Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

1.10.2013

Hallitreeneissä kiidetty!Olipas kivat agilitytreenit, koska koiralla oli sellainen vauhtipäällä kuin "ennen vanhaan". Tuntuu, että se on mennyt paljon hitaammin kenttätreeneissä, nyt meni taas kuin tykki tai ruuti. Hallitreenit pienemmässä hallissa tekonurmella ja edellisen koiran katsomista. Ei väsyttänyt myös päivän monta pidempää lenkkiä sis. pyöräilyä.

Lähdössä pitää olla tarkkana, nyt ainakin ois mennyt heti niin etukenoon istumaan. Onneksi ei tarvinnu mennä kuin pari metriä edelle.. Pitää muistaa ottaa toinen palkka lähtöön taakse ja uhrata siihenkin vähän aikaa. Kävellessä sanoin luvan ja sitten liikkeelle. Kerran olin miettinyt että nyt sanon luvan ja Ruu oli hiuksen hienosti varastanut just ennen kuin alan sanomaan. Enkä huomannut.


Puomilla, palkkasin ekalla kerralla. Kuitenkin koira lähti liikkeestä eikä käskystä, hups. Tajusin vasta kun radan jälkeen sanottiin. Meinas olla niin kyylä seuraavalle hypylle, että hyvä kun pystyi hypätä alastulolle asentoon. :D Onhan se vaikeeta jos toinen este on toisessa suunnassa ja pitää katsoa sinne. Jatkossa muistin sanoa, käsky ja sitten ohjaus.

Ohjauksessa Ruuti muistutti sitä tykkiä, mille piti näyttää ajoissa kaikki käännökset tai tulee lenkkiä. Hämmästyin ekalta puomilta lähetyksestä kun se sinkosi kun näytin hyppyä 3, tosin oli heti mun liikkeestä kääntänyt suuntansa aika kivasti seuraavalle hypylle, eikä mennyt kilometrin lenkkiä.

Putkesta otin takaakierron 6, olemalla jo esteen takana ja merkkaamalla kohdan maassa mistä kiertää. Meinasin olla välillä aavistuksen myöhässä ja Ruuti ehti tulla kiertoon banaanina. En ois tutustumisessa ajatellut, että siihen tulee kiire, kun ei ollut ohjaajalle pitkä matka siirtyä. Ekalla kertaa olin myöhässä ja Ruu ehti syöksyä hypyn suoraan ja melkein mun päälle. Testattiin vielä toi saksalaisella, ekalla kertaa meinas mennä hirveän lenkin ja tulla hypyn ohi, haki kaikkia muita esteitä ja tokalla sain sen suht suoraa linjaa. Kuitenkin nopeampi oli ja suoremmat linjat kun en saata koiraa niin, Ruu ei kuitenkaan tuu niin lähelle radalla.

Hyppy ja putkeen, suoraan A:lle, jonka jälkeen okseri. Pystytettiin Ruutia varten kaksi okseria, mitkä otettiin eka yksittäin ennen rataa. Ekalla kertaa himmasi ja haki ponnistus kohtaa, sitten hyppäsi aika pätevästi. Paljon paremmin kuin eilen. A:lla tuli yhden kerran alastulon yli, hyi, mutten ehtiny reagoida kun oli jo okserilla ja kun okseri hyvä, palkkasin. Muut toistot A:lla hyviä, viimeinen nappi A.

Hyppy ja kepit, putkeen 13 takaaleikkaus (2 pääty) ja kepeille, kepeiltä toiseen putkeen 15. Kesti hyvin sivuttais etäisyyttä. Putkesta tuli hypylle 16 melkein täyskäännös ja hyppy suora. Toi hyppy oli vaikea saada hyvällä käännöksellä, en osannut siihen tehdä niin hyvää valssin ajoitusta, pelkkä vartalon kääntäminen kohti koiraa kun se ponnistaa ei riittänyt. Piti ottaa askel kohti ponnistus paikkaa, vaikka mennä valmiiksi sinne! Viivyttelin liikaa, ettei sitä vielä voi tehdä. Askel ja suorinta reittiä kohti seuraavaa hyppyä, ei peruuteta turhia askeleita! Tuli siitä parempi ja koutsi laittoi tekemään ilman suhahdusta.

Hyppysuoralla oli yksi  okseri 18, se kerran niin että kolautti rimaan ja muuten ponkaisi jättiloikalla. :D Hyvä Ruuti. Mulla ei ole mitään väliä miten se sen menee, mutta tosi paljon paremmin kuin eilen okserisulkeisissa. Tuolla hallissa Veikkolassa rimat on metallinvärisiä (alumiini) ja seinät valkoiset.

Helpolta vaikuttavassa radassa oli kuitenkin jippo kohtia ja kivasti vauhtia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!