loikkasi yli.. ja juoksi putkeen. Tuollaista 5-6m olevaa tyrkyllä olevaa putken suuta ei ole ollutkaan. Palkka sitten 2m maahan ja Nova metrin päästä A:sta esteelle. Kaksi onnistunutta ja jätettiin siihen. Hyvä, että tuli esiin uusi häiriö.

In-in tehtiin hypyn 4 tavoin mikä on käsin lisätty piirrokseen. Ensin radan kulmassa, tuli hypyn taakse mutta olisin voinut auttaa käsimerkillä hypyn yli. Mietti kuitenkin ja viime tinkaan hyppäsi hypyn. Lelu oli odottamassa. Loivemmasta kulmasta etten ottanut niin paljoa liikettä hypyn suunnassa, nyt ok.

Puomille heitin etupalkaksi pallon. Sivusta puomille ja hyvä 2on-2off ohi kävellen. Kohta voisi kokeilla taas kokonaisena.


Gavan kanssa sitten samaa. 1-6 oli ok. Mutta ekalla kertaa karkasi jatkossa hypylle 14. Juoksin kuten Novan kanssa, en rytmittänyt hypyn 6 käännöstä ja menin lähelle hyppyä 7. Jäin myös kroppa kohti koiraa kalastamaan, kun muutettiin niin että käännyn kohti oikeaa reittiä. Takaaleikkaus oli helppoa. Käännökset 1 ja 4 oli ok, täyskäännökset usein helpompia. Gavan kanssa en ole yhdistänyt käännöskäskyjä radalle, ne pitäisi tuoda matalia rimoja nostaen ja vahvistaa paljon. Kesäksi tavoitetta. :)

10-13, ekassa jäin keppien eteen ja meni pituudelle. Tai ehkä jäi niin vähän tilaa. Sitten ihan super kepit! Otin vielä 8-13 ja taas hyvät. Nyt näkyi Gavalla kotitreeneistä olevan selkeä visio ekasta välistä, jarrutti siihen hyvin. Jipii!

14-21: Gavan kanssa sitten paneuduttiin musta vaikeimpaan kohtaan radasta, mihin yritin pähkäillä eri vaihtoehtoja. Totesin että riskeerataan persjätöllä 17 hyppy. Eka liian myöhään ja ehti jo kepeille asti. Sitten onnistui! Onnistui myös A:lle asti vaikka vähän mutkia matkassa. Toi oli linjoiltaan sellainen että olisi saanut olla siihenkin tyytyväinen. Katsottiin sitten että 18 hypyltä pitää kääntää, mutta kuitenkin että ehtisin jatkoon. Gava harvemmin kääntyy niin tiukasti että olisi vain voinut juosta suoraan esteet. Myöhästyin jatkosta kun käänsin 18. Hyppy linjasi silloin takaakiertoon ja koska olin kaukana en voinut vaikuttaa. Saatiin onnistumaan vain 18-20 jolloin kriittistä oli ehtiä työntämään hypylle 20. Mietin myös aiemmin takaaleikkausta 17 hypyn puolenvaihtona ehkä olisi voinut toimia jos kääntyisi pienemmin muuten en ehtisi senkään vertaa paremmin. Ton tyylistä pätkää saa kyllä treenata uusiksi.
Tuossa näkyy myös Gavan flankkäys/lepakointi taipumus kun en ehdi rytmittää ja joudun liikkua käännöksissä alkuosuudessa. Siitä hyvä, ettei se vaikeuttanut radan jatkoon. Usein vaikeus tulee siitä, että ajautuu väärille linjoille. Yleensä olisin lopettanut kohdan jos lähtee kaarrattamaan ja pätkinyt treeniä. Tän tyylisiä kohtia tarvitaan ratkomaan verkot jos ratkaisu ei ole ohjaustavan muutos tai mun jarruttaminen..

A:lla ekassa lähti ennen lupaa. Toinen hyvin. Putki- puomi erottelu hyvin.

28-31: hyppy 29 olisi ollut taas käännöksen kannalta haaste. Mutta noin tokana esteenä ok. Ja ehdin kyllä pysähtyä siinä. Keinulle myös hyvin vaikka olin jäljessä.

Gavan video


Novan parhaat palat (jos ei jaksa katsoa yllä olevaa)Treenaa Nova: 
- takaaleikkaus (ohjaaja) 7-8
- kepit ilman ohjuria, ja vauhdikkaat sisäänmenot
- A:n juoksari ja putki
- in-in yksittäisenä

Treenaa Gava: 
- käännöskäskyt yksittäisenä ja matalana radalle
- palkkaa käännöksiä
- liikehäiriötä käännöksiin ja verkko
- radalta 14-20

Aamulenkin porukka 1,5h lenkkeilyä Haltialassa: Ruuti, Gava, Taika, Wicca, Fizz, Step ja Sara

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!