Bordercolliet FIN TVA TK2 TK3 RTK2 BH
Serica's Bamir "Ruuti ja BH RTK1 Ravlundha Lady "Gava" sekä
novascotiannoutajat
FIN TVA
TK1 TK2 RTK2
BH
Nordwart Upa "Rasmus" ja Siipiveikon Vahva Vainu "Nova"

21.10.2013

Janakkalassa hyllyttämässä

Tänään vaihteeksi sitten Janakkalassa ei niin hyvällä menestyksellä. Radat poikkesi siitä mitä yleensä ja tuo putki puomin A:lla oli enemmän ohjaajan mielessä vaikeampi kuin koiralle. Tosin siinä jännitti, aina seuraavalla puolella oleva hyppy, miten sinne ehtii. Kiva kun radat oli seinällä! Tuomarina Martti Salonen.

Muuri on tuo 17 este
A-rata

 • Lähdössä käskin kävellessä pois, kerran istumaan ja ennen kuin kutsuin. Videolta näkee kuitenkin, että nopeasti se peppu nousee senkin jälkeen. Odotin rauhassa ekan riman, senkin takia myöhässä..
 • Huono, juttu kun oli aikaa katsella minejä ja medejä niin pelotti, miten koira hakee putkeen 3. Ei siinä mitään ongelmaa. Itse lähdin vaan myöhässä ja aikaa olisi tarvittu hypyllä 4, vaikka Ruu hyppäsikin sen. Luki mun ohjauksen kai takaaleikkaukseksi ja kun oli kääntynyt eri suuntaan kuin mä niin suorin reitti mun lähellä oli hypyn yli uudestaan. 
 • Hyppy, pituus ja tein valssin pituuden jälkeen, nyt uskalsin enemmän irrottaa, kuin olin suunnitellut. Puomi ok. 
 • Hyppyjä pelkäsin jos tulee rima 9-10, ja sain valssin hypylle 10 ihan hyvin ajoitettua. Backläppinä onnistui hyppy 12, joka oli muuten eripäin radalla! Eli vaikeammin päin. Kaikki ei siihen niin ehtinyt. 
 • Sitten oli iso possu keinulla, videolla loikkaa sieltä kun keinu ei ole ehtinyt vielä laskeutua. Toistoonkaan, en ollut ihan tyytyväinen kun ei pysähtynyt, mutta pamahduksesta lähti niin se ok. Seurautin pois radalta. 
 • HYL
 • AST:läinen Mari kuvasi meidän radan, kiitos! http://youtu.be/RB9O2RPYZuI


B-rata

 • Tässä olisi ollut mahiksia, pienemmät koirat veti aika hyvin nollia, verrattuna ekaan. Lähdössä nousi seisomaan, pystyi kutsua tosi läheltä. Tyhmä minä en korjannut istumaan -> lähtörima. Vähän pelotti miten lähtee vekki + ulkokautta kuljetuskepeille, ei ongelmaa. 
 • Muurinkaan palikat ei ollut vaarassa tai rima ennen A:ta. Pystyin katsoa A:n kontaktin, ehkä siksi menikin sitten pieleen (yleensä en pysty). 
 • A:lta (ohjasin oikealta puolelta) Ruu menikin sitten putken sijasta puomille. Koski alastulolla, muttei tullut luvalla pois. Keinulla koski nyt hyvin jes! Hyppy edestä, putkeen, Ruuti taisi seuraavan hypyn ehtiä mennä eripäin. Sitten rallateltiin 2 hyppyä puomille. Puomilla painotin jäämiskäskyä ja jätin Ruun kontaktille, luvalla pois. Pituus, takaaleikkaus kääntöhypylle. Kolautti rimaa muttei tippunut. Sitten rämäytti renkaan auki. Hups, vedätin enkä pitänyt katsetta.. Putkeen ja sitten tuli taas hypyn väärältä puolelta, mulla oli aika sama miten ne valitsee kun oli jo virhe. 
 • Hyvää voi sanoa vain, että kontaktit, kepit ja turhia rimoja ei tullut alas. 
Jotenkin noilla radoilla oli tunne, että koitan juosta vain perässä. Ja, että ei ole ihan hallussa. Ehkä kun se vaan menee ja menee jos en toisin näytä. Tai sitten keinun epäluottamus heijastuu. Samanlaista itsevarmuutta ei ole kuin treeneissä. 
Ihmettelin muuten rataantutustumisessa, kun puomin alastulojen alla oli johtoja. Kai tuolla on sähköiset kontaktin tunnistimet! Ja myös sitä kun tuomari ei näyttänyt kontaktivirheitä.. Aika jännää!


1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!